top of page
  • Brainz Magazine

De Sex Stegen Som Behövs För Att Sätta Harmoni I Handling


I en artikel som jag nyligen skrev på min blogg, pratar jag om min upptäckt som en upptagen egenföretagare och mamma till tre, och insåg att det var ouppnåeligt att jaga balans i mitt liv, men att kunna finna harmoni. Det är inte bara nåbart utan även ett realistiskt mål. Så jag gav mig ut på en resa för att söka efter frid och flyttade mig bort från konceptet att allt måste vara likvärdigt i mitt liv. Även om det är en pågående vandring som kräver mindfulness och implementering av hälsosamma vanor, har det gett mig den största friheten i mitt liv.Varför balans inte fungerar

Jag har inget emot ordet balans om vi pratar om det i samband med vätska eller delar, men det finns ingen balans i livet. Tänk på det. Om du är förälder, vaknar du och bestämmer dig för att du ska spendera "x" antal minuter med vart och ett av dina barn på en dag? Om du är i affärer, väljer du hur mycket tid du tänker spendera med varje kund en viss dag? Antagligen inte. Hur skulle du gå tillväga för att göra det? Visst, du kan ställa in ett schema att följa, men livet är olinjärt, precis som vädret. Vi dras åt olika håll varje dag, och vi ägnar mycket av vår tid åt att släcka bränder eller sköta aktiviteter som vi har skjutit upp.


Hur går du från att jaga balans till harmoni?

Först och främst måste vi förstå att ingen enskild incident eller steg kommer att hjälpa oss att göra den övergången i de flesta fall. Istället blir det förmodligen en samling av erfarenheter och övade vanor i kombination med ett beslut att vara uppmärksam på våra reaktioner som kommer att leda till den förändringen.


För det andra, när vi börjar bygga upp vårt självförtroende, kommer vi att finna lugn, lära oss att lita på vår intuition oftare, och som ett resultat kommer vi att försöka upprätthålla frid. Föreställ dig att du är okej med dina beslut varje dag. Det är så att hitta harmoni ser ut när det implementeras i ditt liv.


1. Sätt upp ett schema men var inte för bunden till det.

Ge lite utrymme för fel. Det är givet att oavsett hur väl du planerar, kommer livet att kasta en kurva på dig. Istället för att vara så inställd på schemat, bestäm dig för att acceptera saker där de är och gör ett undantag när det behövs. Du kan alltid flytta något till morgondagen om det behövs.


2. Adoptera en jag-kan-attityd.

Som sagt ovan, saker kommer att hända. Vi lever i en icke-linjär värld där vi inte kan kontrollera allt. Vi kan dock styra hur vi reagerar och välja om vi låter något påverka oss positivt eller negativt. Jag förstår att om jag tvivlar på mig själv en minut så vet jag att jag måste kasta in handduken. Jag kan vara rädd, men jag vet också att jag kan reda ut det med lite kunskap.


3. Lita på din intuition och äg dina beslut.

Vi misslyckas alla med något i livet, och för att uppnå något måste vi släppa tanken att vi aldrig kommer att förlora. Att misslyckas är en förutsättning för framgång. En av de största lärdomarna jag har lärt mig är att ta ansvar för mina beslut, bra som dåliga. Anta att jag misslyckas med något; det är inte slutet för mig eftersom jag också inser att det inte definierar mig. Det kanske inte är det bästa beslutet jag kunde ha tagit, men visst kan jag återhämta mig.


4. Fokusera på det som är viktigt.

Är detta viktigt just nu? Är det att lägga till värde, skapa avkastning på investeringen ekonomiskt, andligt eller relationsmässigt? Alla saker måste beaktas. Om du slösar tid på upplevelser som inte ger mervärde kan det vara värt att fråga varför du gör det och sedan släppa det om det behövs.


5. Fokusera på kvalitet framför kvantitet.

Sluta försöka göra saker likvärdigt. Du kommer att bli mer produktiv, och folk kommer att uppskatta din tid när du värdesätter dig. Det är bättre att du ger 10 minuter odelad uppmärksamhet än att försöka spendera 30 minuter dedikerade till något samtidigt som multitasking och inte är ett dugg fokuserad.


6. Öva egentid.

Det räcker inte med att göra en affirmation eller ett enda träningspass. Vem investerar du ofta din tid med? Vad läser och lyssnar du på dagligen? Hur mycket sömn får du, hur ser din kost ut och är du involverad i några aktiviteter du älskar att göra? Mest av allt, visa dig själv lite medkänsla. Du är alltid en prioritet i ditt liv före någon annan. Varför? För du kan inte hälla från en tom bägare, och du kommer aldrig att kunna ge det du inte har.


En sista tanken

Allt är inte perfekt, och alla våra upplevelser är unika för till oss själva. När vi fortsätter att marschera genom livet och praktisera konsten att vara medveten och implementera hälsosamma vanor, inser vi att detta är en resa där vi kommer att göra misstag till och från. Men när vi fortsätter framåt kommer vi att förbättra förtroendet, känna oss lugnare inför våra beslut och lita mer på oss själva. Alla dessa förändringar kommer att tillåta oss att långsamt gå bort från detta mål att ha balans och luta oss för att hitta harmoni.


Ännu en sista tanke

Sluta jaga balans. Du ställer dig själv inför misslyckande. Fokusera istället på sätt där du kan skapa harmoni i ditt liv. Genom att göra det kommer du inte bara att påverka din egna värld, utan du kommer att göra skillnad i livet för dem omkring dig. Du kommer att skapa mer lycka när du går över till att hitta harmoni.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Jennifer Loehding, Executive ContributorComentários


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page