top of page
  • Brainz Magazine

Nå Dina Mål & Forma Det Liv Du Vill Ha - 5 Strategier För Framgång

Brainz Magazines Expert Panel består utav handplockade och inbjudna experter som bidrar med sin kunskap och värdefulla insikter inom områdena Företagande, Personlig utveckling, Ledarskap, Innovation, Teknik och Livsstil.

 

1. Ha klarhet i vad du vill få ut av livet

Framgång börjar med dig, din dröm och din vision. Att ha klarhet i vad du vill få ut av livet, i detalj är nyckeln. Hur mycket tid eller pengar vill du ha? Och exakt vad vill du använda och spendera för att attrahera det du önskar? De viktigaste komponenter att tänka på är;

  • Öppet tankesätt

  • Tydligt uppdrag och;

  • Holistiska hållbara rörelser

Dessa kommer att få dig att gå på din resa för att framgångsrikt leva ditt liv så som du vill.


2. Skapa ett personligt varumärke

Jag rekommenderar att skapa ett personligt varumärke att växa in i. Detta gör så att du specifikt kan visualisera och designa den person du vill bli och det liv du vill leva. Börja med att definiera dina kärnvärden. De kommer att bli grunden för dig att anpassa alla dina beslut för att gå framåt. Sedan vill jag att du ska titta på de människor du beundrar och välja de egenskaper du beundrar mest som du skulle vilja förkroppsliga. Efter att du har fått denna nya persona stelnad vill jag att du ska titta på var du är nu och börja skapa en handlingsplan för att uppnå det "helt nya du" som du har designat. Fortsätt kolla in dig själv och justera din handlingsplan allt eftersom. Du har det här!


3. Välj ett "S.M.A.R.T." Mål!

Nå dina mål och forma det liv du vill ha genom att sätta ett "S.M.A.R.T." mål. Kom ihåg att ett mål utan en plan bara är en önskan! Dina mål bör vara "specific", "measurable", "attainable", "realistic" och "time-bound". Vet exakt vad ditt specifika mål är och hur du mäter det (d.v.s. siffror eller metoder). Se till så att ditt mål är realistiskt uppnåeligt med ett specifikt slutdatum. När du väl kört det kraftfulla och hjälpsamma "S.M.A.R.T." målsystem bör du se dina mål bli till verklighet.

– Dr. Mary J. Huntley, CEO of Trinity Global Empowerment Ministries, Inc.


4. Gör det som ligger i linje med dina kärnvärden

Vi bör ofta fråga oss själva om våra mål är i linje med våra kärnvärden. Huruvida värdet vi håller fast vid stödjer tillväxt eller inte spelar ingen roll. Om upplevelsen vi är engagerade i inte är i linje med våra värderingar, då kommer vi att göra motstånd på en undermedveten nivå på något sätt. Det viktiga att komma ihåg är att vissa av våra värderingar kommer att behöva förändras när vi utvecklas. Att göra saker som ligger i linje med dessa värderingar är avgörande för att forma det liv vi vill ha och skapa långsiktig framgång.

– Jennifer Loehding, Work/Life Strategist


5. Gör dina mål mer hanterbara

Dela upp större mål i små steg så att varje steg verkar mer hanterbart. Identifiera tre ministeg som tar dig mot att uppnå ditt långsiktiga mål och tackla sedan varje ministeg individuellt. Om ministegen fortfarande verkar utmanande, bryt ner vart och ett av dessa i ytterligare tre ministeg.


Fortsätt att klippa ner tills varje steg är så oändligt litet att du inte kan misslyckas med att utföra det. Denna teknik kommer snabbt att bygga fart när du markerar dina babysteg och börjar gå mot uppfyllandet av ditt slutmål.

– Andrew Cowie, Life Coach

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Brainz Magazine. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page