top of page
  • Brainz Magazine

Använd En Foam Roller Efter Träning

Ömma muskler uppskattar verkligen en foam roller efter ett hårt träningspass. Och du kan undvika den värsta träningsvärken med hjälp av en foam roller. Optimera din träning och återhämta dig snabbare och bättre - det kommer din kropp tacka dig för!Vad gör en foam roller?

För det första sätts blodcirkulationen igång med hjälp av en foam roller. Vilket leder till mindre träningsvärk och smidigare muskler. En foam roller minskar effektivt trötthet i både kropp och muskler efter träning och är speciellt bra för löpare. Efter ett hårt pass behöver musklerna få hjälp att slappna av.


Men en foam roller bör inte endast användas efter träningspasset. Utan du kan även använda den innan för att mjuka upp musklerna.


Förebygg skador

Genom att mjuka upp musklerna både innan och efter träning kan du effektivt undvika olika skador som kan uppstå när du tränar. Låt din foam roller ligga framme och unna dig själv fem minuters massage framför TV:n varje kväll.


Förutom att musklerna hålls i god form minskar du även stressnivån i kroppen. Studier visar tydligt på att massage med en foam roller minskar nivåerna av stresshormonet kortisol i hjärnan.


Med andra ord bör en foam roller användas dagligen även av personer som inte tränar hårt.


Vilken foam roller är bäst för dig?

När du ska köpa en foam roller bör du alltid hitta en modell som fungerar för just dina unika behov. Den vanligaste formen är en rak och slät yta, denna passar perfekt för dig som aldrig använt en foam roller tidigare. Men om du vill få en mer djupgående massage bör du välja en med lite grövre mönster.


Du bör även tänka över hårdheten, en mjukare foam roller ger en mjukare massage. Medans en hårdare modell ger en mer djupgående massage. Samtidigt som en kortare modell är enkel att ta med. Medans en längre modell går att använda över hela kroppen med lätthet.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page