top of page
  • Brainz Magazine

5 Steg För Att Släppa Negativa Tankar Och Förbättra Ditt Tankesätt

Våra hjärnor producerar uppemot 6 000 plus tankar per dag. Det är mycket mentalt pladder som vi utsätts för dagligen. Vi kan alla vara överens om att vårt mentala prat ofta är långt ifrån positivt. Konsekvenserna av negativt tänkande kring våra liv kan vara enorma och gripande. Våra tankemönster har en direkt effekt på vårt humör, eftersom innehållet i våra tankar producerar korrelerade känslor. Om jag stressar och får panik över alla sätt jag skulle kunna kugga min presentation nästa vecka, kommer jag att känna mig orolig och inkompetent. Precis motsatsen till hur jag vill känna när jag försöker spika en stor presentation.Eftersom våra hjärnor är designade för att fokusera på det negativa, hålls vi då fångna av negativt tänkande utan någon utväg? Inte alls. Vi kanske inte har kontroll över de tankar som vår hjärna ger oss. Vi har kontroll över hur vi reagerar på den negativa tanken när den väl är där. Och det är där vår makt ligger och hur vi måste ingripa.


Här är 4 tips för att stoppa negativt tänkande.


1. Öka din medvetenhet

Öva på att lägga märke till när tankar först dyker upp i ditt sinne. Vårt sinne är ofta på autopilot med snabba tankar. Om vi ​​inte är helt medvetna om vad som pågår i våra huvuden, är vi maktlösa att trycka på paus och göra en förändring. Att bli mer medveten om våra tankar är en färdighet som vi odlar genom övning. Förbind dig att följa ditt andetag och observera dina tankar i 5-10 minuter dagligen, för att börja med.


2. Sätt ett märke på tanken

Nu när du är mer medveten om dina tankar är det dags att öva på att sätta en etikett på dem. Genom att placera en etikett skapar vi omedelbar separation mellan oss själva och den negativa tanken och minskar vår reaktion. "Det här är jag som får panik." "Detta är en irrationell tanke".


3. Tänk på motsatsen och visualisera att det sker

För det mesta är våra negativa tankar relaterade till rädsla för framtida utfall. När du märker en tanke som rör ett rädd framtids resultat, fråga dig själv: "Men tänk om detta händer istället?" Att överväga motsatsen eller ett bättre resultat kanske inte utrotar rädslan förknippad med det värsta scenariot, men det kommer åtminstone att mildra den.


4. Bedöm sannolikheten

Ställ dig själv en annan fråga. "Hur sannolikt är det att det här fruktade resultatet kommer att inträffa?" Människor har en tendens att överskatta risk- och hotnivåer. Genom att ställa den här frågan till dig själv kanske du inser att det är ganska osannolikt att din negativa tanke inträffar. Om du bestämmer dig för att sannolikheten för att det skulle kunna inträffa är hög, kan du flytta ditt fokus till "Hur kan jag vara förberedd om detta skulle hända?" "Vilka resurser kan jag utrusta mig med?"


5. Tacka din hjärna

Tacka din hjärna för att den håller dig säker, eftersom det i huvudsak är syftet med negativa tankar. Att utvidga denna medkänsla emot oss själva lugnar våra nervsystem och frigör olika må bra kemikalier. Då är vi sen redo och på god väg mot ett mer positivt tänkande.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Molly Donovan, Executive Contributor. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page