top of page
  • Brainz Magazine

Rachel "YogaGirl" Bråthen - Om Livet, Mål Och Företagande

Rachel Bråthen, 31, mer känd som YogaGirl är yogalärare, influencer, och bästsäljande författare. Hon har över 2.1 miljoner följare på sitt Instagramkonto och erbjuder ett utav världens största yoga-communitys, en plats där människor kan ansluta och stödja varandra, allt med yoga som bas.


Rachel Bråthen
Rachel Bråthen

Till att börja med, hur är läget?


- Det är både upp och ned, något jag tror de flesta känner just nu. Å ena sidan spenderar jag dagarna med min dotter, gör yoga, fixar i trädgården, bakar och går och lägger mig tidigt. Det har varit underbart att få vara hemma med min familj. Det har varit som en lugn och trygg oas här hemma. Å andra sidan, om jag blickar utanför mitt eget hus och funderar på omständigheterna just nu i världen så mår jag inte alls bra. Det är som att jag har en konstant klump i halsen med en rädsla som stiger. Jag försöker hålla mig informerad om Corona-situationen så gott jag kan, utan att för den skullen helt sugas in. Jag har varit tvungen att stänga min yoga studio och skjuta upp en del arbetsprojekt. - Jag är medveten om att både mitt team och mitt community här på Aruba drabbas väldigt hårt av det som händer just nu men jag försöker behålla lugnet och påminner mig själv om att det här förr eller senare kommer att gå över.


Hur många projekt är du aktuell med just nu, och vad är det för projekt?


- Jag har alltid fullt upp! Just nu är fokuset på min digitala plattform på min hemsida yogagirl.com. Den plattformen är oerhört viktig för mig. Det är ett underbart ställe för folk som vill utöva yoga och få tillgång till verktygen för att heala sig själva - som kan köras hemifrån, något som verkligen passar perfekt just nu med tanke på de omständigheter vi idag upplever. Jag arbetar fortfarande på min 29k app, det är en app där du kan ansluta till andra, förbättra din självkänsla och även får chansen att dela dina känslor direkt från hjärtat - vilket också känns så nödvändigt just nu! Jag har även fler andra spännande projekt som kommer dyka upp under året men jag kan inte prata om de just nu då det kommer att förstöra överraskningen.


Du startade ditt Instagramkonto 2020, när "exploderade " det och varför tror du att ditt konto blev så populärt världen över?


- Jag startade kontot för att ge en liten inblick av mitt liv, precis som så många andra gör. Från början så delade jag bilder av yoga, mina hundar och min frukost, men det var inte förrän jag började dela med mig av mina egna känslor som kontot började växa. Jag tror att många kunde relatera till de jag hade att säga. Att visa sig sårbar kunde folk relatera till och folk förstod att dom inte var ensamma med att känna vad dom kände. Jag tror det är den största anledningen till varför så många valde att följa mig.


Du har avböjt erbjudanden från stora sponsorer ett flertal gånger, vad är anledning?


"Det handlar inte om pengar för mig - det handlar om att göra skillnad"

- Jag nekar alltid sponsorer om dom inte vill resonera med mig. Jag vill att det jag står bakom ska vara ärligt och autentiskt. Jag vill ha partnerskap med företag som gör nytta för vår värld. Det handlar inte om pengar för mig - det handlar om att göra skillnad.


Vad har du för koppling till Sverige idag? Saknar du att bo här?

Sverige kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag saknar att bo där till och från. Det är alltid underbart att se hur naturen ändras mellan årstiderna och att få fira svenska traditionella högtider. Men mest av allt saknar jag mina vänner! Nu när vi alla har barn hade jag önskat att vi hade kunnat bo nära varandra och göra den resan tillsammans. Min man skulle gärna vilja flytta till Sverige en dag, medan jag gärna skulle vilja hitta en tvåvägslösning där man kan bo halva året i Sverige och halva året i Aruba.


Vad har du för personliga mål? Vart ser du dig själv om 10 år och vad har du lyckats åstadkomma?


- När jag tänker på min framtid så ser jag alltid framför mig att jag har ett till barn! Men jag är inte säker på om jag är helt redo för det än. Jag önskar egentligen bara att jag är lycklig även i framtiden. Jag hoppas att saker och ting har lugnat ned sig, och att vi har en trygg och säker omvärld och jag kan få fokusera på de saker som är viktigast i mitt liv.


Vilka är dina 3 bästa tips för att lyckas som egenföretagare?


  • Tro på dig själv! Har du en ide - fullfölj den. Börja inte tvivla på dig själv, det kommer bara sakta ned processen.

  • Lita på dina instinkter. Om något inte känns rätt, så är det förmodligen inte rätt.

  • Ta dig tid för det som betyder mest för dig.Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page