top of page
  • Brainz Magazine

3 Ekonomiska Misstag Och Hur Man Undviker Dom

Dålig penninghantering har varit orsaken till fler affärsmisslyckanden än någon annan enskild orsak. Och det är inte så konstigt. Vi föds inte med kunskapen om hur man hanterar pengar. Och sanningen är att de flesta av oss aldrig får lära sig hur man hanterar pengar eller hur man utvecklar ett positivt förhållande till det. Vi försöker räkna ut det längs vägen, ofta efter kostsamma misstag och försök.


Samma tankesätt och dåliga vanor som orsakar förödelse i vår privatekonomi kan också plåga vår företagsekonomi om vi inte är försiktiga.


"Catching Shiny Object Syndrome"

Det är ingen hemlighet att vi älskar nya saker! Vi gillar att ta del av vad som är trendigt och aktuellt. Jag förstår – vissa saker är bara svåra att motstå – speciellt när dina vänner och kollegor hoppar ombord! Ny teknik, konferenser, gruppcoachingprogram och till och med affärsmodeller kan alla ha en stark dragningskraft, och om du inte är försiktig kan dessa glänsande föremål snabbt distrahera dig från dina nuvarande mål.


Om du ofta drabbas av "Catching Shiny Object Syndrome", prova den här tvåstegsplanen istället:

  • Gällande "för bra för att neka" erbjudanden, gör en plan för att uppnå en positiv ROI innan du köper. Om du inte kan hitta ett (realistiskt) sätt att få köpet att betala sig själv, köp det inte. Ta för vana att bedöma hur du tjänar pengar på de investeringar du gör och vet att det är okej att pausa och tänka på fördelarna.

  • Gällande nya spännande affärsidéer, skapa en "någon gång"-lista. Om du är som jag, förblir ditt sinne påslaget och idéer kommer alltid till dig. Skriv ner din idé och skapa en grundläggande disposition, och gå sedan tillbaka till uppgiften. Nu kommer den fantastiska idén inte att gå förlorad, men den kommer inte heller att ansluta sig till raden av halvfärdiga affärsplaner som skräpar ner internet.

Att falla för de sjunkna kostnaderna

Om du någonsin har sagt till dig själv, "Jag använder inte den här prenumerationen, men jag kan inte ge upp den! Jag betalar fortfarande lanseringspriset och nu är det mycket dyrare!" Då har du fallit för misstaget med sänkta kostnader.


Detta vanliga misstag är känt bland ekonomer, och vi faller alla offer för det då och då. Enkelt uttryckt är felkostnadsfelet det som gör att vi motiverar att investera mer pengar eller tid i något – även om vi inte ser resultat – eftersom vi redan har spenderat så mycket. Det är det som uppmuntrar oss att reparera bilen en gång till (trots allt sätter du bara nya däck på den), äta en måltid som vi inte njuter av (helt enkelt för att du har betalat för det) och ja, fortsätta att betala för verktyg och resurser som du inte använder.


En del av min entreprenöriella framgångsstrategi var att genomföra kvartalsdumpar som räddade mig från att slösa massor av pengar på saker som inte längre tjänade mig väl i min verksamhet. Och det borde du också! Ta dig tid att undersöka dina nuvarande affärskostnader. Vad betalar du för månad efter månad som du inte använder? Vad kan du bli av med som inte längre hjälper till med konvertering? Gör antingen en plan för att få dem att fungera för dig eller avbryt dem. Sluta falla för misstaget med sänkta kostnader.För mycket "Penny Pinching"

Du trodde att det hela skulle handla om onödiga utgifter, eller hur? Här är kickern: Att spendera för lite är lika dåligt för verksamheten som att spendera för mycket.


När du ständigt letar efter kostnadsfria och billiga verktyg eller arbetar 16-timmarsdagar för att du "inte har råd att outsourca", gör du inte ditt företag någon tjänst. Visst, det ser ut som att du startar och jobbar riktigt hårt för att göra något av ingenting, men det du verkligen gör är att gräva dig ett hål som kommer att vara nästan omöjligt att klättra upp ur. Inte bara det, utan du förstärker ett bristtänkande som kommer att fortsätta att plåga dig i flera år om du tillåter det.


Lär dig att spendera pengar strategiskt i stället för att "nypa slantar". Köp det du behöver, när du behöver det. Investera i högkvalitativa produkter och program snarare än att nöja sig med de låga, halvdana planerna. Precis som kvalitetskläder, bilar och möbler håller kvalitetstjänster och mjukvara längre och fungerar bättre. Och till skillnad från en ny bil, kommer bra affärsverktyg att betala för sig själva.


Behöver du en mentalitetsåterställning för att återuppbygga din relation med pengar? Jag kan hjälpa dig!


För att veta mer om mig och mitt arbete, besök gärna min hemsida och följ mig på Facebook, Instagram och LinkedIn!

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Bonita Parker, Executive Contributor. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page