top of page

Jim Kwik – Världens Ledande Hjärncoach Om Hur Man Blir Gränslös

Jim Kwik är den erkända världsexperten inom minnesförbättring, hjärnoptimering och accelererad inlärning. Efter att en hjärnskada i barndomen gjorde det svår för honom att lära sig skapade Kwik strategier för att dramatiskt förbättra hans mentala prestation. Han har sedan dess ägnat sitt liv åt att hjälpa andra att släppa lös sitt "sanna geni" som han kallar det, och optimera sin hjärna.


I över två decennier har han arbetat som hjärncoach för studenter, entreprenörer och utbildare. Hans arbete har berört Hollywoods elit, professionella idrottare, politiska ledare och affärsmagnater, med företagskunder som inkluderar Google, Virgin, Nike, Zappos, SpaceX, GE, 20th Century Fox, Cleveland Clinic, Wordpress och institutioner som FN, Caltech, Harvard och Singularity University.Kwik är en NY Times bästsäljande författare till "Limitless - Upgrade Your Brain, Learn Anything Faster, Unlock Your Exceptional Life." Genom keynote-föreläsningar når han en publik på mer än 200 000 varje år, samt onlinevideor med sammanlagt hundratals miljoner visningar.


Kwik ses regelbundet i media, inklusive Forbes, HuffPost, Fast Company, Inc. och CNBC. Han är värd för den hyllade "Kwik Brain"-podden, som gång på gång varit det bästa utbildningsprogrammet på iTunes. KwikLearning.com erbjuder onlinekurser som används av studenter i 195 länder. Kwik är en förespråkare för hjärnhälsa och global utbildning, med filantropi som sträcker sig från forskning om Alzheimers till att finansiera skapandet av skolor från Guatemala till Kenya, tillhandahålla hälsovård, rent vatten och lärande för barn i nöd.


Hans mission: "No Brain left behind"


Först och främst, hur har covid påverkat dig?

COVID har påverkat mig som det har påverkat alla andra. För mig var det en intressant tid att lansera en bok. Vi försenade inte lanseringen, för den här boken är mer än bara en bok. Det handlar inte bara om snabbläsning och att komma ihåg namn. Det är en bok om att hantera ditt sinne i kristider. Det handlar om att optimera din produktivitet, ditt fokus medan du arbetar på distans. Det handlar om att stötta sina barn om de går i och utanför skolan. Det handlar om att lära sig nya ämnen eller färdigheter om din karriär har störts, så jag tyckte att det var ett lägligt arbete. Så det är det enda som har varit lite annorlunda för mig.


"I believe these difficult times can define us, these difficult times can diminish us or these difficult times can develop us. Ultimately, we decide."

I min bok "Limitless" finns ett citat från en fransk filosof som säger "Livet är C mellan B och D". B är födelse, D är död och C är val. Och jag tror att dessa svåra tider kan definiera oss, dessa svåra tider kan förminska oss eller dessa svåra tider kan utveckla oss. I slutändan bestämmer vi.


"You don't have to wait for a greater life to be grateful. Be grateful, and you can have a greater life."

Så även om tiderna har varit mycket utmanande, kontrollerar du det kontrollerbara. För mig tillbringade jag verkligen mycket tid i tacksamhet. Om vi pratar om kronisk stress och kronisk rädsla, så krymper kronisk stress vår hjärna, och kronisk rädsla undertrycker vårt immunförsvar. Det finns ett område inom psykologin som kallas "Psykoneuroimmunologi", och det gör oss mer mottagliga för förkylningar, influensor och virus. Jag tror att en av motgiften mot rädsla är tacksamhet. Så för mig tillbringar jag mycket tid där och jag känner att tacksamhet återskapar vårt tankesätt. Du behöver inte vänta på ett större liv för att vara tacksam. Var tacksam så kan du få ett bättre liv. Det har varit mitt fokus.


För folk som inte känner dig hade du utmaningar som barn från en hjärnskada. Kan du berätta vad som hände och hur det spelade en stor roll i ditt liv?


Visst, när folk ser mig på scener eller Youtube eller några videos där jag gör dessa minnesdemonstrationer där jag memorerar 100 personers namn i publiken, eller 50 nummer, eller 100 ord framåt och bakåt, säger jag alltid till folk att jag inte gör det här för att imponera på dig, utan jag gör detta för att uttrycka för dig vad som verkligen är möjligt, för sanningen är att alla som läser det här, de skulle kunna göra detta också, oavsett ålder eller bakgrund eller utbildningsnivå.


