top of page
  • Brainz Magazine

Konsten Att Välja Ett Kreditkort

Kreditkort med försäkringar, flygpoäng, VIP platser på i lounge på flygplatser, rabatter på bensin och exklusiva erbjudanden. Ja, allt detta tillhör en och samma finansiella nisch, nämligen den som erbjuder kreditkort.


Ett kreditkort till skillnad från debetkortet ger korthållaren möjligheten att använda sig av en viss summa i form av kredit, en summa som denna faktiskt inte har tillgänglig på kortet. Det är en form av lån som korthållaren måste betala tillbaka inom en angiven tidsram. Allt som nämndes ovan är bonusar tillhörande dagens kreditkort. Det är inte alltid speciellt lätt att hitta bästa kreditkortet. Tack vare det stora utbudet är det en ren konst. Hur hittar du rätt i kortdjungeln tipsar vi om i nästa rubrik.Att tänka på när du väljer kreditkort

Vad ska du tänka på när du väljer kreditkort? Här kommer några smarta tips:

  • Hur mycket i kredit behöver du varje månad? Tänk på att varje kreditkort har olika kreditgränser.

  • Vilka typer av bonusar passar dig? Flyger du mycket så ska du absolut välja ett kort som ger flygpoäng. Kör du däremot mycket bil är det smartast att skaffa sig ett kreditkort som kopplas samman med något bensinbolag och ger rabatterade priser på bränsle. Tänk på dina vanor och behov när du väljer kreditkort.

  • Ta alltid reda på kreditfria dagar och övriga villkor innan du tecknar ett avtal med kreditkortsbolaget

  • Om du behöver hjälp, besök en jämförelsesida där kreditkort och villkor listas och kommenteras på ett enkelt och begripligt sätt.


Se upp för årsavgiften

Kreditkort har i de flesta fall en årsavgift som betalas av korthållaren. Den varierar olika kort och kortutgivare emellan. För dig som blivande kortägare är det viktigt att få reda på hur stor avgiften är och vad du får för den. Vad ingår det för förmåner och är dem värda årsavgiften? Den frågan får du besvara själv innan du skaffar dig ett kreditkort.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page