top of page
  • Brainz Magazine

Varför Är Det Viktigt Med Sökmotoroptimering?

Varför är det så viktigt med sökmotoroptimering? Svaret är egentligen ganska enkelt. Syns man inte så finns man inte. Om du lägger väldigt mycket pengar på att ta fram koncept, design och bygga en hemsida som ingen besöker så är det ju detsamma som att kasta pengar i sjön. Vi berättar mer om sökmotoroptimering och hur du kan gå tillväga.


Vad är sökmotoroptimering?


SEO är en förkortning för Search Engine Optimization och kallas på svenska för sökmotoroptimering. Syftet med sökmotoroptimering är att synas på ett bra sätt i sökmotorerna och komma så högt upp som möjligt i deras sökresultat. Om man syns på ett bra sätt i sökresultaten med relevanta sökord och intressanta texter så lär det leda till flera klick och besök till din webbplats.


Hur gör du en sökmotoroptimering?


Fundera på vilka ord du vill synas på. Vad kan dina potentiella kunder tänkas söka på? Hur söker du själv på Google? Tänk dig in i dina kunders situation. Gör sedan unikt innehåll på din hemsida. Google känner av när ett unikt innehåll produceras och premierar hemsidor som kontinuerligt publicerar detta. Att ge dina besökare något av värde (how to-artiklar, tips, branschnyheter) är därför inte bara bra för besökarna utan även för dina positioner på Google. Texterna du producerar är en av de huvudsakliga sakerna Googles robotar tittar på när de avgör vilken position du ska få i sökresultatslistan. Använd sedan dina sökord regelbundet i dina texter. Använd gärna undersidor med olika innehåll, skriv ett innehåll som engagerar och väcker intresse där du gärna fokuserar på människor. Länkar är viktiga. Något som Google gillar mycket är en hemsida som många andra hemsidor och bloggar länkar till. Försök att få med en länk till din hemsida på andra relevanta hemsidor så kommer du se att dina positioner på Google ökar.

Comentários


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page