top of page
 • Brainz Magazine

Därför Är Det Befogat Att Älska Massage

Vi bär på en strävan om en välmående vardag, där vi ska orka hålla ihop så länge som möjligt. Många älskar att kunna krydda vardagen lite extra i någon form.


För vissa står massage högt på listan. Och låt oss älska massage på grund av dess mångfald av fördelar! Oavsett om du väljer Massage i Stockholm eller massage i Borås, fördelarna står fast. Det är bara tillgång och utbud som varierar.


8 sköna fördelar

 1. Enligt studier så kan massage höja ditt humör och minska risken för depression och ångest. Halterna av de båda må-bra-hormonerna serotonin och dopamin ökar betydligt!

 2. Massage stärker ditt immunförsvar, ökar blodcirkulationen och får igång hela kroppen! De vita blodkropparna som bekämpar infektioner blir då fler.

 3. En skonsam massage kan avhjälpa träningsvärk och ömma leder.

 4. Massage ökar mängden smärtbearbetande hormoner och lindrar därför ledsmärta.

 5. Kroppen reagerar ofta på smärta genom att skicka signaler till hjärnan om självmassage. När vi slår oss på exempelvis en arm, reagerar vi genom att automatiskt knåda och smeka på området. Häftigt!

 6. Massage leder till ökad syretransport till musklerna. Vilket i sin tur påskyndar läkning och återhämtning.

 7. Det är många som sliter ont med huvudvärk. Den kommer oftast från spänningar i nacke och axlar, vilket kan förhindras med uppmjukande massage.

 8. Mängden stresshormoner minskar genom att det lugnande och blodtryckssänkande ämnet oxytocin ökar vid massage.

Tänk så många välgörande fördelar! Kroppsligt, sinnligt. Ta hand om dig!


Kort historia


Massage med hjälp av händerna har använts sedan urminnes tider som en behandlingsmetod av värk i musklerna.


Från allra första början så kommer ordet massage från det arabiska ordet “mass”, vilket betyder “beröring”. Först ut med metoden var Indien och Kina redan för mer än 3000 år sedan. Handmetoden har kommit att utvecklas genom tiderna till mer omfattande metoder, och för fler olika sorters hälsofrämjande syften.

Comments


NYHETSBREV

 • linkedin-brainz
 • facebook-brainz
 • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page