top of page
  • Brainz Magazine

Vad Är eSIM Och Är Det Bra Att Använda Vid Utlandsresor?

Att resa utomlands är numer något som de flesta av oss gör. Antingen på en välbehövlig semester för att få uppleva nya områden i världen eller för solsemester eller i ditt arbete. Oavsett om du reser privat eller i ditt arbete finns det områden som underlättar för din resa. Ett sådant område är att ha obegränsat med mobildata med sig på sin resa. Allt för att underlätta för att kunna vara uppkopplad med sin familj eller arbete i Sverige. Vi berättar mer om den nya möjligheten med eSIM och vad det kan göra för dig.


Vad är eSIM?


Innan vi börjar är det bra att få reda lite mer om vad eSIM eller internationellt simkort egentligen är för något. Ett eSIM är en form av simkort men den finns enbart elektroniskt. Du behöver således inte tänka på att ha ett fysiskt simkort som du byter med. Du sköter allt elektroniskt och det betyder att den informationen som tidigare fanns på det fysiska simkortet numer lagras på din enhet. Alltså information om abonnemang med mera som behövs för att kunna surfa, ringa och skicka mess lagras på ett chip i din enhet.


Underlättar när du reser


Ett av de vanligaste resmålen för oss svenskar är Spanien. Inte minst utifrån enkelheten att flyga dit och därmed närheten till oändliga bad- och solmöjligheter. Spaniens esim är då möjligheten för dig att njuta av ett obegränsat abonnemang med data för surf, mess och att ringa. Naturligtvis inkluderas i abonnemanget att ringa till din enhet i Spanien. Det här gör att du inte behöver vara rädd för att få en instabil uppkoppling. Du får en stabil och snabb uppkoppling var du än är och du behöver inte tänka på roaming eller att hålla på att söka upp det bästa spanska wifi-nätverket hela tiden. Du är helt enkelt ständigt uppkopplad om du vill. Det är du som bestämmer.


Hur fungerar det med eSIM?


För att du ska få det att fungera när du reser så behöver du först kontrollera om din mobiltelefon eller surfplatta kan ta emot eSIM. Vissa äldre modeller har ej den här möjligheten. Kontrollen gör du enklast genom att gå till en eSIM leverantörs hemsida och se modellerna där. Sedan väljer du helt enkelt abonnemang som du vill ha. Detta gör du online och behöver alltså ej uppsöka någon fysisk butik. Du handlar utifrån hur länge du vill ha ditt eSIM-kort, oftast sammanfaller det med din reslängd. Du erhåller sedan en QR-kod från leverantören som du skannar och sedan måste data-roaming vara påslagen i dina inställningar. Sedan kan du börja använda ditt eSIM direkt. Så fort du landar på flygplatsen och slår på din telefon börjar ditt eSIM att fungera. Ifall du skulle behöva finns det kundtjänst under dygnets alla timmar att nå för att underlätta för dig.


Spara surf


Ditt eSIM fungerar bara under den tiden du har köpt för. Du kan således inte spara surftid eller byta surf med någon annan.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page