top of page
  • Brainz Magazine

Samhällsprogrammet – Något För Dig?

I samarbete med Birger Jarls Gymnasium

 

Om du är intresserad av samhällsfrågor, oavsett inriktning, så är samhällsprogrammet något för dig. Hur människor fungerar och verkar i samhället, hur media fungerar, hur politiken fungerar, det finns mängder med fördjupningar inom området. För dig som står inför valet till rätt gymnasium, här kommer en artikel för dig om samhällsprogrammet.


Framtidens inriktning


När du står inför ditt beslut om gymnasieinriktning brukar olika yrken fladdra förbi i ens inre. Yrken som man siktar på. Kanske är det intresset som istället ska styra. Samhällsprogrammet är nog en av de mer bredare programmen där hela samhället inryms. Om du drivs av intressen inom frågor kring hur samhället fungerar, samhällsstrukturer, hur olika beslut på olika beslutsnivåer tas, hur olika kulturer kan samexistera och inte minst hur vi som människor verkar i vår samtid och genom historien, så är samhällsprogrammet något för dig.


Olika inriktningar


Vi nämnde att samhällsprogrammet är ett av de mer bredare programmen. Detta exkluderar dock inte programmets möjlighet att även ha fördjupningar. Många samhällsprogram har inriktningar inom programmet där du fördjupar dig inom något speciellt område. Det kan exempelvis vara inom området media och kommunikation. Då fördjupar du dig inom mediaområdet och lär dig mer om hur kommunikation fungerar, hur media och information drivs i vårt samhälle och journalistiska utmaningar. Ett annat område där fördjupningar brukar ske är inom området beteende. Inriktningar inom detta område fördjupar dina kunskaper kring människors beteenden, vilka faktorer som påverkar olika åskådningar och beslut.


Yrkeshögskoleförberedande


Något av det viktigaste som samhällsprogrammet erbjuder är en bred ingång till vidare studier. Du blir väl förberedd och dessutom får du behörighet till vidare universitetsstudier. För även om du får både bredden och fördjupningen inom samhällsfrågorna genom samhällsprogrammet brukar de flesta studera vidare på något universitet efter samhällsprogrammet. Att gå samhällsprogrammet är därför på många sätt den bästa ingången till universitetet. Du får dessutom med dig fantastisk erfarenhet.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page