top of page
  • Brainz Magazine

En Intervju Med Marisa Peer – Internationellt Prisbelönt Hypnoterapeut Och Bästsäljande Författare

Marisa Peer är en globalt hyllad terapeut, bästsäljande författare och föreläsare. Hon är en internationellt prisbelönt, kvalificerad hypnosterapeut med avancerade certifikat från Hypnotism Training Institute of Los Angeles. Hon har genomfört ytterligare studier i hypno-healing, avancerad hypnoterapi, medicinsk hypnoterapi och gestaltanalys.


Efter att ha genomfört ytterligare studier vid Proudfoot School of Hypnotherapy and Psychotherapy vid Atkinson Ball College of Hypnotherapy, har Marisa har dedikerat de senaste tre decennierna till att forska, testa och tillämpa de mest fördelaktiga principerna för hypnoterapi, psykoterapi, NLP, KBT och neurovetenskap.


Resultatet av över 30 års noggranna och rigorösa studier, Marisas unika Rapid Transformational Therapy (RTT) har hjälpt tiotusentals människor världen över att besegra sina egna personliga utmaningar och leva lyckligare, mer tillfredsställande liv.Marisa Peer, du är en internationellt känd föreläsare och bästsäljande författare med trettio års erfarenhet som transformationsterapeut. Vad är ditt syfte, uppdrag och drivkraft för allt fantastiskt arbete du gör i den här världen?


Min drivkraft är att förbättra liv – så många jag kan – det är mitt uppdrag att revolutionera terapin. Du förstår, jag tror inte ​​att terapi bör ta månader eller till och med år. Under mina tre decennier som terapeut är det främsta som mina klienter vill är att bli fria från sina problem så snabbt och smärtfritt som möjligt.


Det är därför jag designade Rapid Transformational Therapy® (RTT®), efter noggranna studier av hur sinnet fungerar och vad som hjälper mina klienter att uppnå sina önskade resultat.

RTT® kombinerar unikt de mest fördelaktiga principerna för hypnoterapi, psykoterapi, NLP, KBT och neurovetenskap, som när de kombineras har kraften att utlösa de mest anmärkningsvärda genombrotten och sätta människor på rätt spår till att förändra sina egna liv.


Jag vill att så många som möjligt ska uppleva den extraordinära potentialen hos RTT®, och det är därför jag nu utbildar andra människor att använda metoden, så att de kan hjälpa sina kunder att uppnå liknande fantastiska vändningar.


När du pratar med många kvinnliga entreprenörer, finns det en gemensam utmaning som många av dem står inför? Hur hjälper du dem att möta denna utmaning?


Det finns en vanlig missuppfattning att kvinnor inte kan få allt, att något måste ge, och du måste välja mellan att ha en fantastisk karriär eller att skaffa barn. Det här är något jag ser många kvinnliga entreprenörer kämpar för att övervinna.


Sanningen är att det är möjligt att få allt. Idén om att vi inte kan är ett exempel på en begränsande tro – ett block som hindrar dig från att faktiskt ha allt. Vi säger till oss själva att vi inte kan göra något, att något är utom räckhåll, eller så är vi inte tillräckligt bra, och då blir det vår verklighet.


Genom omfattande studier av hur sinnet fungerar, har jag utvecklat mina sinnesregler som jag regelbundet lär ut för att hjälpa kunder och andra entreprenörer att förstå hur man får sina sinnen att arbeta för dem så att de kan få allt.


En av dessa regler är att ditt sinne reagerar på bilderna i ditt huvud och orden du säger. Jag lär människor att använda kraftfulla, beskrivande ord som skapar en bild i deras sinnen som är spännande och upplyftande. Ditt sinne kommer då att låsa sig vid dessa, och ju mer du använder dem, desto mer kommer ditt sinne att arbeta för att göra det till verklighet.

Till exempel, när man försöker få allt är en vanlig uppfattning "jag orkar inte." Jag lär folk att vända på det och säga: "Jag har en fenomenal coping-förmåga." Ett annat exempel är "Jag kan inte göra det här", vilket blir, "Jag kan göra det här, och jag gör det briljant."


Du kan påskynda dessa förändringar genom att koppla om dina övertygelser på en undermedveten nivå. Det mest effektiva sättet jag har hittat att göra detta på är genom hypnos eller genom att lyssna på ett kraftfullt självhypnosljud fyllt med positivt, bemyndigande och beskrivande språk för att exaltera ditt sinne och främja en otrolig transformation.


En av dina färdigheter är att du hittar grundorsaken till någons övertygelse. Hur fungerar hypnoterapi och dina metoder, och varför förändrar dina metoder liv?


När någon börjar terapi, vad som tenderar att hända är att de kommer in med en uppsättning "presenterande symptom". Hos entreprenörer kan detta ofta inkludera rädsla för att tala inför publik, förhalning eller svårigheter att uppnå sina mål.


