top of page
  • Brainz Magazine

4 Hjälpsamma Steg Till Att Minska Ångest

Det är helt normalt att ha fjärilar i magen innan man talar offentligt eller att känna sig hemskt orolig inför den kommande anställningsintervjun. Ändå skiljer sig dessa känslor avsevärt från ångest. Till skillnad från vanliga känslor av oro, obehag och rädsla, kännetecknar ångestsyndrom en överdriven oro och ett ospecifikt obehag som inte har en verklig anledning.Ångest kan ha en allvarlig påverkan på din framgång på jobbet, dina relationer och ditt allmänna välbefinnande. Detta är den vanligaste psykiska sjukdomen i USA, som drabbar 40 miljoner vuxna (The Anxiety and Depression Association of America). Även om ångest är ett mycket behandlingsbart tillstånd, får endast 36,9 % av de som lider av det behandlingen.


Hur kan man övervinna ångest?

Ångest är ett korrigerbart tillstånd. Terapeutiska tillvägagångssätt som kognitiv beteendeterapi visar en hög grad av framgång vid behandling av detta tillstånd. På samma sätt finns det åtgärder du kan vidta för att hjälpa dig hantera symtomen. Här är några tips om hur du hanterar ångest.


1. Lär dig mer om din ångest

Det första steget för att hantera dina symtom är att bli informerad och lära dig om ångest. Lär dig hur du känner igen dina symtom och letar efter faktorer som orsakar känslor av oro och rädsla. Var medveten om situationer som vanligtvis provocerar dessa känslor.


Det bästa sättet att hålla koll på din ångest är att skriva ner dina känslor och tankar. Skriv en dagbok eller en dagbok varje gång du känner dig orolig. Detta kommer att hjälpa dig att känna igen mönster och tecken på ångest.


2. Sätt gränser

Att fastställa gränserna mot dina livserfarenheter hjälper dig att lindra ångest och förbättra ditt allmänna välbefinnande. Var självmedveten, lär dig att kontrollera dina känslor och kommunicera självsäkert.


Begränsa också din medieexponering. Undvik att spendera tid på dina enheter minst 40 minuter till en timme innan du går och lägger dig. Forskning visar att att spendera nätter framför skärmen med artificiellt ljus kan begränsa kroppens produktion av melatonin, ett hormon som hjälper dig att somna.


3. Öva avslappning och meditation

Avslappningstekniker som djupandning eller att spänna och koppla av dina kroppsmuskler kan hjälpa dig att hantera ångestsymtom. Dessutom kan du öva på några av de allmänna avslappningsmetoderna som att gå en promenad, läsa en bok och delta i andra aktiviteter som får dig att känna dig lycklig.


Dessutom kan mindful meditation hjälpa dig att hantera ångest genom att förbättra din självkänsla, hjälpa dig att hålla fokus och öka ditt humör och optimism.


Forskning visar att mindfulness kan minska aktiviteten i amygdala. Detta kluster av neuroner i det limbiska systemet i vår hjärna spelar en avgörande roll för att bearbeta känslor, och det är en startpunkt för våra ångestreaktioner. Så när yttre stressfaktorer övertygar din amygdala om att du är i fara, reagerar denna del av hjärnan med kamp eller flykt-reaktion och du känner dig stressad och orolig som resultat. Genom att minska amygdalas aktivitet minskar mindfulness din bakgrundsnivå av stress och ångest.


4. Håll dig aktiv

Forskning har visat att fysisk aktivitet främjar en rad förändringar i hjärnan. Träning kan koppla om din hjärna, vilket stimulerar tillväxten av neuroner och neurala anslutningar. Fysisk aktivitet stimulerar produktionen av "lyckohormoner", hjärnans neurokemikalier som utlöser kroppens opiatreceptorer, vilket orsakar en smärtstillande effekt. Kort sagt, fysisk träning kan öka ditt självförtroende, öka optimismen och hjälpa dig att slappna av.


Ångest kan vara allvarligt om det inte hanteras på rätt sätt. Att bli informerad och redo att göra livsstilsförändringar är de första stegen för att övervinna det.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Kamini Wood, Executive Contributor. Läs den här!


Comentários


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page