top of page
  • Brainz Magazine

Kunskapsbanken – Det Nya Måstet

Bra kundtjänst, ja det ligger och har alltid legat i fokus. Vad innebär egentligen en professionell support? Svaret kan förenklas genom att säga följande - att besvara alla frågor som kunderna kan ha på ett enkelt och snabbt sätt.Idag finns det ett nytt begrepp inom det området och det heter kunskapsdatabas. För dig som inte känner till ordet så innebär det en plats där du som företagsägare kan publicera information, instruktioner, artiklar och guider så att dina kunder lätt får svar på sina frågor. Självklart, behöver du inte bygga upp hela systemet själv. Det finns färdiga sådana med passande lösningar som kan införskaffas och implementeras i företaget. Vill du ha flera nöjda kunder, ja då är kunskapsbanken det nya måstet.


Varför kunskapsdatabas?

En strukturerad kunskapsdatabas som kan tillgås av alla är väldigt praktiskt. Först och främst blir kundtjänsten mindre belastad då allt fler kommer att själva söka svar på sina frågor. Dessutom kan du alltid uppdatera kunskapsdatabasen och på det sättet se till att all nödvändig information når ut till din kundgrupp. Ett kvalitetssäkrat innehåll kommer att ge en positiv företagsimage, något som alla strävar efter.


Varför är det så viktigt med information och bra service? Den frågan besvarar vi under nästa rubrik.


Nöjda kunder = bra business

För att ha nöjda kunder krävs det ganska mycket. Tyvärr, räcker det inte med att erbjuda bra produkter eller tjänster. Målgruppen behöver lite mer för att välja just dig. En av de viktigaste faktorerna är faktiskt tillgången till information om företaget och dess verksamhet. Där kommer supporten, FAQ och kunskapsdatabaser rätt in.


Och vi vet alla vad nöjda kunder faktiskt leder till. Ja, detta leder till en stadig omsättning, bra intäkter och vinster. Med andra ord till bra business, helt enkelt. Det är ju även orsaken till att alla företag gör allt de kan för att skapa en nöjd kundkrets.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page