top of page
  • Brainz Magazine

Konsten Att Välja Den Rätta Nätverkskabeln

För att ha möjligheten att överföra data mellan diverse enheter på ett nätverk är det av yttersta vikt att du har tillgång till en nätverkskabel. Den här kabeln kommunicerar med andra enheter och överför data genom att anslutas till bland annat datorer och routrar. Väl ansluten kan datasignaler överföras på ett snabbt och smidigt vis. Med ett brett urval av nätverkskablar att välja mellan kan det dock behövas lite hjälp på traven, så följ guiden nedan för att hitta rätt nätverkskabel för dina behov.


Olika varianter av nätverkskablar


Nätverkskablar delas in i diverse kategorier som talar om för dig vilket hastighetsstöd och vilken kapacitet du kan förvänta dig: CAT 5e, CAT 6, CAT 6a, CAT7 och CAT 8. En nätverkskabel kommer att erbjuda bättre bithastighet ju högre standarden är. Detta är värt att ha i åtanke när du är i full gång med att välja ut din perfekta nätverkskabel.

Det är mycket vanligt att en nätverkskabel drar nytta av så kallad Ethernet-teknologi för att via en fysisk kabelanslutning överföra data. Ett brett utbud av ethernet nätverkskabel kan du lägga vantarna på hos AV-Connection, tvättäkta experter inom området.


Var och när du behöver en nätverkskabel


Det finns många tillfällen då en nätverkskabel blir den optimala lösningen, både för privatpersoner och inom en lång rad professionella branscher. För den enskilda individen kan nätverkskablar hjälpa till att ansluta spelkonsoler, datorer, smartapparater och liknande enheter på hemmets nätverk. Företag drar dessutom flitigt nytta av nätverkskablar för att skrivare, datorer, telefonisystem och dylikt ska kunna få kontakt med varandra.

Även inom industribranschen är det inte ovanligt att nätverkskablar används för att maskiner, styrsystem och andra apparater ska kunna kopplas samman. Ta tillfället i akt och vänd dig till experterna hos AV-Connection för att hitta den nätverkskabeln som lämpar sig för dina behov och preferenser.


UTP eller STP?


Två vanliga sorters nätverkskablar är UTP (Unshielded Twisted Pair) och STP (Shielded Twisted Pair), och det kan vara händigt att känna till dessa beteckningar. Just STP kännetecknas bland annat av sin skärm som skyddar mot elektromagnetisk störning – någonting som UTP-kablar inte har. För detta skäl är STP-kablar i många fall en aning dyrare.

Det som nätverkskabeln inom kategorin UTP kan skryta med är sin mer tunna och flexibla design. Att hantera och installera denna nätverkskabel är därför mycket smidigt. Båda varianter har med andra ord sina egna fördelar, så välj den nätverkskabeln som du föredrar.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page