top of page
  • Brainz Magazine

Tillbehör Till Din Roborock

Roborock S5 är den första roboten från Roborock som verkligen slog sig in på marknaden. Roborock S5 är den roboten som satte Roborock på kartan i Sverige med sin komplexa navigeringsteknik, moppning och smarta navigering tack vare LDS Lidar tekniken. Med en imponerande sugkraft och enkel funktionalitet har många förundrats över dess imponerande rengöringsfunktion. Som alla dammsugare behöver dock vissa delar bytas ut med jämna mellanrum. Vi berättar mer om olika tillbehör som du kan behöva till din Roborock.


Hepa filter och moppdukar


Något av det som du kanske behöver byta flest gånger och införskaffa som tillbehör till din Roborock S5 är exempelvis Hepa filter samt moppdukar. Paket med heltäckande moppdukar till Xiaomi/Roborock robotdammsugare brukar säljas. Dessa moppdukar är den senaste versionen med heltäckande microfiber vilket gör att din robot kommer åt och rengör en större yta vid moppning. Hela 40% mer microfiber yta än tidigare. Xiaomi Roborock S6 MaxV levereras numer med denna moppduk men den passar även övriga modeller på marknaden som S5 och S5 Max.


Borstar


Något som slit med olika intervaller är naturligtvis borstarna. Huvudborsten finns med löstagbara ändar för enkel rengöring av huvudborsten. Sidoborstarna är numera silikonborstar. Dessa nya silikonborstar med 5 vingar når längre in i hörnen och passar perfekt till samtliga Xiaomi Roborock modeller som har ett skruvfäste till sidoborsten.


Andra tillbehör


Självklart finns det mängder med andra tillbehör. Några av de vanligaste är vattenfilter med rekommenderat bytesintervall 1-3 månader vid normal användning (1 moppning per vecka). Hjulen slits och behöver bytas vid något stadie. Dessa kallas oftast länkhjul eller omnihjul. Dessa monterar du enkelt själv på undersidan av din Roborock. Ingen speciell teknisk förkunskap behövs, det är en enkel montering. Har du en äldre generation av Roborock som saknar virtuella väggar och no-go zoner eller har du en möbel som är svår att avgränsa med hjälp av appen? Då är magnettejp perfekt för dig.


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page