top of page
  • Brainz Magazine

Paret Slog Ihop Sina Drömmar Och Byggde En Unik Affärsidé - Ett Kreativt Showroom För Kök & Musik

I samarbete med Kreativt hantverk i Sverige AB

 

Anna-Lena och Peter är två entrepenörer som på olika sätt arbetar med levande material. Som på olika sätt har en tanke om att gå tillbaka till det naturliga. Det som håller i längden. Det som berättar om vem du är. Det kan handla om att sjunga, spela, laga mat, välja goda råvaror men även att vara i ett rum du själv varit med om skapandeprocessen. Som du har bestämt hur du vill ha det. I deras fall ett kök, hjärtat i ditt hem.

– Köket berättar också något om dig. Det gör mötet med andra tydligt. Det blir det perfekt operfekta - som berör. Vi älskar det personliga. Det som kommer direkt inifrån och som även speglar det yttre. Din älsklingsfärg, favoritblomma eller fotot på någon du älskar.


Peter till vänster, Anna-Lena till höger
"Det finns olika sätt att rädda världen på. Vi tänker att man börjar hos sig själv"

- Det finns olika sätt att rädda världen på. Vi tänker att man börjar hos sig själv. Kreativitet och skapande har alltid varit vårt fokus. Ändå sedan vi träffades har det varit en gemensam nämnare där vi både nyfiket utforskat våra olika intresseområden. Länge gick vi med drömmen att få hitta en väg där vi kunde sammanföra all gemensam kreativitet och skapa något tillsammans. Det blev till slut Kreativt hantverk i Sverige AB.

En filosofi – två hantverk;

Ni berättar om att ni vill skapa något som är äkta och levande, vad är det som gör något äkta och levande? - Jo, det personliga och unika. Det som har sin grund och sitt uttryck från människans innersta. Det kan vara en längtan, en färg, en ton som vibrerar, en rörelse helt unik någons annan men även en yttre miljö där du själv varit med och påverkat. Ett rum som säger något om vem du är. Precis som en sång som förmedlar något jag själv känner igen mig i. Det som ger mig en aning om vem jag är. Vi vill inspirera, utifrån våra helt olika utgångspunkter, Anna-Lena det inre och Peter det yttre, att hitta det rum som just du trivs bäst i. Vi tror på coming back to nature d.v.s. tillbaka till där vi hör hemma.


Bild från Anna-Lenas Studio

Välkomna att besöka vårt showroom som finns beläget på vackra Masthugget i Göteborg (alldeles intill slottskogen).KÖK, TRÄGOLV OCH SPECIALSNICKERIER

Köket, vårt viktigaste rum hjärtat i vårt hem. Där vi möts, lagar mat, pratar, äter och umgås. Vi tror på hållbarhet och långsiktighet dvs att ett kök ska vara byggt av så bra och naturliga råvaror som möjligt. Att det ska finnas en enkelhet som grund där du kan förnya saker vid behov utan att behöva slänga det som fortfarande har ett långt liv framför sig. Trenden böra vara just det; Att materialvalet ska hålla över tid. Designen likaså. Vi vill inspirera dig att tänka så när du väljer att köpa ditt nästa kök. Förhoppningsvis av oss. Våra kök tillverkas i Bankeryd, Småland och vi har direktkontakt med fabriken vilket ger tydlighet kring både priser, leveranser och annat. I vårt showroom har vi ett modernt och ett retrokök.


Trägolv Att gå på ett äkta trägolv dvs där plankorna är direkt skurna ur trädets stam är en oemotståndlig känsla. Ett trägolv är dessutom otroligt vackert, luktar gott och en känsla av liv i ett rum som ingen plast i världen kan ge. I vårt showroom har vi tre provgolv att se och känna på. Kom och gå (på dem)!


