top of page
  • Brainz Magazine

5 Viktiga Saker Du Behöver För Att Leda Ett Team Över Olika Tidszoner

Att leda ett team kan vara tillräckligt utmanande i sig, men att leda ett team över olika tidszoner krävs ett helt annat tillvägagångssätt. Oavsett om du leder en global division med team i olika städer runt om i världen, eller om ditt team är delat som ett resultat av pandemin, kan det vara svårt att anpassa sig till ett effektivt ledarskap när du inte är ansikte mot ansikte varje dag till.Att effektivt leda team över tidszoner är skillnaden mellan att vakna upp till oändliga frågor på Slack, kontra att vakna till aviseringar om slutföra ClickUp-uppgifter. För att uppnå det senare hjälper det att anställa personer som är naturligt anpassade till din vision, är känslomässigt intelligenta och har utmärkta kommunikationsförmåga som inte lämnar dig i mörkret.


Du som deras ledare är också ansvarig för att vårda en miljö där de kan blomstra. Så här är mina 5 icke-förhandlingsbara saker om ledande distansteam, som bygger på min 7 års erfarenhet av att leda team medlemmar från Kalifornien till Mumbai.


1. Bli tydlig med din vision

Ungefär som att ange en adress i Google Maps innan de kör till din destination, måste ditt team veta vilken riktning du är på väg så att de kan hjälpa dig att styra. För att kunna göra detta måste du vara kristallklar på din vision, mål och budskap, oavsett vad de kan vara. Eventuell förvirring om detta kommer att återspeglas till dig av ditt team.


En nyckel till framgångsrikt ledarskap - särskilt på distans - är att odla en "vi"-kultur, där ditt team känner en personlig känsla av ägarskap när det gäller att nå din vision. Så förutom att vara tydlig med vad det är, se till att varje medlem i ditt team vet vilken roll de spelar för att få det att hända, och påminn dem ofta om hur viktiga de är.


2. Använd psykografiska frågor under intervjuer

Psykografi är faktorer som inkluderar saker som personlighet, vanor, attityder, beteenden och intressen. Var och en av dessa unika psykologiska faktorer påverkar i hög grad någons beteende, varför psykografi ofta används i marknadsundersökningar.


Att använda psykografiska frågor när du anställer en gruppmedlem på distans hjälper dig att ta reda på om de kommer att passa bra, samt lära dig hur de fungerar. Ställ situationsberoende, öppna frågor under anställningsprocessen som gör att de kan ge dig exempel på deras problemlösning, arbetsmoral, initiativförmåga och känslomässig intelligens.


En bra fråga att börja med är: "Berätta om en gång du inte hade någon aning om hur man skulle göra något, och hur löste du det?"


3. Led ditt team efter deras individuella personligheter

Det finns ingen helhetssyn på ledarskap, och det är alltid viktigt att komma ihåg att du leder grupper av individer. En typ 1-perfektionist kanske föredrar tydliga instruktioner, medan en typ 7-kreativ trivs med att bli anförtrodd att lägga sin egen snurr på saker och ting.


När ditt team är avlägset kan det vara mer utmanande att få veta mer om varje person. Tidigare har jag låtit mina anställda ta DISC Assessment för att lära känna deras arbetssätt så jag visste hur jag bäst skulle närma mig dem i svåra eller känsliga situationer.


4. Skapa möjligheter för team bonding

Det är särskilt viktigt för team att skapa kontakter när ni inte fysiskt delar utrymme tillsammans. Förutom team möten, schemalägg roliga, icke-arbetsrelaterade aktiviteter som du skulle göra på ett kontor.


Ha en Zoom happy hour på en fredag, eller arrangera en online spelkväll. Du kan också skapa ett team WhatsApp för att chatta om saker utanför jobbet, eller till och med en Slack-kanal som bara är till för att släppa memes för att få varandra att skratta!


5. Lär dig när du ska ta ett steg tillbaka

Du kan inte mikro hantera allt, särskilt med ett fjärrteam. Det är viktigt att inte bara delegera uppgifter, utan att ge ditt team äganderätt till dem. Ägarskap till uppgifter skapar en känsla av förtroende, och det kommer att motivera dem att göra det bästa de kan eftersom det är mer som åker på det.


Detta gäller även när teamet umgås. Du kommer inte alltid att vara på varje samtal eller på alla Slack-kanaler, och det är okej. Låt teamet knyta an till varandra utan att du alltid är där, eftersom de bättre kommer att kunna luta sig mot varandra för stöd när det behövs.


Att leda ett effektivt distansteam handlar om respekt, empati och inkludering, vilket resulterar i att alla känner sig sedda, hörda och respekterade, oavsett var de befinner sig. Även om många av dessa råd kan tillämpas även om ditt team inte är spritt över tidszonen, i dagens alltmer online-arbetskraft, hoppas jag att det hjälper dig att tänka om vad som är möjligt för ditt team.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Mariela De La Mora, Executive Contributor.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page