top of page
  • Brainz Magazine

Viktigt Ge Rätt Hundmat Till Din Hund

Den här artikeln är en betald annons.

 

En av de viktigaste sakerna du kan göra som hundägare, det är att se till så att din hund får ett kvalitativt och väl sammansatt foder. Dock är det inte alltid det enklaste att välja rätt hundmat. Det eftersom idag finns det ganska många varianter, märken och sorter. Det finns en del saker du bör tänka på inför ditt val av hundfoder. Kosten utgör en viktig del av din hunds mående och hälsa. Bland annat ska det se till att täcka hundens grundläggande behov av energi och näring.


Vad är bra att tänka på inför valet av hundmat?


Det finns en hel del olika faktorer som påverkar vad för hundmat du bör ge din hund. Något som varierar med ålder, ras och aktivitetsnivå är behovet av energi och näringsämnen. Till exempel behöver en ung hund som fortfarande växer mer energi än vad än äldre hund behöver.


Annat som kan spela in i valet av hundfoder är om din hund har speciella behov. Kanske hunden har en känslig mage eller får lätt en torr päls, eller går snabbt upp i vikt? Då gäller det att välja ett foder som är specialanpassat.


Olika typer av hundmat


När man talar om hundmat så kan man grovt dela in dem i torrfoder, våtfoder och färskfoder. Sedan finns dessa i en mängd olika varianter. När det gäller torrfoder så är detta foder enkelt att hantera och enkelt att förvara så väl som att portionera ut. Våtfoder kommer oftast på burk och måste förvaras kallt. Färskfoder är hundmat som baseras på råa ingredienser som kött, inälvor, ben, fisk och grönsaker som malts ner. Oftast förvaras detta i frys för att tas fram lite i taget.


Vilken hundmat passar din hund?


Att hitta rätt hundmat är inte alltid enkelt. Om du är minsta osäker kring fodervalet, så kan du prata med din veterinär om det som kan ge dig goda råd.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page