top of page
  • Brainz Magazine

7 Tips För Ökat Självförtroende I Ledarskap

Så, vilka är några toppegenskaper som ledare besitter? Varför inspireras vi av dem? Vad är ledarskapets sanna kärna? Det finns en egenskap som jag tror ger ett starkt ledarskap. Det är självförtroende. Utan den, vad har du? Utan självförtroende kommer du att sabotera för dig själv vid varje affärstillfälle. Med ett negativt tänkesätt kommer du att sakna självförtroendet för att leda dig och ditt team. Att vara säker på dig själv som ledare ökar så mycket potential för dig och ditt företags tillväxt.Här är 7 tips som jag har upptäckt på min resa som har gjort det möjligt för mig att stå stark, växa och vara sårbar på samma gång.


1. Flytta gränser.

Misstag är bra. Man lär sig av dem. Om du lär dig av dina misstag växer du. Va en banbrytare även när du ställs inför rädsla. Gå dit ingen annan har. Det är okej att gå ner i avgrunden. Genom att ta risker och tränga igenom gränserna, oavsett utfall, kommer du alltid att vinna på det. Den enda gången du kommer att misslyckas är om du ger upp utan att försöka.


2. Låt negativiteten driva dig.

Ett negativt kan alltid bli positivt. Tänk på de misstagen du gjort och vad du lärde dig av dem. Erkänn dina misstak och se vad du lärt dig och lite mer kontroll varje gång. När detta växer, ökar också ditt självförtroende för att uttrycka dig själv. Negativ energi kan bli positiv om du kanaliserar den på rätt sätt. Det är då du behöver göra ett val. Förbli negativ och självsaboterande eller lär dig och växa och skapa skönhet. Ju fler människor säger till mig, "det kan du inte göra", desto mer säger jag, "vänta och se."


3. Var handlingskraftig.

Om din självkänsla är låg, är det mer sannolikt att du saboterar dig själv, vilket gör att du inte vidtar några åtgärder. Ser du någonsin en ledare inom ditt område göra detta? Det som gör dem till ledare är deras drivkraft och passion, och med detta följer ett högt självförtroende. Att vidta åtgärder är att ta risker, och för att göra detta måste du vara säker på dig själv. Att säga "Jag kan" snarare än att förneka, ger utrymme för varje litet steg i handlingen. Varje steg är magi som leder till ett resultat.


4. Du behöver inte veta allt.

Och det är okej att erkänna det. När jag först öppnade mitt företag fanns det så mycket jag inte visste, som bara några fåtal personer i min närhet visste om. Jag ville inte erkänna detta för potentiella kunder. Jag ville inte erkänna att jag inte hade någon aning om vad jag gjorde. Jag kände mig som en bedragare för det mesta och ville inte erkänna det. Jag kämpade mig igenom på egen hand. Men jag lärde mig snart att det var så mycket svårare att gå vidare på det här sättet. Det finns ingen plats för ego i att vara en självsäker ledare.


5. Observera allt.

Observera allt om din nisch, ditt företag och personer som har varit i den längre än du. Använd dina ögon och öron och röst för att mentalt och fysiskt samla all information du behöver för att växa. Fråga frågor. Gör inga antaganden. Dra inte slutsatser och jämför inte. Bra observatörer är ännu bättre lyssnare som lär sig att filtrera bort det de inte behöver och att agera utifrån rätt information.


6. Känn din vision – kort och lång sikt.

Om du är en självsäker ledare vet du att varje steg som tas och kommer att åstadkomma mer för varje vecka, månad och år som går. Du kommer att förlora mer och mer av egot, skaffa dig mer kompetens och växa som person tillsammans med ditt företag. Visualisera framgång varje dag. Gör din vision mätbar. De dagar då negativiteten smyger sig in, och det kommer den gör, använd dessa mätningar för att påminna dig själv om hur långt du har kommit.


7. Emotionell intelligens räcker långt.

Jag erkänner att jag en gång i tiden såg rött vid nästan allt som inte stämde. Så fort jag uppfattade att något gick fel skulle egot stiga. Jag kämpade för att erkänna att det kanske var jag som hade fel eller att jag inte visste. Men genom att lära mig att ta ansvar för dem, de stora och de små, växte jag hela tiden. Genom att ta ett andetag och släppa taget, acceptera situationen som den var och sedan gå vidare, öppnar sig vägen och flyter mer fritt. Handlingar blir tydligare och starkare. Jag slutade dra mig tillbaka och min självkänsla växte. När jag lärde mig att hantera mina känslor och växla ljuset från rött till grönt, kunde jag planera positiva resultat för mig själv och mitt företag. Med ett positivt tänkesätt hade jag också en självsäker sådan.

 

Som ledare i min verksamhet har jag inte alltid vetat vägen eller gått hela vägen, men jag har alltid försökt visa vägen. Genom att göra. Genom att vidta åtgärder. Genom att lyssna och lära. Jag har lärt mig vägen och har vuxit med den. Jag lär mig fortfarande, och jag växer fortfarande. Jag har lärt mig att tänja på gränserna. Och jag fortsätter att pusha på. Jag är inte rädd för att visa mina styrkor. Vissa saker gör jag riktigt bra; vissa saker gör jag riktigt dåligt. Jag är inte rädd för att erkänna detta längre och inte heller visa mina sårbarheter.


Vet jag vägen? Nej, men jag har lärt mig att det är okej att kliva ner i avgrunden. Jag behöver inte veta allt. Går jag hela vägen? Ja, jag ger så mycket jag kan varje dag, men med gränser.

Visar jag vägen? Ja, daglig handling, hur liten den än är, ger fantastiska resultat.


Genom dessa har jag lärt mig att vara trygg i mig själv. När tiderna blir tuffa kan ag luta mig tillbaka, reflektera över min resa. Inte bara som ledare utan även i livet och erkänna hur långt jag har kommit.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Jennifer Sharp, Executive Contributor. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page