"That's the boy with the broken Brain"

Anledningen till att jag vet detta är för att jag hade en traumatisk hjärnskada när jag var 5 år gammal. Jag ramlade och skadade mig kraftigt när jag gick i skolan och en av de mest anmärkningsvärda förändringarna var mina inlärningsutmaningar, jag var väldigt dålig på bearbetning och lärare upprepade sig om och om igen och jag förstod inte, eller jag låtsades förstå, men jag förstod verkligen inte. Dåligt fokus och dåligt minne gjorde att det tog mig 3 år extra bara för att lära mig läsa. Och jag minns när jag var 9 år gammal pekade läraren på mig och sa "Det där är pojken med den trasiga hjärnan" och den etiketten blev min "limit". Så jag kämpade mig igenom livet, och jag tror att min inspiration till att göra det jag gör är min desperation över att vår kamp kan göra oss starkare. Genom våra kamper kan vi hitta fler styrkor och det har varit en faktor som format vem jag är idag. Jag tror att utmaningar kommer och förändras, och att motgångar kan vara en fördel för oss alla.


Kan du berätta om din nya bok "Limitless"? Vad handlar det om?

Naturligtvis, den heter “Limitless: Upgrade your Brain, Learn Anything Faster and Unlock Your Exceptional Life”.


Det är min allra första bok efter nästan tre decennier av undervisning i hjärn-träning och accelererat lärande. Detta är tänkt att vara en bruksanvisning för din hjärna och för att fylla luckorna i vårt utbildningssystem. Jag tror att de i skolan lär dig vad du ska lära dig, vad du ska fokusera på, vad du ska studera, vad du ska komma ihåg, vad du ska läsa, vad du ska tänka, men det finns inte många klasser som låter dig veta hur du gör de sakerna; hur man lär sig, hur man fokuserar, hur man studerar, hur man minns saker, hur man läser snabbare och bättre, hur man tänker tydligare och fattar bättre beslut.


“Limitless is not about being perfect. Limitless is about advancing and progressing beyond what we think is possible."

Jag vill att den här boken ska vara en "blueprint", eller ritningar där jag introducerar ett ramverk för accelererat lärande och för att göra det du tror är omöjligt. "Limitless" handlar inte om att vara perfekt. Limitless handlar om att avancera och gå längre än vad vi tror är möjligt. Jag ville få ut den här boken till världen eftersom jag i grunden är en läslärare och jag vill inte att folk ska kämpa som jag gjorde.


Om vi ​​fortsätter att prata om att bli "limitless", vilka är dina tre bästa nycklar för att bli "limitless" i livet?


Jag tror att limits lärs in, att jag inte föddes med den här tron ​​att jag var trasig, att jag har en trasig hjärna, men varje gång jag gjorde det dåligt i klassen, det gick dåligt på en tenta, jag inte blev utvald för en sport, skulle jag alltid säga till mig själv "Åh, det är för att jag har en trasig hjärna", så den begränsningen lärdes in. Så jag tror att begränsningar lärs in, och att vi kan avlära och avgränsa oss själva på tre specifika områden: i vårt tänkesätt, i vår motivation och i de metoder vi använder.


Det betyder att om någon som läser detta känner sig begränsad inom något område av sitt liv, det kan vara deras inlärning eller minne, det kan vara deras inkomst, det kan vara deras beslutspåverkan, det kan vara deras relationer och deras fysiska hälsa och vitalitet. Så om du känner att du är i en låda, är den lådan 3 dimensionell och det finns 3 krafter som håller dig i den lådan, men det kommer att vara samma krafter som kommer att befria dig ur den lådan, och jag tror att det kommer ner till 3 M:s: Mindset, Motivation och Metoder, som du kan lära dig.


Till en början handlade boken om metodik, om hur man läser snabbare, hur man förbättrar sitt minne, hur man fokuserar och koncentrerar sig. Jag kan lära dem hur man kommer ihåg namn, det skulle vara metoden - men om deras tänkesätt är "jag är för gammal", eller deras tänkesätt är "jag är inte smart nog", eller deras tänkesätt är "jag har en hemsk minne”, då skulle de fortfarande sitta fast i den lådan. Eller, de kan ha ett obegränsat tänkesätt och de kan ha en obegränsad metod, en bättre metod än upprepning, en bättre metod än delfrågor eller omläsning av ord, men om de inte skulle ha någon motivation, skulle de fortfarande ha fastnat i den rutan.


"Do not downgrade your dreams to meet this current situation, instead upgrade your mindset, your motivation and the methods that you’re using to be able to reach your dreams."

Så egentligen är de dem 3 sakerna, eller de bästa 3 nycklarna för att avgränsa ditt liv, att kunna ta bort och dra tillbaka begränsningarna för vårt tänkesätt, på vår personliga motivation och de metoder som vi använder. Vi borde inte nedgradera våra drömmar just nu med allt som händer. Nedgradera inte dina drömmar för att möta den här nuvarande situationen, uppgradera istället ditt mindset, din motivation och de metoder som du använder för att kunna nå dina drömmar.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page