top of page
  • Brainz Magazine

Bygga, Renovera Eller Bygga Till – Vad Behöver Du Veta

Att starta ett eget byggprojekt är något som många behövd göra. Samma gäller även en renovering av villan eller huset. Eller kanske planerar du att bygga till ett rum till bostaden för att familjen fått sig en tillökning. Något gemensamt för sådana typer av projekt är att de egentligen kräver samma saker. Vad bör du tänka på? Här kommer några användbara tips.  • Starta med att titta på olika offerter från företag. Ett exempel på en digital partner som https://www.hussmart.se/ kan ge dig all information du behöver och kan dessutom länka dig till olika entreprenörer.

  • Anlita alltid en byggfirma med bevisad erfarenhet för att vara säker på att du får arbeta med en pålitlig partner. Titta gärna på företagets referenslista.

  • Bestäm vad du förväntar dig av entreprenören. Skriv upp dina önskemål på ett tydligt sätt.

  • Begär alltid en preliminär offert som omfattar hela kostnaden. Lägg till 15 % extra för oförutsedda utgifter.


Med finanserna i fokus

Byggprojekt kostar olika. Så enkelt är det. Du kan själv tänka dig att ett husbygge är betydligt dyrare än en renovering. Båda projekt kräver ett samarbete med en entreprenör med de kostar olika mycket.


Vad är viktigt att tänka på i samband med kostnaden? Först och främst är det viktigt att alla delmoment av ditt projekt är inkluderade i priset. Till exempel, ifall du ska renovera huset så ska både målning och takrenovering inkluderas. Med andra ord inget av det som behöver göras får utebli från offerten du accepterar och skriver under med entreprenören. Är du införstådd med totalkostnaden kan du övergå till själva ekonomiska planeringen. Har du råd med projektet? Behöver du ta ett lån för att betala det? Tänk på dessa aspekter innan du startar det hela.


Planering tillsammans med entreprenören

En noggrant utförd planering innan uppdraget startat är ett måste. På det sättet slipper du stressa innan och under projektets gång. Planera gärna tillsammans med entreprenören du valt att arbeta med. Det är av stor vikt att du är införstådd hur länge de olika delmomenten kommer att ta och vad du behöver göra för att arbetet ska gå så smidigt som möjligt.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page