Dessa problem orsakas faktiskt av något mycket djupare, och det är vad min inställning till hypnoterapi är centrerad kring. I RTT® använder vi detektivliknande färdigheter för att snabbt avslöja grundorsaken till de uppvisande symtomen. När du väl vet vad som orsakar ditt problem och varför, kan du omformulera den djupt rotade övertygelsen och börja koppla om ditt sinne med nya, stärkande föreställningar. Detta bemyndigade tänkesätt är det som gör att människor kan njuta av de mest extraordinära förvandlingarna.


Ett exempel som jag älskar är en kvinna som heter Sue. Hon skrev till mig och sa att hennes förhalande var så dåligt att hon från början till och med kämpade för att börja lyssna på min Stop Procrastination självhypnosljud! Men nu när hon har lyssnat på det har hon drastiskt förbättrat sina färdigheter, och hennes inställning till livet är mycket mer fokuserad. Hon känner sig äntligen upprymd av möjligheten att få saker gjorda och nå sina mål.Finns det ett kärnvärde som du brinner mest för?


Självförtroende. Det är absolut nyckeln till att uppnå framgång, glädje och tillfredsställelse – inte bara i din karriär utan i varje aspekt av ditt liv. Om du inte tror att du räcker till eller är värd att lyckas, så gör ingen annan det heller. Jag brinner för att hjälpa människor att inse sitt självvärde och veta, känna och tro så djupt att de räcker till att alla runt omkring dem känner det också.


Många människor är sina egna hårdaste kritiker, men för att nå framgång på högsta nivå måste du vara din egen mäktigaste allierade – din hejaklacksledare nummer ett. Jag har haft turen att arbeta med många framgångsrika människor, från VD:ar till olympiska idrottare, och jag har själv sett vilken skillnad det gör när människor känner sig värdiga och förtjänar framgång, rikedom och välstånd.


Du kan börja bygga din självförtroende redan nu genom att anta det bemyndigande uttalandet: "I am enough." Upprepa det varje dag. Säg det högt. Skriv det på post-it-lappar och fäst det runt om i ditt hem. Ange det som ditt lösenord. Ju mer du ser det och säger det, desto mer kommer ditt sinne att acceptera det som sant.


"I am enough", är ett enkelt uttalande, men det har en sådan enorm kraft. När du verkligen tror att du räcker med orubblig säkerhet kan du uppnå även dina mest ambitiösa mål.

Folk skulle älska att veta om din berättelse, Marisa. Hur byggde du ditt namn och varumärke till den nivå du befinner dig på just nu? Vilka är dina fem bästa tips på hur man bygger ett starkt namn/varumärke?


När jag växte upp kämpade jag med tron ​​att jag inte räckte till. Den tron ​​följde mig genom tonåren och ända in i tjugoårsåldern. Vändpunkten kom när jag flyttade till LA, 25 år gammal, för att jobba på Jane Fondas Fitness Centre. Jag var en personlig tränare och omgiven av framgångsrika kvinnor som verkade ha allt. Men ju mer dessa kvinnor kom till mina klasser, desto mer märkte jag att de kämpade med ätstörningar, låg självkänsla och bluff syndrom. Oavsett vad de gjorde eller vad de uppnådde, trodde de aldrig att de var tillräckligt bra.


Jag kunde se att det absolut inte var något fel på dessa kvinnor – det var då det slog mig: betydde det att det inte var något fel på mig heller? Det var då jag bytte tankar. Jag slutade ljuga mig själv att jag inte räckte till. Istället upprepade jag "I am enough" varje dag tills jag kom att tro på det helhjärtat.


Från det ögonblicket gjorde jag det till mitt uppdrag att hjälpa människor som dessa kvinnor. Jag fortsatte med att studera hypnos med Gil Boyne – en ledare inom området – vars arbete djupt påverkade min karriär. Jag ägnade de kommande tre decennierna åt att undersöka och tillämpa de mest fördelaktiga principerna för hypnoterapi, psykoterapi, NLP, KBT och neurovetenskap för att hjälpa människor att uppnå snabb transformation.


När du hittar något som du är bra på som erbjuder oerhört värde för andra, är det den mest tillfredsställande och inspirerande känslan i världen. Varje utmaning blir en möjlighet att lära sig mer av. Det är vad jag nu hjälper andra att göra och det fyller mig med enorm glädje och stolthet.


Jag fick snabbt ett rykte för de livsavgörande resultat som människor ofta uppnådde från mina sessioner och hade snart en blomstrande praktik med en väntelista med kunder. Efter att ha åstadkommit en fenomenal förändring hos många Hollywood-kändisar, VD:ar, kungligheter och sportstjärnor, blev jag inbjuden att tala på globala scener och framträda som expert på tv-program över hela världen.


