top of page
 • Brainz Magazine

5 Enkla Knep För Hur Du Kliver Ut Ur Din Komfortzon Under 2022

Brainz Magazines Expert Panel består utav handplockade och inbjudna experter som bidrar med sin kunskap och värdefulla insikter inom områdena Företagande, Personlig utveckling, Ledarskap, Innovation, Teknik och Livsstil.

 

1. Börja med en liten förändring.


Ett knep för att ta dig ur din komfortzon är att ta ett steg – inte ett hopp. Det handlar om att fatta beslutet och agera så att det blir en ringeffekt. Att börja med en liten förändring betyder att du är mer benägen att ta ett steg till, och varje steg ökar din känsla av självförtroende. Det är sällan så illa som vi fruktar att det kan vara och glöm inte att ge dig själv tillåtelsen att stanna. Det är fantastiskt hur att vidta åtgärder inom ett område har en inverkan på hur du ser på dig själv så att du är mer benägen att prova något annat.

– Sarah Snape, Confidence Coach


2. Utöka din professionella kompetens.


Sätt upp ett mål att lära dig en ny färdighet för personlig eller professionell utveckling. Om du till exempel är den personen vars komfortzon är att undvika att presentera på jobbet eller andra offentliga tillfällen på grund av rädsla, ta en kurs i att tala inför publik för att öka ditt självförtroende och din kompetens. Med förtroendeskapande aktiviteter ökar din komfortzon enormt och din produktivitet växer med stormsteg.

– Gloria J Mendez, LPC-S, CGP, CCTP-II, rådgivare, direktör, tränare, grundare, ägare


3. Bryt mönster!


Vi är vanedjur i hur vi gör saker, var vi gör dem och vilka vi umgås med. Oavsett miljö tenderar de flesta av oss att hålla sig i samma gruppering.


Låter någon av dessa exempel som dig?

 • Under ditt veckomöte sitter du på samma plats eller med samma personer.

 • Under olika typer utav evenemang och event hänger du bara med de personer som du redan känner.

 • Går till samma kaféer runt om i stan som du alltid går till.

För att ta dig ur din bekvämlighetszon, pröva dessa idéer:

 • Gå till ett nytt kafé, dit de "framgångsrika" människorna går.

 • Sitt på en ny plats under ditt veckomöte, med någon ny. Få nya perspektiv och känn en annan energi.

 • Delta i ett annorlunda evenemang eller event och fokusera på att skaffa nya kontakter och ta inte en drink med dina vänner förrän du har nått det målet.

Oavsett om det är ett litet eller ett stort steg så är det bra att testa nya utmaningar för att få dig ur din komfortzon.

– Lynn Howard, Entreprenörscoach/konsult


4. Ha en framtidsvision.


Om du känner dig nervös över att göra något kan du föreställa dig att du redan har uppnått målet. Du måste verkligen komma in i känslan av det. Hur kommer du att må? Vad kommer du att se? Föreställ dig folk som gratulerar dig, applåder eller chefen som säger bra jobbat till dig. Vad kan du smaka? Kanske champagnen? När du har gjort detta kan du tänka dig att göra visionen större, ljusare och starkare. Genom att veta hur det känns att lyckas kommer det inte att kännas så läskigt att ta jobba för visionen trots allt, eller hur?

– Sheila Kadeer, Intuitive Business Coach


5. Gör en lista över de saker som gör dig obekväm.


Prova dessa strategier för att ta dig ut ur din komfortzon och känna dig uppfylld:

 • Börja med att göra en lista över saker som gör dig obekväm. Vad exakt gör dig obekväm? Är det specifika miljöer? Tala offentligt? Marknadsföra dina tjänster? Prata med nya människor?

 • Lär dig att lugna dig själv. Vissa människor är naturligtvis bättre på detta än andra, men vem som helst kan stärka sin förmåga att lugna sig.

Här är ett enkelt men effektivt sätt att göra detta:


 • Fokusera på den del av din kropp där du känner obehag. Detta är oftast i huvud-, bröst- eller magområdet. Lägg din fulla uppmärksamhet på obehaget.

 • Andas helt och slappna av i den delen av din kropp. Du kanske till och med föreställer dig en sten som kommer ut från det området som gör att obehaget kan släppas.


Öva denna färdighet under hela dagen. Sitter du i trafiken och känner dig irriterad? Använd tekniken. Nervös inför en deadline eller möte? Använd tekniken!

– Moira Hutchison, Intuitiv Coach & Mindset Mentor


 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Brainz Magazine. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

 • linkedin-brainz
 • facebook-brainz
 • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page