top of page
  • Brainz Magazine

Hur Du Får Tillbaka Drivkraften När Coaching Börjar Kännas Som Ett Jobb

Jag påbörjade min coaching resa med en önskan om att få dela med mig utav mina erfarenheter kring hälsa och kost till andra. Jag älskar lärande och utveckling. Jag älskar idén om att få hjälpa så många människor som möjligt att leva hälsosammare och lyckligare liv. Och detta vill jag dela med mig av nu.När jag först började min coaching praktik arbetade jag deltid samtidigt som jag var mammaledig. Jag tittade bara på coaching som ett sätt att ersätta min deltids inkomst på ett sätt som kändes mer ändamålsenligt. Jag njöt av att få kontakt med mitt lokala samhälle och sakta men säkert attraherade jag mer och mer kunder. Men sedan började jag se dessa annonser: "Skapa en 6-siffrig coachning med 8 enkla steg", "Skala upp din coaching verksamhet till 6 siffror och tjäna pengar medan du sover" osv. Jag såg siffran 6 överallt. Jag ville absolut ha tillgång till den magiska formeln för att tjäna den typen av pengar på att göra något som jag älskar, och verkligen bli en framgångsrik coach!


Tillslut investerade jag i ett av programmen och tyvärr blev det inte så magiskt eller enkelt som jag föreställt mig. Strategierna och teknikerna kändes inte autentiska. Det kändes som att jag inte riktigt hängde med samtidigt som jag också kände pressen och förväntan på att tjäna på den här nivån för att bevisa att jag verkligen var en framgångsrik coach.


Pressen övergick till förhalning. Jag började vakna varje morgon och fruktade "marknadsförings uppgifterna" jag skulle göra. Jag förhalade mina dagar och lade bara till dessa uppgifter till min nästa dags "att göra"-lista. Coaching kändes inte längre som glädje, det kändes som ett jobb. Det kommer kanske inte som en överraskning att jag inte lockade nya kunder längre. Jag var inte heller riktigt säker på om jag verkligen ville ha nya kunder. Jag slutade tro på att jag faktiskt var en bra coach. Jag började fråga mig själv vad det sa om mig som coach när jag kämpade för att nå 6-siffrigt men verkligen inte ville använda de "beprövade" marknadsföringsteknikerna för att nå dit?


Jag blev förvånad när jag fick reda på att jag inte var ensam om att känna så här. Jag har sedan dess haft kontakt med så många coacher som ifrågasätter deras coachnings förmåga och deras självvärde när de strävar efter ett monetärt mål, fruktar "marknadsföringsstrategier" eftersom de känner sig ur integritet och förlorar den gnistan av passion som förde dem till coaching till att börja med.


Genom att få kontakt med andra coacher och vara ärlig och sårbar om min erfarenhet kunde jag få ett nytt perspektiv; vi kan tjäna pengarna vi vill tjäna på coachning på ett sätt som känns bra, och det är det som kallas för integritet, samtidigt som vi behåller vår passion och glädje.


Här är 3 viktiga delar av det perspektivet som jag fortsätter att fokusera på för att hålla min kärlek till coaching vid liv:


  1. Jag påminner mig själv hela tiden om mina grundvärderingar. Jag har skrivit ner dem och lagt upp det på en framträdande plats som jag regelbundet ser och blir påminde om (detta kan också ha formen av en "visionboard" med bilder om det är din grej)! De flesta av oss blev coacher för att vi ville hjälpa människor. Jag tror att om vi låter servicen till andra leda samtidigt som vi erkänner värdet vi ger, kommer pengarna att komma.

  2. Jag känner igen jämför- och förtvivlan fällan och undviker den så mycket som möjligt. Ingen annan entreprenörs resa kommer att se ut exakt som min och när jag ser andra "framgångsrika" coacher på sociala medier framkommer inte alltid hur hela deras resa sett ut. Det känns också så mycket bättre att fira andra coachers framgångar istället för att vara avundsjuk och klanka ner på mig själv.

  3. Jag låter inte längre samhället eller någon annan definiera eller mäta vad framgång är för mig. Jag kan sätta mina egna standarder för framgång som förändras och utvecklas med mig själv och som alltid är baserade på mina personliga värderingar och prioriteringar.


Jag skulle gärna vilja höra från dig! Vad gör du för att hålla glädjen och passionen vid liv i ditt företag?

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Allison Castle, Executive Contributor. Läs den här!

コメント


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page