Specialsnickerier – Idag bor vi inte längre i stora hus på stora gårdar. Inte sällan väljer vi mindre boenden idag då livet ser annorlunda ut. Ibland krävs då kreativa lösningar. Vi behöver utnyttja varje kvadratmeter på bästa sätt. Göra vårt hem så funktionellt som det bara går. Kreativt Hantverk i Sverige AB ger dig möjligheten att rita, känna och diskutera tillsammans!


Hur använder ni ert Showroom idag?

- Vår lokal är inte bara av kommersiell karaktär. Vi vill också skapa ett rum, en mötesplats för människor där man aktivt ges en möjlighet till eget skapande. En möjlighet att hitta sitt inre rum. Detta genom sång, musik, matlagning, samtalskvällar, meditation, kurser, föreläsningar etc. Kom och var med! Vi är nämligen intresserad av vem DU är? Vi vill inspirera dig att visa det på olika sätt. Vi tror nämligen på styrkan i att vara sig själv så mycket man kan. Att hitta det genuina i det som är jag. Att stå för det unika och utgå från det i alla olika relationer vi skapar genom livet. Vi tror den styrkan skapar identitet och ansvarskänsla. Vi tror att det föder egenskaper som vi behöver inför en förestående och väldigt progressiv framtid. En framtid där var och en måste ta ställning på något sätt. Vi tror på en gemenskap i mångfald där styrkan finns i att vi är olika, tänker olika men kan mötas i en gemensam riktning och i ett gemensamt mål. Nå in, nå ut, nå fram. Fria uttryck fritt uttryckt. Jag och Peter har en gemensam filosofi, vi dras mot det levande. Vi är båda kreativa och har samma källa, men arbetar med olika material, säger Anna-Lena.


Peter & Anna-Lena

Att driva företag tillsammans är en utmaning på olika sätt. Den absolut viktigaste nyckeln är dock kommunikation, transparens och förtroende. Man gör misstag hela tiden men man lär sig, kravlar upp ärmarna och går vidare. Att vara entreprenör är som ett kall. Man är i en ständig nyfikenhet. Dock behöver man både gas och broms.

Anna-Lena och Peter ger 5 tips för dig som vill starta företag tillsammans med din partner

  1. Våga - utan att ha fullständig kontroll Att starta eget och driva ett företag är omöjligt att föreställa sig hur det ska vara. Innan man gjort det. Det är som att sätta sig på skolbänken igen och lära sig nya sätt att både tänka, vara och agera på. Du får gå utanför din comfortzone många fler steg än du tror. Det finns få saker som INTE går att lösa och du gör det längs med vägen. Tillsammans blir det spännande.

  2. Dela känslan med varandra Tro på er ide´vare sig den är synlig eller osynlig. Ibland kan det vara bara en längtan att få bli egen företagare. Ibland kan idén fortfarande ligga och ruva någonstans. Hitta nånting ni verkligen gillar, fokusera och så småningom blir bilden tydlig.

  3. Lyssna på er själva. Och inte så mycket på andra. Lita på magkänslan. Din inre röst behöver plats för att höras. Lyssna inåt. Ge er själv tid att bara vara så hörs den. Var med vänner som peppar. Oro och tveksamheter kommer finnas där ändå, det hör till.

  4. Jobba hårt ..men det är i pauserna det händer. Glöm inte att andas. Vara i nuet. Släppa taget och tro på att det som ska komma kommer att komma.

  5. Entreprenörslivet är långt från Svenssonlivet. Det räddar inte en relation men kan ge mycket glöd på elden om man går in för det till 100 procent. KÖR!


Peter och Anna-Lena

De som köper varor och tjänster av oss är kunder som uppskattar det som är personligt, prisvärt och pålitligt. Vår kund har karaktär, söker det personliga och gör medvetna val i det mesta. De söker kvalité och hållbarhet, de investerar långsiktigt och njuter både av mycket liv och stunder av stillhet. De vill forma sitt eget liv, njuta av det goda och vara med och påverka i smått och i stort. De vill följa sitt hjärta och göra det som är bra för både dem själva och planeten.


Commenti


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page