• Brainz Magazine

XPLORA 4 Recension - En Ny Mobiltelefonlösning För Barn - Här Är Funktionerna Vi Älskar

XPLORA 4 Recension

 

Ni har kanske redan sett den på instagram? Den nya hyllade mobilklockan XPLORA 4 som är anpassad för barn med funktioner såsom skol-läge, GPS, trygga zoner och mycket mer! Vi på redaktionen fick chansen att testa klockorna tillsammans med våra barn och vi har listat funktionerna vi älskar!

XPLORA är en prisbelönt produkt speciellt framtagen för barn. Med XPLORA kan ditt barn ringa och ta emot samtal, men utan tillgång till Internet och Sociala medier, något vi på redaktonen tycker är väldigt bra, speciellt för de lite mindre barnen.


Komma igång

Det var väldigt enkelt att installera klockorna och föräldraappen på sin egna mobil. Från Appen kan du som förälder styra det mesta och du kan även se vart klockan befinner sig, samt hur mycket batteri klockan har kvar.

Förutom att kunna ringa och ta emot samtal så var några utav funktionrna som snabbt kom till användning möjligheten att ställa in skolläge så att barnen får ha klockan i skolan, funktionen för påminnelser så som "Byt om till fotbollskläder", "Gå till kören", samt SMS-funktionen, stegräknaren och trygghetszonerna. Nedan har vi listat de olika funktionerna samt hur de kommit bra till användning för just våra barn:

Skolläge & SOS-funktionen

Skoleläget är en fast inställning som kontrolleras i föräldraappen som hindrar barnen från att använda XPLORA utanför de angivna tiderna. Under den tiden fungerar XPLORA uteslutande som en vanlig klocka och inga andra funktioner är tillgängliga för barnet. Denna funktion kan du stänga av och på via XPLORA-föräldrarappen och den går inte att kontrollera av barnet själv. På så sätt är XPLORA inte en distraktion i klassrummet och barnen får då ha mobilklockan i skolan. Om det skulle vara nödfall och ditt barn behöver få tag på dig under tiden som skolläget är på så finns en SOS-knapp på klockan som aktiveras om barnet håller in knappen på sidan om klockan. När SOS-funktionen aktiveras så kommer klockan att ringa en nöd-signal till föräldraappen och du får ett meddelande om att SOS-funktionen har triggats. Klockan skickar då även en GPS-signal som visar vart barnet befinner sig. Funktionen fungerar även om Skolläget inte är på. Vi tycker att denna funktion är riktigt bra och vi känner oss mycket tryggare som föräldrar.

Trygghetszoner

I föräldraappen kan du ställa in något som kallas för "Trygghetszon" vilket betyder att klockan skickar en signal om barnet har lämnat eller går in i den förvalda säkra zonen som du har satt upp i föräldraapplikationen. Du kan lägga till flera zoner samt ställa in hur stora dessa ska vara. Detta är en jättebra funktion när barnen t.ex är ute och leker eller om man är på semester, och man känner sig genast lite tryggare som förälder.

Påminnelser

Den här funktionen är verkligen kanon om det finns tider ditt barn behöver passa för olika aktiviteter, eller om du t.ex vill att ditt barn ska vara ombytt för träning vid hämtning från fritids. Vi har ställt in påminnelser för "Dags att gå till kören", "Byt om till fotbollsträning", "Gå till läxhjälpen", vilket har fungerat jättebra.

Stegräknare

Superkul och nyttig funktion! Vi hade ingen koll på hur mycket våra barn rör på sig under en skoldag och det är roligt att jämföra olika dagar. Barnen har varit mycket stolta över sina resultat och vi har även satt upp steg-mål där vi utmanar varandra i familjen, vilket är en superkul sätt att få in mer rörelse i vardagen!

GOPLAY

En annan riktigt cool funktion är att de nyligen lanserat en plattform som heter GOPLAY och är världens första O2O aktivitetsplattform speciellt utformad för barn. Med GOPLAY vill XPLORA uppmuntra barnen till rörelse och lek genom att belöna barnen vid fysisk aktivitet. Barnet får då olika aktivitetsbelöningar i form av XPLORA-MYNT som de kan använda för att köpa riktiga produkter i deras GOPLAY Store. I GOPLAY Store finns produkter såsom högtalare, hovershoes, coola datorprylar m.m. Denna funktion är alltså sammankopplad med stegräknaren i klockorna vilket gör att barnet kan sätta upp mål och tjäna mer mynt ju mer de rör på sig. Barnen kan även delta i roliga tävlingar och vinna roliga priser. En riktigt cool plattform som även den är enkel att komma igång med genom att enkelt registrera sin klocka på deras hemsida.


XPLORA är enligt oss den perfekta första mobiltelefonen just för att den verkligen är avsedd för barn. Klockan har inte internet eller tillgång till sociala medier och massa andra onödiga appar. En till stor fördel med klocka istället för telefon är även att den sitter på plats och man behöver inte oroa sig för att barnen ska lägga ifrån sig eller tappa den som lätt kan hända med en vanlig mobiltelefon.

XPLORA har fokuserat på vad som är viktigt för barnet och det är att hålla kontakten med sina nära och kära på ett enkelt och säkert sätt.

XPLORA 4 är även vattentät!

Funktioner Föräldraappen

 • Samtal

 • Röstmeddelanden och Emojis kan skickas till XPLORA genom appen

 • Trygga zoner

 • GPS-position

 • Skolläge

 • Påminnelser

Funktioner XPLORA 4

 • Telefonsamtal

 • Kan skicka och ta emot röstmeddelanden

 • Kan skicka och ta emot Emojis

 • Touchskärm med färg

 • SOS-knapp

 • Kamera

 • Stegräknare

 • Samla XPLORA-Mynt genom stegräknaren som kan omvandlas till produkter

 • Välj din egen bakgrund

 • Inga sociala medier och internet

 • Vattentät


För många föräldrar kan en mobiltelefon vara ett viktigt verktyg för att hålla kontakten med ditt barn samt för att veta vart ditt barn befinner sig. Det kan även hjälpa till att underlätta vardagen med möjlighet att ändra middagstid och planera lek med kompisar. Nackdelen med en vanlig mobiltelefon är dock att barnen snabbt kan råka få tillgång till funktioner, appar och internetsidor som ej är anpassade för barn - något som ibland kan vara svårt att styra och kontorellera från avstånd. Med tillgång till internet finns även risken att obehöriga kan ta kontakt med ditt barn, något som är alla föräldrars mardröm. Med en XPLORA slipper du den oron och kan istället introducera mobiltelefonen längre fram. Vi är otroligt nöjda med våra XPLORA 4 mobilklockor och kan varmt rekommendera dem som en första mobiltelefonlösning!

Läs mer och beställ din XPLORA 4 HÄR

 

Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribenternas egna.

NYHETSBREV

 • linkedin-brainz
 • facebook-brainz
 • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER