top of page
  • Brainz Magazine

7 Strategier För Att Bygga Upp Och Utöka Ditt Nätverk 2022

Brainz Magazines Expert Panel består utav handplockade och inbjudna experter som bidrar med sin kunskap och värdefulla insikter inom områdena Företagande, Personlig utveckling, Ledarskap, Innovation, Teknik och Livsstil.

 

1. Gå med i en entreprenörsgemenskap.

En toppstrategi för att bygga upp och utöka ditt nätverk är att gå med i en entreprenörsgemenskap, tillexempel som Eliances. Sedan jag gick med har jag träffat många likasinnade entreprenörer från olika bakgrunder och branscher. Att vara en del av en Eliances eBrain Trust har vidgat min världsbild. Det har även hjälpt mig att utöka mitt nätverk genom att vara volontär och ambassadör för Eliances.2. Hitta möjligheter att tala på evenemangen.

Hitta möjligheter att tala på evenemangen som dina eventuella företagpartners och dina ideala kunder deltar på. Detta hjälper dig inte bara att utöka ditt nätverk utan du kan träffa nya människor och inse nya möjligheter som du kanske inte har tänkt på tidigare. Om du har möjlighet att tala vid evenemanget, välj ett ämne som gynnar publiken.3. Förstå vad du vill, vem du vill ha och vad du vill ha dem till.

Innan du dyker in i detta, fråga dig själv: Bygger och expanderar du för nuet? Eller funderar du på att bygga och utöka en grund för att stödja uppbyggnaden av ditt nätverk på lång sikt? Några grunder du kan använda (oavsett ditt svar): Förstå vad du vill, vem du vill ha och vad du vill ha dem till innan du går in i något engagemang. Vet var dina potentiella framtidsutsikter och/strategiska partners spelar. Börja med dina kontakter på "hög nivå", de som du ansluter till, som du kanske sätter på en piedestal, som har sina händer på den marknad du vill expandera. Dessa är förmodligen inte din bästis. Ta en pratstund med dem, fråga dem var de spenderar sin tid och om du kan vara med någon gång. Sätt upp ett mål på hur många NYA personer du vill träffa på ett evenemang och besök inte dina vänner förrän du har uppnått målet. När du verkligen vill expandera vill du placera dig utanför din komfortzon, gå till nya platser, träffa nya människor, uppleva nya upplevelser.4. Bygg relationer med riktiga människor.

Mänsklig förbindelse är a och o.


Det stämmer, nätverk handlar om relationer med riktiga människor. Och om du är i behov utav fler människor att ha en relation med kan du testa dessa tips:


  • Skapa en podcast och bjud in gäster till programmet som kan koppla dig till andra.

  • Gästa andra personers poddar

  • Nå ut till mastermind-grupper och erbjud dig att hålla en signaturpresentation.

  • Håll ett gratis månatligt evenemang och visa upp en viktig del av ditt erbjudande.

  • Skriv en artikel/blogginlägg för en onlinepublikation.


Dessa roliga och värdefulla interaktioner har hjälpt att höja affärsintäkter för min organisation under de senaste nio månaderna. Eftersom du och jag båda vet att i slutändan är varje företag en relationsaffär och ditt nätverk är verkligen ditt nettovärde.5. Gå ut live på sociala medier.

Håll webbseminarier på sociala nätverk som LinkedIn. Att dyka upp live på sociala medier är ett viktigt steg för att få uppmärksamhet och engagemang från potentiella kunder och partners. Konsumenterna av ditt innehåll kommer att uppskatta att du anstränger dig för att dyka upp live och utveckla meningsfullt innehåll och samtal snarare än att publicera allmänna meddelanden. Genom att göra detta utökar du din räckvidd online, bygger förtroende och startar potentiellt samtal med proffs som du annars inte skulle ha känt.6. Fokusera på att bygga relationer och stötta andra.

Förbered din "elevator-pitch", en kraftfull sammanfattning på hög nivå av din bakgrund, styrkor och mål, som du kan använda för att presentera dig själv. Den bör vara en minut eller mindre. Fokuserat, kortfattat och inövat. Håll koll på vad du och din kontakt pratade om och se till att följa upp på lämpligt sätt. Tänk kreativt på vem du ska nätverka med och nätverka utanför dina nuvarande kontakter, delta i nätverksevenemang, gå med i och delta i onlinegrupper och volontär/konsultera dig. Fokusera på att bygga relationer och stötta andra också. De bästa relationerna är ömsesidigt fördelaktiga, och det är lättare att be någon om en tjänst om de är skyldig dig en. Om du inte är säker på vad du kan erbjuda kan du hjälpa din kontakt med en rekommendation eller rekommendation för professionella sociala medier, en inbjudan till ett nätverksevent, en intressant artikel eller ett erbjudande om att presentera dem för någon.


7. Delta i nätverksmöten i ditt närområde samt runt om i världen.

Nätverk, nätverk, nätverk!


Delta i nätverksmöten i ditt närområde och runt om i världen. Det här är ett bra sätt att träffa nya människor och potentiellt bygga remissrelationer. Bra platser att nätverka på är BNI, Rotary, Women of the World Network och andra lokala och internationella företagsinriktade grupper. När du väljer att nätverka, nätverka från en plats där du ger istället för att ta emot och detta kommer att skilja dig åt. Gå nu ut och dela om ditt företag!


Ursprungsartikel skriven på engelska av: Brainz Magazine. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page