top of page
  • Brainz Magazine

7 Saker Framgångsrika Coacher Har Gemensamt

En av de många saker jag älskar med att vara affärscoach är att jag får ett fågelperspektiv av vad som fungerar och vad som inte fungerar över ett spektrum av branscher.


När det kommer till min egen bransch, coaching, har jag märkt att det finns 7 saker som alla framgångsrika coacher har gemensamt. Oavsett om de är en affärscoach, en livscoach, en hälsocoach eller någon annan av de myriad av nya coachningsnischer som nyligen har fötts i denna livliga arena, är det dessa 7 saker som avgör om du blir en rik och efterfrågad coach eller en av de 70 %+ utav coacherna som tjänar mindre än $1 000 per månad på sin coachning.


1. De är enastående på vad de gör


Detta är tydligt och icke-förhandlingsbart. Om du vill växa till att ha en lönsam och framgångsrik coachingverksamhet måste du vara en bra coach.


Låter självklart, eller hur? Men här är grejen, jag ser alldeles för många coacher som fokuserar på sina marknadsföringsstrategier, bygger en snygg hemsida, kartlägger intrikata försäljnings trattar, besatt av deras sociala medier, etc. - Innan de verkligen har bemästrat konsten att coacha. Innan de har visat sin förmåga att få bra resultat för sina kunder.


Jag jobbar endast med coacher som redan har satsat på att utveckla sina coaching-kunskaper. De som har finslipat sitt hantverk och är orubbliga i sitt självförtroende när det kommer till att erbjuda transformerande coaching. På en fullsatt coachnings marknad är det det enda som kan skilja dig från mängden. Om du vet att du uppnår fantastiska resultat för dina kunder, så finns det ingen gräns för vart du kan ta ditt företag.2. De förstår sina Ideal-klienter inifrån och utifrån.


Framgångsrika coacher jobbar inte bara med vem som helst. De är kristallklara kring vem de får de mest transformerande resultaten för, och de fokuserar på att attrahera dessa kunder. De accepterar att det förhållningssättet betyder att de kommer att stöta bort vissa människor och de är 100% okej med det. De säger "nej" till människor som inte är deras ideal-kunder, orubbliga i sitt åtagande att bara arbeta med de perfekta kunderna för vilka de får de mest transformerande resultaten.3. De håller sig till en enkel affärsmodell


Att fatta smarta beslut kring att skapa rätt produkter & tjänster för rätt kunder till rätt priser är hur du blir en av få coacher som faktiskt lämnar start-fasen och skapar en lönsam och hållbar verksamhet.


Framgångsrika coacher komplicerar inte detta för mycket. De vet att det är viktigt att hålla sig till ett par kärnerbjudanden som de har skräddarsytt för sina perfekta kunder. De är kristallklara om sin klients mål; hens förhoppningar och drömmar; hur hens perfekta liv/verksamhet skulle se ut. De vet vad som håller hen vaken på natten; hens problem; hens osäkerhet; hens rädslor. Så nu kan de skapa den coachning upplevelse som är rätt för hen. Det kan vara via intim 1:1 coaching; ett grupprogram; en hjärna; en reträtt; eller ett personligt evenemang


De förstår vad deras kunder vill ha och behöver, och hur de bäst levererar det till dem.4. De vet sitt värde och tar betalt därefter


Framgångsrika coacher tar ställning för och:et. De är målstyrda och vill påverka livet för dem de tjänar och de önskar ekonomiskt överflöd. De ser inte dessa saker som ömsesidigt uteslutande. De vet sitt värde och är bekväma med att ladda mer än "branschens genomsnitt". De vet att de resultat de åstadkommer för sina kunder motiverar ett premiumpris, och de förstår de omfattande konsekvenserna av underdebitering.


