top of page
  • Brainz Magazine

Är Ståltakstolar Valet För Dig?

Stål har en fantastisk styrka på mer än ett sätt. Eftersom det samtidigt är lätt att bearbeta, ger valet av stål som bärande konstruktion dig en stor frihet till att skapa nya och spännande byggnadsdesigner och inredningar. Att välja ståltakstolar är därför ett val för dig som ger dig både flexibilitet och styrka. Vi berättar mer om takstolar i stål.


Svetsade stålkonstruktioner


Svetsade takstolar stål är en konstruktion som ger möjlighet till maximal konstruktionsoptimering.


Svetsade takstolar används vanligtvis till hallkonstruktioner inom jordbruk och industri, men även till arenor och andra platser där man kan ha fördel av en kostnadseffektiv, ”öppen” konstruktion. Arkitektonisk gör stålkonstruktioner det till exempel möjligt att tänka även i runda byggnader, höga byggnader, platta taklutningar och stora spännvidder.


Färdiga speciella och enkla stålkonstruktioner


Ofta köper man prefabricerade takstolar vid husbyggen, även om det går att bygga dem själv. I prefabricerat utförande säljs takstolarna som färdiga element och är i regel CE-märkta. CE-märkning innebär att en produkt uppfyller EU:s grundläggande krav för hälsa, miljö och säkerhet. Att köpa färdiga stålkonstruktioner är både enkelt och smart. Takstolens färdiga form kan se olika ut. Allt för att säkerställa olika takvinklar. Därför finns det olika takstolar, de byggs enligt olika standarder. Fackverk kan byggas för olika taktyper, bland annat sadeltak och pulpettak. Fackverk används vanligtvis när spännvidden är längre än fem meter.


Saxtakstol. Den här typen av takstol används vid högre takhöjd. Ramverkstakstol. Uppbyggd som ramar och används ofta i småhus där vinden ska inredas. Bågar. Ett fackverk med hög spännvidd. Att bygga större hallkonstruktioner innebär ofta anlitande av en entreprenör som är med från grunden och designar, projekterar, producerar och slutligen monterar hallkonstruktionen. Detta brukar också göras med en optimeringsprocess så att stålkonstruktionen CO2-optimeras vad gäller tonnage, pris och transport. Efterfrågan på miljöbyggnader ökar och det är viktigt att säkerställa både en miljöcertifierad process likväl som en hållbarhetscertifieng för själva byggnaden.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page