Andra terapeuter frågade mig hur jag lyckades uppnå resultat där andra terapeutiska tillvägagångssätt hade kämpat. Jag visste att jag hade ett ansvar att dela mina unika lösningsbaserade metoder med världen för att gynna så många människor som möjligt. Jag skapade den flerfaldigt prisbelönta Rapid Transformational Therapy® (RTT®) för att lära ut mina transformationstekniker till andra och göra dem tillgängliga och åtkomliga för alla.


Mina fem tips för att bygga ett starkt personligt varumärke är:


Var proaktiv – när jag först började gjorde jag min egen PR. Jag läste en artikel om depression, ångest eller viktminskning i en tidning, och jag ringde upp dem och sa: "Hej, jag kan hjälpa dig med det..." Med tiden växte min profil och folk började att närma sig mig istället, men du måste ta dig ut och hitta dina egna möjligheter.


Gör det du inte vill göra först – för att bli framgångsrik måste du göra saker du inte tycker om. Kanske är det att ringa ett tufft telefonsamtal eller betala din skatt. Oavsett vad du tycker om minst, gör det först. Gör det till det allra första du gör när du börjar arbeta. På så sätt frigör det dig att fokusera på det du älskar, utan att behöva oroa dig för att behöva göra det du hatar hela dagen.


Skapa meningsfulla kontakter – dyka inte upp till ett nätverksevenemang med en lista över dina referenser och rulla ut dem som en robot. Delta i konversationer med människor. Gör dig själv minnesvärd. Det mest effektiva sättet att göra det är att berätta en historia för dem – oavsett om det är din berättelse eller en klients framgång, kommer folk att komma ihåg dig om de skapade en känslomässig kontakt med dig. Du behöver inte förlita dig på "hårdförsäljningen" för att bygga ett varumärke. Det stänger faktiskt av folk. Fokusera på att dela resultaten och effekten av det du gör snarare än detaljerna om din tjänst eller funktioner i din produkt.


Gör något varje dag som tar dig närmare dina mål – din potential utökas när du går mot det. Du kommer aldrig att veta vad du är kapabel till förrän du vidtar åtgärder. Förbind dig att göra bara en sak varje dag som tar dig framåt.


Se varje utmaning som en möjlighet att lära sig – den enda risken du kan misslyckas med är att inte ta risken i första hand. Det enda sättet du kan misslyckas är genom att inte försöka. Det är oftast inte själva händelsen som påverkar oss utan betydelsen vi tillmäter den. Omformulera hur du uppfattar "misslyckande" som en möjlighet till tillväxt och något som tar dig ett steg närmare vad som verkligen är rätt för dig.Så vad är nästa stora mål eller projekt för Marisa Peer? Vad håller dig hungrig, vad driver din ständiga kreativitet?


Mitt uppdrag är att sprida budskapet att det finns enkla, men fenomenalt effektiva tekniker som alla kan använda som verkligen kan förändra ditt liv. Jag älskar att visa folk hur man gör det.


Jag startade "I Am Enough"-rörelsen för att hjälpa miljontals människor över hela världen att förändra sina liv genom kraften i deras sinnen. När du verkligen tror att du är tillräckligt med orubblig säkerhet, kommer ditt liv att förbättras på de mest extraordinära och ofta oväntade sätt.


Jag ägnar min tid åt att utveckla kraftfulla kurser och självhypnosprogram utformade för att släppa de vanliga blocken som människor möter i alla områden av sitt liv – från självförtroende och relationer, till karriärframgång och rikedom, plus mycket mer. Jag har också förmånen att ha haft fem bästsäljande böcker, med ytterligare en på väg. Jag älskar helt enkelt att dela en mängd gratis innehåll och gåvor med min publik för att hjälpa dem att skapa sina egna kraftfulla transformationer.


Min stora kärlek är att lära andra hur man använder Rapid Transformational Therapy® (RTT®) för att förbättra liv, och jag är stolt över att vara tillbaka i träningsrummet med mina elever igen vid RTT® Live-evenemangen. Över 10 000 personer har nu utbildat sig i RTT®, vilket förbättrar livet på global nivå. Det är inte bara 10 000 gånger så stor inverkan som en terapeut, men om var och en av dessa människor sedan positivt påverkar livet för deras familjer, vänner, samhällen och klienter, skapar vi en ringeffekt av transformation över hela världen.


När du gör det du älskar har du ett syfte. När du delar det med andra har du mening. Jag älskar verkligen det jag gör och älskar att hjälpa andra att göra detsamma.


För mer info, följ Marisa på Youtube, Instagram och besök hennes hemsida!

 

Ursprungsartikel skriven på engelska: Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page