top of page
  • Brainz Magazine

Tredjepartslogistik Är Här För Att Stanna

Kanske har du hört begreppet 3PL eller inte. Oavsett om du har hört talas om begreppet eller ej så har du säkert varit en del av dess innehåll. 3PL står nämligen för tredjepartslogistik och som är en allt viktigare del av all försäljning. I den här artikeln berättar vi mer om tredjepartslogistik eller 3PL som är den vanligaste förkortningen.


Vad gör en 3PL-leverantör


En 3PL-leverantör kan lagra ditt lager, plocka, packa och skicka dina produkter och tillhandahålla en viktig länk mellan din tillverkningsverksamhet och dina slutkunder. När din orderhantering fungerar smidigt är dina kunder nöjda och ditt företag växer. Det är inte en överdrift att säga att en 3PL-leverantör är nyckeln till framgång för alla e-handelsföretag. Klicka här för mer information.


Vad är egentligen tredjepartslogisti


Tredjepartslogistik är en tjänst som tar emot leveranser av lager, lagrar och spårar lagerinventering samt plockar och packar beställningar för att skickas till dina kunder. De flesta 3PL-lager betjänar många kunder och skickar order till flera e-handelsföretag. En 3PL kan också kallas ett magasinerings- och lagerföretag men även distributionsföretag. Det handlar helt enkelt om allt kring magasinering, lagring, upp- och nedpackning, frakt och mottagande. Spedition kan exempelvis vara en vital del av en tredjepartslogistisk verksamhet.  


Specialister


Varje 3PL-tjänsteföretag är specialiserat på olika typer av leverans och lagerhållning. Vissa är utrustade för kalltillförsel, med lager som kan lagra och skicka matprodukter som behöver kylas. Andra 3PL-företag är förberedda för att lagra och transportera farligt material, kläder, speciella produktlinjer och andra speciella varor. Ett tredjepartslager tillhandahåller ofta ett komplett utbud av e-handelstjänster Många 3PL-lager tillhandahåller flera olika tjänster. Dessa kan inkludera kundsupport, returhantering och anpassning. Att använda en 3PL-tjänsteleverantör är ett vanligt sätt att hantera orderuppfyllelse och logistik. Tredjeparts logistiklager är designade för att maximera hastighet och effektivitet. Att använda sig av en 3PL-leverentör innebär således att du anlitar proffs som vet hur leverans går till.


Bình luận


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page