top of page
  • Brainz Magazine

5 Sätt Rädsla Stoppar Dig Från Att Leva Ditt Bästa Liv

Enligt terapeuter är första steget att komma till rätta med dina rädslor för att kunna leva ett hälsosamt och framgångsrikt liv. När du väl förstår dina känslor kan du bemöta dem direkt. Problemet är bara våra komfortzoner. De kan vara mysiga, säkra och bekväma. Så vi stannar där vi är och låter våra rädslor besegra oss.Men bara genom att hålla fast vid vad du vet – dag ut och dag in – börjar ditt liv att bli mindre och mindre. Sedan, en dag, vaknar du upp och inser att du har blivit någon som alltid oroar sig, rynkar pannan och blir irriterad på triviala saker. I slutändan blir den ångesten till kronisk stress, som snabbt övergår i depression. I slutet av dagen kan det ge bakslag att stanna i din komfortzon.


I det här inlägget har vi samlat fem sätt på vilka rädslor som kan begränsa dig att nå ditt bästa liv. Fortsätt läsa för att ta reda på vad de är. Sedan kan du lära dig att möta och övervinna var och en av dina rädslor.


1. Rädsla för otillräcklighet

Detta är den vanligaste rädslan varje enskild person på denna planet har lidit av. Nästan varje enskild situation du har varit orolig över, i en eller annan form, och fokuserat på din rädsla för att inte räcka till. Inte tillräckligt skicklig, inte tillräckligt vacker, inte smart nog – you name it. Så det första du måste ta itu med är att du känner att du inte räcker till. Hur gör man det? Du börjar med att erkänna din rädsla. Var ärlig om dina känslor och inse att alla känner likadant vid ett eller annat tillfälle. Vi gillar inte att känna oss sårbara och sätta oss själva i utmanade situationer.


När du väl gör det får du en chans att öka ditt självförtroende. Inte bara det, utan du börjar även uppskatta allt livet har att erbjuda. Kom ihåg: ingen är perfekt. Du har färdigheter som andra inte har och vice versa. Var stolt över din berättelse för det är det som gör dig till dig.


En annan sak du alltid måste påminna dig själv är att du inte kan kontrollera vad folk säger om dig eller hur de känner. Men du kan kontrollera din reaktion på det. Ge dem inte makt över dig. Och ännu viktigare, ta inte deras åsikter personligt. De är nästan alltid baserade på ofullständiga sanningar. Låt inte din rädsla för otillräcklighet styra ditt liv. Använd det istället för att göra dig mer mänsklig och lite mer motståndskraftig. Det finns inget värsta scenario i sådana här situationer. Oavsett vad som händer kommer du ut i andra änden efter att ha lärt dig en värdefull läxa.


2. Rädsla för förändring

Det här citatet borde få ett leende på läpparna:


"Människor fruktar alltid förändring. Folk fruktade elektricitet när den uppfanns, eller hur?"

Vet du vem som sa det? Bill Gates. Utan sådana som honom skulle vi ha det minst sagt sämre.

Vi försöker inte förenkla livets svårigheter. Vi vill bara visa dig att förändring kan vara bra, upplysande och spännande. Men att oroa sig för förändringar och vad som kan hända kommer bara att beröva dig glädjen att leva ditt liv. För att lära dig att acceptera förändring, kommer det att hjälpa dig att lära dig att uppskatta nuet.


3. Rädsla för att misslyckas

Vi är så bra på att kartlägga hur vår framtid kommer att se ut. Även om det är trevligt att ha en plan, kommer vissa saker alltid att vara utom din kontroll. Det finns ingen väg runt det, oavsett vad du gör eller hur mycket du planerar. Ditt liv kommer inte att bli precis som du hade drömt om att det skulle bli. För att ge dig lite perspektiv är det få liv som gör det, så du är inte ensam. Vad du måste göra är att hitta de saker du har kontroll över och rikta din uppmärksamhet mot dem. Du måste också känna igen allt det goda som händer i ditt liv, oavsett hur litet du än tror att det är.


Med andra ord, ta risken att pitcha din idé för din chef eller testa en ny klass. Om det inte går som du planerat, kalla det inte "misslyckande". Kalla det att vara ett steg närmare framgång. Som Richard Branson säger: "Skäms inte över dina misslyckanden, lär av dem och börja om."


4. Rädsla för ensamhet

Ta en ordentlig titt på denna rädsla. Skriv ner dina känslor i en dagbok eller prata med någon. Lämna dem inte fångade i ditt sinne där de kan växa ur proportion. Det är där de kommer att börja manifestera sig och förvandlas till något 100 gånger värre än de är.


Om du är i ett förhållande kan det vara lätt att förlora dig själv i din partners värld. Du bryr dig om den personen, och du vill finnas där för dem på alla sätt du kan. Många gånger betyder detta att du sakta släpper taget om vem du är för att hålla relationen igång. Om du känner att du inte är trogen dina värderingar, gillar och ogillar, är det dags att ta ett steg tillbaka.


Rädsla för ensamhet kan vara skrämmande. Men du har klarat dig på egen hand genom otaliga krävande situationer. Varför skulle det vara annorlunda nu? När du inser att du kan övervinna din rädsla kan du börja njuta av livet. Även om det betyder att du inte längre är i ett förhållande. Tappa aldrig tron ​​på dina förmågor och på vem du är som individ.


5. Rädsla för avslag

Ibland oroar vi oss för att även om vi lägger in 100 % av vår energi, kan vi fortfarande bli avvisade. Ja, avslag är en del av livet. Det går inte att undkomma det eller springa ifrån det.

När du känner att din rädsla för avstötning börjar gnaga i ditt inre, kom ihåg J.K. Rowling. Hennes Harry Potter-manuskript avvisades 12 gånger innan en förläggare förbarmade sig över henne. Titta nu på henne. Madeline L'Engle fick avslag 26 gånger innan hon vann Newberry Medal. Roots-författaren Alex Haley skrev varje dag i åtta år innan han nådde framgång. Kommer du ihåg Anne Frank? Hennes dagbok avvisades 15 gånger.


Så när du börjar på ett nytt kapitel i ditt liv och du är orolig för avslag, tänk på dessa tips:

  • Tillåt dig själv att känna dig sårad

  • Öva på att ta hand om dig själv

  • Vet ditt värde

  • Påminn dig själv att detta bara är ett gupp på vägen

  • Tillbringa tid med människor som älskar och stöttar dig

  • Skriv ned bekräftelse till dig själv för att sätta saker i perspektiv

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Vince Morales, Executive Contributor. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page