top of page
  • Brainz Magazine

Lojala Kunder I En Webbshop Är Företagets Största Tillgång

I samarbete med Nailster


Det är en stor skillnad på nöjda kunder eller lojala kunder. Det är så klart bra att ha nöjda kunder, men en nöjd kund kan dagen efter välja att köpa hos någon annan en i er webbutik. Det som företag bör satsa på är därför att ha lojala kunder som även är engagerade. Skillnad mellan en lojal kund och nöjd kund är merförsäljning och en bättre lönsamhet. Som företag är det viktigt att ta hand om sina lojala kunder för på sikt leder det till merförsäljning. Ett sätt att visa dem uppskattning är att ha lojalitetsprogram eller kundklubb. Lojala kunder på Nailster.se får till exempelvis uppskattning.Skaffa och behålla lojala kunder

En lojal kund har ofta en slags känslomässig koppling företagets produkter, tjänster och varumärken, det har inte en nöjd kund. Lojala kunder är även bättre på att rekommendera företaget till andra och är mer tålmodiga om det är eventuella förseningar eller reklamationer. För att skapa lojala kunder så gäller det att från start ha en affärsidé som fungerar så väl som en tydlig vision. Målen ska vara välformulerade samt att ni bör ha koll på vad det är era kunder vill ha. Sedan är det bra att veta vilken er målgrupp är. Alltså vem eller till vilka ni riktar er. Då kan ni ha en riktad marknadsföring som lönar sig. Det kostar mer med så kallad nykundsbearbetning är att ta hand om och behålla de kunder som ni redan har. En av hemligheterna bakom ökad lönsamhet och vinst i ett längre perspektiv är just lojalitet hos kunderna.


Belöna lojala kunder

För att ta hand om era kunder är det viktigt att belöna dem. det kan göras genom att ha ett så kallat lojalitetsprogram eller en kundklubb med rabatter av olika slag. Det gör att ni kan bli mer lönsamma i längden.


Comentários


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page