top of page
  • Brainz Magazine

5 Steg För Att Motiveras Av Dina Hårdaste Kritiker

Har du någonsin stoppat dig själv från att lägga upp något för ditt företag eller till och med starta ditt företag i första hand av rädsla för att du kommer att bli dömd? Det visar sig att de allra flesta entreprenörer antingen känner så eller har känt så någon gång under sin resa, så du är inte ensam! Efter att ha coachat hundratals entreprenörer i detta ämne har jag kunnat hitta ett enkelt sätt att inte bara övervinna sin rädsla för kritik utan också att bli motiverad av våra hårdaste kritiker. Om du vill utplåna din rädsla för vad andra människor tycker om dig och använda samma energi för gott, läs vidare!1. Förstå att detta är en medfödd mänsklig natur

Vi älskar att vara en del av gemenskaper och söker en känsla av koppling till andra människor så det är bara naturligt att du kommer att känna behovet av att bli omtyckt av andra. Det första steget för att ändra något tankemönster är medvetenhet. Att söka tillhörighet är ett helt normalt och naturligt mänskligt beteende.


2. Människor är otroligt olika

Visste du att det finns över 6 000 språk som talas i den här världen och över 4 000 religioner? För att inte tala om nationaliteter, intressen, sexuell läggning och åsikter om varenda sak du kan stå för. Oj, det är en hel del oenighet där! En av de bästa sakerna jag någonsin har hört som verkligen har hjälpt mig med denna rädsla är att förstå att någon annan kan säga att himlen är grön eftersom den mycket väl kan se grön ut för dem! Vi alla ser och bearbetar saker olika och det är okej.


3. Det kommer bara att störa dig så mycket som du tror

Det här är förmodligen den svåraste delen av att hantera kritik - låt oss säga att du alltid har varit riktigt lång och blivit mobbad som barn. Om någon kommer fram till dig och skrattar åt dig och säger att du är kort så skulle du inte bry dig! Men om de sa att du var lång, skulle det träffa ett tidigare sår. Sättet vi tar emot kritik har större betydelse än kritiken vi får. När vi älskar och accepterar oss själva villkorslöst blir det så mycket lättare att ta emot kritik eftersom vi redan har läkt de delar av oss själva som någon försöker skada. Så fallet - ju mer säker du kan vara på dina egna åsikter och vad du står för, desto mindre kommer du att påverkas av andras kritik.


4. Vet att någon där ute behöver höra din åsikt

Om du känner på ett visst sätt om något och du är rädd för att prata om det för att du är rädd för motreaktionerna är chansen stor att det finns många fler människor som också antingen är rädda för att säga ifrån eller behöver höra din åsikt för att hjälpa dem. Som jag sa tidigare, människor är så otroligt olika! Någon där ute behöver det du har att säga och genom att du står upp kan förändra andras liv.


5. Alla behöver inte gilla dig

Du kan ha två personer som läser ditt meddelande och den ena kan tycka att det är fullständigt stötande och nedsättande medan den andra kan tycka att det är det mest inspirerande de någonsin hört. Ju mer du växer i ditt företag desto mer kommer du att börja samla på dig kritik. Det här är ett tecken på att du växer och blir tillräckligt synlig för att verkligen påverka världen


Kom ihåg att det någon annan säger om dig har så mycket mer med dem att göra än med dig. Det är deras uppfattning om vem du är men det behöver inte vara din egen. När du börjar göra mer inre tillväxt och acceptans kommer du att börja förstå att dina kritiker alltid kommer att finnas där oavsett om du går efter vad du vill eller inte. Så det enda som återstår att göra är att tillåta dig själv att gå all-in med ditt eget budskap och förstå att när du har många kritiker, växer du tillräckligt för att faktiskt göra skillnad både för andra människor och för din plånbok!

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Sara Loureiro, Executive Contributor. Läs den här!

Comentarii


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page