top of page
  • Brainz Magazine

Vill Du Börja Spela Padel?

Är det så att du inte redan hakat på den stora trenden med att spela padel, men vill göra det? Padel eller padeltennis som det även heter, är en sport som allt fler utövar. Under de senaste åren har det kommit allt fler hallar just för att kunna spela padel. Denna träningsform påminner om både tennis och squash. För att kunna spela så är det bra att satsa på ett padel racket samt lite andra saker.


Vad behöver du för att spela padel?


En stor fördel med padel är att det inte krävs en massa utrustning för att komma igång. Det du behöver ha, det är just ett passande padel racket och så en boll. Sedan kan det även vara bra att satsa på bekväma skor, som inte gör märken i golvet. Det finns speciella padelskor att köpa om du vill det.


Det du bör lägga ner allra mest pengar på, det är ditt padel racket. Dessa finns i flera varianter och former samt att de även väger olika mycket samt har olika ytor.


Så väljer du rätt padel racket


När du ska köpa dig ett padel racket, så är det bra att veta att dessa finns i tre olika former. Den kan vara rund, diamantformad eller droppformad. Formerna gör att de alla har olika egenskaper. För dig som är helt ny på detta med att spela padel så är ett racket som är rund i formen det bästa valet. Den med diamantform passar dem som gillar att spela nära nätet. Den droppformade brukar passa de flesta olika spelstilarna.


Vad ditt racket väger spelar även det roll. Idag så brukar de väga mellan 330–395 gram. Ju tyngre racket du har att spela med, desto mer kraft kommer det att bli i dina slag. Dock är det svårare att hantera tyngre racketar än lättare sådana. Så är du nybörjare, välj ett lättare racket till att börja med.


En annan viktig sak att veta är att olika racketar har olika ytor eller ytmaterial. De kan vara hårda eller mjuka samt att de kan ha en slät yta eller en yta som är ruggad. En hård yta är det bästa för dig som är helt ny på sporten. Det eftersom att du då kan få en bättre kontroll på dina slag.


När du väl har hittat ett bra padelracket, så är det bara att boka in dig på en padel hall och börja spela!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page