Underdebitering påverkar inte bara deras banksaldo, det har många negativa konsekvenser när det gäller det upplevda värdet av vad de gör och hur deras kunder dyker upp, och därför, naturligtvis, de resultat som dessa kunder får. Samtidigt är de ibland glada att rabattera eller coacha gratis när de känner sig filantropiskt lockade att göra det. Poängen är att de inte behöver någon extern validering kring vad de tar betalt. Alla framgångsrika coacher som jag har arbetat med (inklusive mig själv) har investerat i att arbeta med sitt pengatänkande. Om det inte är markerat kommer ett dåligt pengatänkande att hålla dig liten för alltid.5. De tar tillbaka sin marknadsföring


Så ofta ser jag coacher som har konsumerat mycket motstridiga marknadsföringsråd på nätet att de nu sitter i analysförlamning utan någon aning om vems råd de ska följa och vems de ska lämna. De mest framgångsrika coacherna tröttnar på att försöka implementera varenda strategi där ute. De är avsiktliga att ta bort sin marknadsföring och de fattar ett medvetet beslut att börja generera framtidsutsikter "på sitt sätt". De vet att mun-till-mun-hänvisningar är platinastandarden när det gäller att registrera nya kunder och de vet hur man gör det enkelt för människor att hänvisa till dem.


Utanför remisser (om de behöver titta utanför bygger några coacher en väldigt framgångsrik praktik enbart från mun till mun) väljer de strategier som känns rätt för dem och är helt fokuserade på relationsbyggande. Om de gillar sociala medier väljer de en eller två plattformar att fokusera på och arbetar med att bli den bästa personen för sina följare. De talar inte om antalet följare de har, allt de bryr sig om är att visa sin expertis och bygga relationer med sina potentiella framtida kunder. De skapar värdefullt, originellt innehåll som fokuserar på anslutning och utnyttjar sin otroligt djupgående förståelse för sina ideala kunder för att bygga en e-postlista full av ideala potentiella kunder. Deras meddelanden är perfekt, och de vårdar utan ansträngning möjligheterna på sin lista under hela sin resa mot att bli betalande kunder.6. De förstår att sälja IS-tjänst


Framgångsrika coacher vet att för att konsekvent registrera sina ideala kunder behöver de helt enkelt ge dem en smak av hur det känns att arbeta med dem. De ignorerar ljudet "ge inte bort gården". Istället förstår de vikten av ett generöst, rikligt tänkesätt när det gäller att skapa kunder. För deras högre biljett 1:1-paket/gruppprogram etc. erbjuder de sina potentiella kunder en gratis genombrottssession. Inte ett upptäcktssamtal. En coahingupplevelse.


De skapar en noggrant formulerad ansökan för att säkerställa att de bara ringer till de potentiella kunder som de VET att de kan hjälpa. De frigör sig från resultatet av sessionen och fokuserar helt och hållet på att leverera så mycket värde att potentiella kunders enda fråga i slutet av samtalet är hur snart de kan börja arbeta med dem. I slutet av samtalet är kunden inte i tvivel om att de äntligen har hittat coachen som kan hjälpa dem.


Framgångsrika coacher behöver inte sälja.7. De hittar rätt mentor


Framgångsrika coacher fortsätter att investera i sig själva för att ta sin verksamhet till nästa nivå. De söker mentorskap från någon som har gått promenaden. Någon som redan har nått framgång inom det område där de vill bli framgångsrika.


Det är så viktigt att hitta en mentor du litar på. En mentor som kan belysa din väg med ljuset av sina egna prestationer. Du måste se det för att vara det. MEN smarta företagare ifrågasätter också allt de får höra.


  • Är det så här jag vill göra?

  • Känns detta bra för mig?

  • Är detta i linje med mina värderingar?

Precis som dina kunder kommer att veta när de har hittat rätt coach för dem i dig, kommer du att veta när du har hittat mentorn som kan guida dig in i det okända och förverkliga din vildaste vision.


Kom ihåg att när du är modig nog att göra saker på ditt sätt och du är enastående i det du gör, förtjänar du ett liv med oändliga möjligheter.


Om du är redo att göra stora saker, ansök om en genombrottssession med mig: gillmoakes.com/apply


 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Gill Moakes, Executive Contributor. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page