top of page
  • Brainz Magazine

Bo På Herrgård Är Det Där Lilla Extra

Det var inte länge sedan i vår historia som det var få förunnat att få bo och vistas i herrgårdsmiljö. Tiderna förändras och tur är väl det. Numer finns det möjlighet för var och en av oss att spendera en weekend eller vardagar i den underbara herrgårdsmiljön.


Boendet


Att bo på herrgård är lite som att få vistas en stund utanför vardagen. Att få rå om sig själv utanför det ordinarie livet. Boendet präglas av exklusivitet vilket speglar av sig på både rummen, salongerna, matsalen och närområdet. På en herrgård värd namnet brukar det finnas flyglar som används som övernattningsrum. Rummen och sviterna är ofta dubbelrum i skiftande storlek och inredning utifrån de gamla byggnadernas förutsättningar. För den som önskar ett lite större rum kan herrgårdarna ofta erbjuda sviter med vardagsrum med soffa, morgonrock och tofflor på rummet, samt vattenkokare med te och kaffe. Bröllopssviten med badkar, vardagsrum med soffa, morgonrock och tofflor, samt vattenkokare med te och kaffe.


Maten


Till en bra herrgårdsvistelse brukar maten tillhöra och den brukar vara något utöver det vanliga. En lantlig matupplevelse med råvaror från bygden och smaker som du känner igen fast tillagat på ett spännande sätt. Råvarorna kommer i stor utsträckning från gårdar runtomkring herrgården. Naturligtvis finns det vinkällare som erbjuder viner som du bara drömmer om. En annan specialitet som herrgårdar brukar erbjuda är brunch på utvalda söndagar. Med råvarorna från lokala producenter och gårdar i närheten erbjuder de ofta en säsongbetonad och vällagad brunch under utvalda söndagar. En mix av matigt, sött, större, mindre, varmt och kallt i en perfekt herrgårdsmiljö.


Miljön


En av de mest fantastiska delarna med att spendera tid på en herrgård är den underbara närmiljön som finns i dess närhet. Underbara parker och naturstråk där du kan vandra i timmar. Njut av vidderna och lyssna till kroppen. Ta med en bok och njut!


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page