top of page
  • Brainz Magazine

Bra Tips För Att Hitta Din Balklänning

Den allra vanligaste bal som man talar om, det är så klart studentbalen. Men sedan finns det även andra typer av baler att gå på. Oavsett vilken bal det är du ska gå på, så är det ju inte fel att hitta en bra balklänning. Balen i sig är ju en kväll du vill minnas och även vara så fin som möjligt. För att du ska hitta den rätta balklänningen, så ska vi ge dig lite tips.


Vilka färger passar dig bäst?


Olika personer passar olika bra i olika färger. Det har mycket att göra med vad du har för hudton och hårfärg. Det du kan göra, det är att kolla din garderob och se vad det är för typ av färger du använder mest. Samt vad du gillar. Sedan är det bara att ta med dessa färger i tanken då du ska köpa dig din balklänning.


Tänk även på att du och den du ska ha med som partner på balen bör prata ihop er om färger, så att ni kan matcha varandra på ett bra sätt.


Sätt en budget


Innan du börjar testa en massa olika klänningar, se till att du har satt en budget vad den max får kosta. Det är ju inte så kul att testa en fantastisk klänning för att sedan inse att den kostar allt för mycket för dig att köpa. Det är bättre då att ha ett pris att gå efter och be om att de bara tar fram klänningar i den prisklassen.


Testa olika klänningar


Det finns gott om butiker på nätet med balklänningar, men det är bra om du kan testa klänningen på dig. Det för att se hur den ser ut. Tyvärr är det ju så att det inte alltid är som bilden överensstämmer med verkligheten. Det kan vara fördel att besöka en eller flera butiker som säljer balklänningar. Det för att du ska kunna testa olika modeller.


Det är även bra att välja ut underkläder som passar bra ihop med den klänning du ska ha. Det är ju inte så kul att ha en bh där banden syns igenom klänningen till exempel.


Tillbehör, hår och makeup


Det är inte bara din balklänning du ska se till att fixa, utan det är ju en del annat som hör till då du ska gå på bak. Bland annat är det bra att fundera på om du ska ha accessoarer, väska med mera. Sedan är det ju inte heller fel med en snygg balfrisyr och en snygg makeup. Dina accessoarer, din väska samt ditt smink bör matcha din balklänning.

Välj den klänning som du gillar


Även om det oftast är en viss trend som gäller ett visst år, så är det kanske inte alltid enligt ditt tycke och smak. Det är faktiskt inte ett måste att följa trender, utan du kan välja den klänning just du gillar och tycker är snygg. Se även till så att du känner dig bekväm i din klänning och att du kan dansa och sitta i den utan problem.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page