top of page
  • Brainz Magazine

10 Tips För Att Hitta Och Bibehålla Balans 2022

Att hitta balans 2022 är något vi alla kan uppnå. Ändå är det också något som inte är lätt att upprätthålla eftersom det inte kan lämnas på autopilot när det väl har uppnåtts. Det gör det svårt att hitta och upprätthålla balansen utan en avsiktlig plan.


Utan en ordentlig plan, när autopiloten slutar fungera och vi börjar känna oss platt, tomma eller vilsna, måste vi se till att vi har skapat ett skyddsnät för att försörja oss själva. Så vi kan behålla vårt flöde tillräckligt länge för att njuta av det istället för att hela tiden känna att vi spelar ikapp.

I min tränarpraktik har jag skapat ett visuellt hjälpmedel för att hjälpa mina klienter att göra en självbedömning så att de kan se styrka såväl som områden som behöver uppmärksamhet. Jag har lagt till den så att du kan göra en självkontroll och använda den som komplement till den här artikeln. Så utan vidare, låt oss prata om några av sätten som du inte bara kan hitta balans utan också behålla den!


1. Förstå de fyra delarna av ditt välbefinnande:

För att hitta och upprätthålla balans måste vi först förstå att det finns fyra olika delar som utgör vårt totala välbefinnande (emotionellt, mentalt, fysiskt och andligt).


- Emotionell välbefinnande involverar självacceptans, attityd och självmedvetenhet.


- Mentalt välbefinnande involverar våra kärnvärden, relationer och personlig tillväxt.


- Fysisk välbefinnande involverar sömn, fysisk aktivitet och näring.


- Och andligt välbefinnande involverar meditation, avslappning och syfte.


Vart och ett av dessa fyra områden, även om de är väldigt olika, kopplas samman med sina motsvarigheter för att skapa en helhet. Så om en del lider är chansen att den påverkar ett annat område i våra liv på ett eller annat sätt mycket stor.


2. Hitta fokus

Efter att du har fått en visuell representation av ditt övergripande välbefinnande, kommer du att ha lättare att se områden i ditt liv som du krossar, såväl som de områden du behöver ägna mer uppmärksamhet åt. Vilket sedan låter dig utveckla en attackplan och hitta de områden du bör fokusera på först.


Kommer du ihåg vad jag sa tidigare att varje del av ditt välbefinnande spelar in i varandra? Det är här Wellness Wheel hjälper till att ge en visuell representation av hur en kamp i ett område kan negativt påverka ett annat område i ditt allmänna välbefinnande. Till exempel kan någon som kämpar med, låt oss säga, självacceptans i känslomässigt välmående också se en negativ inverkan på sitt fysiska välmående med kost. Eller i deras mentala och andliga välbefinnande med relationer och syfte. Det är därför det är viktigt att överväga hur alla dessa fyra områden knyter ihop sig så att du kan ta itu med grundorsaken.


3. Skapa en spelplan

När du har pekat ut de områden som behöver åtgärdas, vill du hitta olika sätt att hjälpa dig att stärka det området i ditt liv. Du vill vara ärlig mot dig själv när du bestämmer dig för vilken teknik du ska använda eftersom du inte vill göra dig redo för att misslyckas! Du vill välja en metod som kommer att utmana dig men inte överväldiga dig och som är realistisk.


4. Kom ihåg att du har kontroll:

Du måste komma ihåg att du har kontroll! Vilket innebär att du får bestämma hur du ska dyka upp i ditt liv. Så, nästa fråga du vill ställa dig själv är; hur mycket av en medveten och avsiktlig ansträngning är jag villig att lägga ner för att möta mina behov, och hur ser det ut.


5. Ställa in tonen & Vibe:

Du bestämmer vilken ton och stämning du lever ditt liv efter och ingen eller något ska få bestämma det åt dig. Så var avsiktlig med hur du väljer att dyka upp i ditt liv.


Så det är viktigt att lära sig att börja dagen med avsikt genom att ge mat till ditt sinne och själ så snart du öppnar de stora vackra ögonen på morgonen! Så nästa gång du vaknar, istället för att bara hoppa upp ur sängen, håll dig stilla och berätta för dig själv fem saker du är tacksam för och hur du kommer att representera dig själv den dagen.


6. Utrusta dig själv

Att hitta balans kräver arbete. Det är något som stärks över tid och som blir lättare att underhålla när vi väl har skapat de kunskaper och vanor som vi kan bygga vidare på. Att utrusta dig själv med de verktyg du behöver för att hjälpa dig att bemästra olika områden i ditt liv är avgörande. För utan den rätta kunskapen kommer du aldrig att utveckla de färdigheter vi alla behöver för att hjälpa oss att hitta och bibehålla balans medan du springer runt och försöker hänga med i våra vardagliga krav.


7. Ta ägarskap

Du är ansvarig för alla dina handlingar. Oavsett dina tidigare, nuvarande och framtida omständigheter har vi kontroll över den roll vi spelar i våra liv. Ingen kan tvinga dig att göra någonting. Vi väljer antingen att ge bort vår kraft genom att inte göra någonting och mata in i tanken att det inte finns något vi kan göra, eller så använder vi vår kraft genom att blicka inåt och ta ägarskap över tillväxt- och inlärningsprocessen.


8. Ha tålamod

Oavsett om du försöker skapa nya vanor, skaffa dig nya färdigheter eller återhämta dig från någon oförutsedd omständighet, måste du ha tålamod med processen och med dig själv. Du måste lära dig att sitta upp innan du ens lär dig krypa, än mindre gå eller springa. Så ha tålamod med dig själv och fokusera på ditt framåt moment istället för din hastighet.


9. Ha kul

Livet är för kort och kommer redan med sina dagliga utmaningar, så ha kul! Hitta aktiviteter, stöd, verktyg och övningar som talar till ditt sinne och din själ. Kom ihåg att bara för att något är den aktuella trenden som din vän, partner eller familjemedlem gör gör det inte automatiskt att det passar dig.


Men var inte heller rädd för att prova nya saker. Vår förmåga att kliva in i det okända och utmana oss själva är det som gör livet spännande.


10 Incheckning regelbundet

Att hitta balansering och upprätthålla det är en livslång process eftersom livet alltid kastar oss kurvor, och våra omständigheter förändras hela tiden. Så för att vi ska kunna hålla oss på toppen av det momentum vi har skapat måste vi se till att vi kontrollerar hur vi mår känslomässigt, andligt, fysiskt och mentalt regelbundet.


Kom ihåg att ditt liv är ditt största mästerverk. Va färgen!


 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Ghesi Stojanov, Executive Contributor Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page