top of page
  • Brainz Magazine

Håll Sverige Igång – Ett Initiativ För Att Stötta Sveriges Företag

Håll Sverige igång: www.hallsverigeigang.se

 

Effekterna av Coronaviruset har gjort att många av Sveriges företag helt plötsligt befinner sig i djup kris. Människor förlorar sina jobb och drömmar riskerar att slås till spillror. Därför är det nu viktigare än någonsin att som företagare gå samman och stötta varandra. Med initiativet Håll Sverige igång samlas många av Sveriges företag för att hjälpa verksamheter som drabbats hårt av det rådande läget.


Kort efter att företagskrisen i Sverige var ett faktum, började många företagare erbjuda sin stöttning till varandra i olika sociala medier, för att hjälpa varandra överleva nu under den kommande perioden.


– Jag och mitt team på Hello Studio kände väldigt starkt för alla drabbade företag, då vi vet hur mycket hårt arbete, tid och engagemang som de allra flesta företagare investerar i sina bolag. Och hur snabbt allt kan rasera. Så vi kände att vi verkligen ville bidra med det vi kan, säger Emil Berlin, VD på design- och kommunikationsbyrån Hello Studio och fortsätter:


– Så vi bestämde oss för att skapa en webbsida för att samla fantastiska erbjudanden från företag som vill hjälpa andra, på en och samma plats. Så att företag i behov av stöttning kan få rätt hjälp snabbt.


Med på idén var också Nanette Brink, VD på Sweden HR Group.


– Jag och Nanette har jobbat en del tillsammans förut, och hon är en person som också brinner för företagande och affärsutveckling. Så vi bestämde att vi skulle utveckla initiativet tillsammans, säger Emil Berlin.


Positiva reaktioner från landets företagare


Ordet om initiativet spreds snabbt i digitala kanaler och på bara två dagar var över 50 företag, från olika branscher och storlekar, kopplade till initiativet.

"Det visar att det finns en väldig gemenskap och kreativitet i allt det här, och en beslutsamhet om att vi kommer klara av krisen om vi jobbar tillsammans"

– Responsen har varit fantastiskt positiv! Bara i våra egna kanaler hade vi en räckvidd på nästan 12 000 under det första dygnet och ett starkt engagemang. Det visar att det finns en väldig gemenskap och kreativitet i allt det här, och en beslutsamhet om att vi kommer klara av krisen om vi jobbar tillsammans, säger Emil Berlin och fortsätter:

– Många företag har nu börjat paketera om sina fysiska erbjudanden till digitala format för att klara av den nya tillvaron. Mitt i allt det tunga är det oerhört kul att se vilken stark innovationskraft som ändå finns i Sverige. Jag är hoppfull om framtiden!

För mer information, besök: www.hallsverigeigang.se


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page