top of page
  • Brainz Magazine

Låta Det Gå – 5 Nycklar För Att Låsa Upp En Ostoppbar Kraft

Dåliga saker händer, även för bra människor. Det är bara ett faktum. Besvikelsen kommer. Vi kommer att förlora nära och kära. De människor som lovade att stanna kan lämna. Det här är händelser som vi inte kan kontrollera eller stoppa. Det som är i vår kontroll är vår reaktion på dessa händelser.När det går fel på livets resa har du ett av två val. Du kan hålla fast vid smärtan, besvikelsen, ilskan och skulden. Du kan uppehålla dig vid de fruktansvärda händelserna och låta dem styra hur du lever ditt liv. Du kan leva i det förflutna och låta det diktera ditt nuvarande och framtida resultat.


Det andra alternativet är att acceptera tuffa årstider som vanliga händelser i våra liv. Du kan släppa det negativa i situationen och omfamna förändringen den medför. Du har valet att ta dig upp ur spillrorna och bygga upp ditt liv igen.


Vi tenderar att välja det förra. Våra sinnen spelar om de fruktansvärda händelserna om och om igen som en trasig skiva. Det verkar lättare att hålla fast vid den smärta som andra tillfogar oss. Vi slår oss själva för den roll vi spelade i händelserna och håller fast vid skulden och pinsamheten. Ofta inser vi inte hur mycket skada vi gör på oss själva och andra omkring oss genom att välja att dröja vid gårdagens smärta. Våra nuvarande och framtida relationer betalar priset för vår oförmåga att släppa taget om smärtan och besvikelsen.


När vi inte kan släppa smärtsamma ögonblick i våra liv låter vi dem beröva oss möjligheten till en lycklig morgondag. Om vi ​​håller oss på en plats av smärta, ilska, missmod och skuld, slösar vi bort det mesta av vår tid och energi på att fixera på saker som vi inte kan kontrollera eller förändra. Att hålla fast vid någon av dessa olyckliga incidenter löser ingenting. Det håller oss insvepta i misär.


Genom att släppa taget hamnar du tillbaka på jämn mark. Det ger dig kraften att plocka upp bitarna och bygga om. Det återställer kontrollen till dig när du hanterar situationen och går vidare från den.


De smärtsamma ögonblicken vi upplever hjälper oss att växa. Att hålla fast vid dem hindrar den tillväxten. Det finns lärdomar vi kan dra av varje säsong som livet utsätter oss för. Det är klokt att ta lärdomar från lågsäsongerna och använda dem för att


1. Släpp det förflutna.

Vårt förflutna, som inkluderar fruktansvärda händelser, utgör viktiga kapitel i vår livsberättelse. Allt vi går igenom formar vem vi kan bli. Om du håller fast vid ett smärtsamt förflutet och lever efter det, berövar du dig själv möjligheten till ett lyckligt liv. När du fokuserar på sårande saker som människor har sagt eller gjort, ger du dem makten att bestämma hur resten av ditt liv kommer att bli.


2. Släpp taget om de människor som sårat dig.

Om någon går ut mot dig är det deras förlust eftersom de inte får ta del av din fantastiska resa. Om en affärspartner lurade dig från en lukrativ affär, stal din idé eller förrådde ditt förtroende, förlåt dem. Du kan drömma om nya idéer. Du kan inte göra det om ditt sinne håller fast vid hat och ilska. Det kanske inte är lätt att gå vidare från den skada som en annan person åsamkats, men det ligger i ditt bästa intresse att inte ge dem utrymme och makt över ditt liv.


3. Släpp situationer som inte berikar dig.

Om något inte ger dig mervärde, har det ingen plats i ditt sinne och ditt liv. När att vara på en viss plats inte längre tjänar dig väl, oavsett om det är ditt jobb eller ett giftigt eller ohälsosamt förhållande, är det dags att gå vidare från det. Mata inte din tid och energi till saker som gör dig olycklig och utmattad. Det är okej att skära sig loss från sådana situationer och sådana människor.


4. Släpp dina misstag.

Vi förlåter de människor som gör oss fel men är mindre benägna att förlåta oss själva när vi gör misstag. Vi är långt ifrån perfekta. Vi kommer att stöka till då och då. Det finns ingen vinst i att slå dig själv när du missar ett steg i rätt riktning. Du är inte den första som gör fel, och du kommer definitivt inte att vara den sista. Släpp dig själv lite.


Kom ihåg att varje misslyckande du stöter på producerar en bättre och mer motståndskraftig version av dig. Så i kölvattnet av misstag och misslyckanden, dra de lärdomar du kan och gå vidare. Slå inte läger runt dem. Släpp känslorna av otillräcklighet och självtvivel och lyft dig upp från spillrorna! Använd dina misstag som byggstenar till en bättre framtid.


5. Hur man släpper taget.

Att släppa taget börjar i sinnet. Det kräver en annan uppfattning om dig själv och ditt värde. Att släppa taget är ett medvetet val att ta tillbaka din kraft från situationer som tynger dig.


Hantera de negativa tankar och känslor som vissa händelser för med sig. Ge plats för positivitet. Bli av med alla tankar som drar dig tillbaka till en plats av hjälplöshet eller smärta. Fyll ditt liv med positivitet. Gå bort från giftiga miljöer och ohälsosamma relationer. Bevaka din frid genom att acceptera en tuff säsong för vad det är en tillfällig omväg.


Fyll upp din tid med produktivitet. Delta i aktiviteter som fokuserar din energi på nuet eller framtiden mer än det förflutna.


Att släppa taget är att säga adjö till hemska slut och acceptera nya början. Det är att sätta dig själv tillbaka till en plats av makt.


Gör dig själv den tjänsten genom att lära dig konsten att släppa taget.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page