top of page
  • Brainz Magazine

Varför Använda Weight Gainer?

I samarbete med Bodylab

 

Något som du kan ha behov av när du tränar det är en så kallad gainer. Det heter även weight gainer och det hela handlar om att öka vikten, på ett bra sätt. En weight gainer består främst av protein och kolhydrater. Men i vissa fall ingår även vitaminer och mineraler. Det som bidrar till bra resultat i träningen, det är just kolhydraterna och proteinet. De kan nämligen via olika mekanismer gynna dig och du får bra effekt genom att kombinera dem båda. Du kan med en gainer få en bättre återhämtning efter träningen samt att den hjälper till med att öka din muskelmassa.Viktigt med kolhydrater och protein

När du tränar är det viktigt att du får rätt intag av kolhydrater och det vid rätt tidpunkt. Det kan faktiskt vara avgörande för om du gör framsteg eller inte med din träning. Kolhydraterna är som ett bra bränsle, särskilt vid hög-intensiv fysisk aktivitet. Det är bra att direkt efter träning fylla på med just kolhydrater. Dessa kolhydrater bör vara lättsmälta, så att din kropp kan absorbera upp den snabbt.


Protein är även det viktigt att fylla på med och det också efter du gjort en fysisk aktivitet. Det gör att dina muskler byggs på bättre. Genom att använda dig av en weight gainer så får du båda delar, alltså både kolhydrater och protein, i dig på en och samma gång.


Vem behöver använda sig av weight gainer?

Du som tränar hårt, styrka och kondition, du kan med fördel använda en weight gainer som en slags återhämtningsmåltid. Den är även bra för dig som vill säkerställa att du får i dig tillräckligt med kalorier. Det allra bästa är att inta din weight gainer inom en halvtimme efter träningen. Du som vill bygga på musklerna mer, du kan inta mer weight gainer senare under dagen.


Det går så klart att använda dig av vanlig mat, istället för weight gainer. Men då måste du få i dig runt 20–30 gram protein och 50–70 gram kolhydrater. Det kan göras med kyckling och potatis. Men det är oftast enklare att använda en weight gainer.


Sammanfattning

  • En weight gainer innehåller mestadels kolhydrater och protein. Fördelningen mellan båda är olika, men det är oftast mer kolhydrater än protein.

  • Kolhydraterna är ett bra bränsle i samband med träning.

  • Den typ av kolhydrater som finns i weight gainer, tas upp snabbt och det gynnar din återhämtning.

  • En weight gainer innehåller protein som stimulerar muskeltillväxten.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page