top of page
  • Brainz Magazine

Snabblån Kontra Andra Lån

Det finns mängder med olika typer av lån. Kanske är det inte självklart för dig vad skillnaden är på exempelvis snabblån, sms-lån eller privatlån. Vi reder ut begreppen åt dig.


Snabblån


Innan vi går in på förklaringar måste vi klargöra vad det grundläggande begreppet snabblån är. Ett snabblån är en form av lån utan någon säkerhet. Lånen är på relativt låga summor och begreppet kommer ifrån att långivarna ofta har möjlighet att låna dig genom en snabb ansökningsprocess. Det är även så att denna typ av lån har inte lika höga krav som andra lån. Oftast räcker det om du är över 18 år, svensk medborgare och har någon form av inkomst. Ett snabblån är oftast ett lån utan UC. Det innebär att kreditgivaren tar kreditupplysning via andra instanser.


Snabbt är vad det heter


Ett snabblån med direkt utbetalning har ansökningstider och snabba utbetalningstider. Syftet med ett snabblån är att alla ska kunna låna pengar snabbt och enkelt dygnet runt. Ansökan tar bara två minuter och allt du behöver göra är att välja vilket belopp du vill låna, fylla i låneansökan med dina upplysningar och skriva under låneavtalet med BankID. Så fort din ansökan är klar handläggs ditt ärende och vid beviljad ansökan betalas pengarna ut direkt till ditt bankkonto. Vanligtvis sker allt detta inom bara 15 minuter. Dessutom sker allting online och det är mycket enkelt och säkert.


Andra lån


Det förekommer idag många olika sorters lån, så som SMS-lån, privatlån, samlingslån, konsumentlån, mikrolån, snabblån och så vidare, som alla i grund och botten är just ett blancolån. Ett blancolån är alltid ett lån utan säkerhet. Ett lån med säkerhet innebär istället att långivaren kräver en säkerhet om att de lånade pengarna används i ett specifikt syfte. Snabblån eller blancolån skiljer sig alltså mot ett bolån, som alltid är ett lån med säkerhet. Där är det bostaden som är själva säkerheten. Talar man om blancolån ränta, så kan den variera, men är oftast alltid högre än vad ett lån med säkerhet är. Blancolån har fått sitt namn efter in blanco, som betyder utan säkerhet.


Att tänka på


Du som funderar på att ta ett snabblån bör vara medveten om att dessa lån är på en liten summa med relativt korta återbetalningstider. Dessutom innebär snabblån ofta högre räntesatser än de traditionella lånen, vilket innebär att dessa lån ofta är dyrare än andra. Men det finns såklart många situationer där ett snabblån kan vara ett bra alternativ. Snabblån kan vara en bra lösning om man inte vill belåna något eller har en liten kostnad att täcka. Det kan exempelvis handla om att du behöver låna pengar för att laga den trasiga bilen som du är beroende av i din vardag. Det kan även uppstå andra situationer där oförutsedda kostnader sätter käppar i hjulet. Det är klokt att ha en tydlig återbetalningsplan innan man bestämmer sig för att ansöka om ett snabblån. Ett snabblån som används på ett förnuftigt sätt kan helt enkelt vara räddningen i svåra situationer.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page