top of page
  • Brainz Magazine

Elon Musk har slutfört ett avtal om att köpa Twitter i en kontanttransaktion på 44 miljarder dollar

Skriven av: Katie Scott, Affärsreporter

 

Den 25 april meddelade världens rikaste person - och ägare av Tesla - att kontrollen över den sociala medieplattformen snart kommer att bli hans. Affären har vunnit enhälligt stöd från Twitter Board trots initial fientlighet. Det kommer nu att lämnas till aktieägarna men förväntas stängas inom 2022.


Tillkännagivandet kom bara några veckor efter att Elon Musk twittrade att han tänkte "seriöst" på att skapa en rival till plattformen. Detta hade efter en tweetad undersökning där Elon Musk hade kritiserat Twitters anslutning till principen om yttrandefrihet. I ett uttalande som tillkännagav förvärvet, indikerade Elon Musk att detta förblir ett nyckeluppdrag för honom: "Det fria ordet är grunden för en fungerande demokrati, och Twitter är det digitala torget där frågor som är avgörande för mänsklighetens framtid diskuteras", sa han. Hur Elon Musks Twitter kommer att se ut är fortfarande okänt men oro har redan väckts av grupper att plattformen kan se en ökning av hatretorik. Det finns också farhågor för att förbjudna individer, inklusive Donald Trump, kan få tillbaka sina konton.


"Det fria ordet är grunden för en fungerande demokrati, och Twitter är det digitala torget där frågor som är avgörande för mänsklighetens framtid diskuteras"

Elon Musk har lagt upp några planer men säger: "Jag vill göra Twitter bättre än någonsin genom att förbättra produkten med nya funktioner, göra algoritmerna öppen källkod för att öka förtroendet, besegra spambotarna och autentisera alla människor. Twitter har en enorm potential – Jag ser fram emot att arbeta med företaget och användargemenskapen för att låsa upp det."
Ursprungsartikel skriven på engelska av: Katie Scott, Affärsreporter. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page