top of page
  • Brainz Magazine

12 Enkla Saker Du Kan Börja Med Just Nu För Att Må Bättre

Jag vet inte hur det är med dig, men jag känner att jag har tappat lite av min inspiration och motivation under det senaste året. Jag tror att många människor känner sig trötta, en känsla av utbrändhet, överväldigande och stress just nu på grund av förhållandena runt dem.Det händer mycket överallt. Ibland känns det som att världen snurrar utom kontroll. Men om vi börjar fokusera på allt som händer runt omkring oss, nyheterna, media och det vi inte kan kontrollera, kommer vi efter ett tag med största sannolikhet att känna att vår egen värld snurrar utom kontroll. Vi kan välja att engagera oss i allt drama och kaos runt omkring oss eller så kan vi helt enkelt bestämma oss för att börja fokusera på det vi har kontroll över.


Det känns som att vi har kontroll över väldigt lite just nu. Men det finns alltid en sak vi har kontroll över och det är oss själva och hur vi väljer att reagera på vad som händer runt omkring oss. Så idag ska vi bara fokusera på det vi har kontroll över så att vi kan göra våra egna liv lite bättre i detta ögonblick och även i framtiden.


Här är 12 saker vi kan fokusera på och börja med redan idag för att må bättre direkt.


1. Rör din kropp varje dag

Nu sitter vi stilla alldeles för mycket och det kommer att sänka vår energi. Res dig upp flytta runt. Gå ut på en promenad eller en joggingtur. Gör yoga i ditt vardagsrum. Delta i träningslektioner online. De flesta av oss kan gå ut på en promenad. Gör det varje dag och gör det till en vana. Det kommer att få dig att må bättre direkt. Jag har yogat i mitt vardagsrum i många år och det är en bra vana att jag gör 30 minuter 3 gånger i veckan.


2. Skapa en morgonrutin

En morgonrutin kommer att göra dig redo för framgång för resten av dagen. Istället för att läsa tidningen eller titta på nyheterna, gör något som inspirerar, stärker och lyfter dig. Jag startade min "Power Hour" för över 10 år sedan och jag går sällan en dag utan den. Jag lyssnar på något inspirerande och lärorikt en timme varje morgon. Det kan vara en ljudbok eller ett seminarium på YouTube. Du kan träna, yoga, meditera, skriva i din dagbok. Gör det som fungerar för dig, men det viktiga är att du gör något för att börja dagen rätt. Det kan bara vara en 10 minuters morgonrutin, så länge du startar en och sedan gör det dagligen.


3. Ät hälsosam mat

Jag älskar socker och jag njuter av ett glas vin då och då. Men det är viktigt att vi ger näring åt våra kroppar och våra hjärnor genom att äta hälsosamt. Se till att du inkluderar mycket grönsaker och frukt i din kost och försök hålla dig borta från snabbmat och socker. Behandla din kropp som ett tempel, för det är det enda stället du har att bo på.


4. Drick vatten

Drick mycket vatten. Eftersom det är kallare väder just nu känner jag mig inte lika törstig som jag gör under sommarmånaderna, så jag måste vara extra uppmärksam på hur mycket vatten jag dricker. Håll dig borta från att dricka för mycket kaffe, läsk, fruktjuicer och alkohol.


5. Få gott om sömn

Se till att du får gott om sömn. Sömn är helande för kroppen och hjärnan. 6 - 9 timmars sömn borde räcka för att du ska känna dig pigg igen. Se till att du stänger av all elektronik minst 1-2 timmar innan läggdags. Försök att ha ett sömnschema där du går och lägger dig och går upp samtidigt, hela tiden. Jag går upp varje morgon runt 5 och försöker vara i sängen senast 21.30. Jag gör detta nästan varje dag i veckan.


6. Lyssna på inspirerande röster

Lyssna på poddar med stärkande budskap, onlineseminarier, läs böcker, lyssna på ljudböcker. Lyssna på budskap om tro och hopp från din favoritpastor. Att lyssna på positiva budskap kommer att koppla om din hjärna och det kommer att tysta rösterna av ångest, oro och rädsla.


Det kommer att göra dig mer positiv och det kommer att skapa ett mer positivt tänkesätt. Jag har många människor som jag lyssnar på nästan just nu för att hålla mig pigg och inspirerad. Jag spenderar också mer tid på att lyssna på positiva saker online just nu, för att kompensera för all negativitet som kommer från överallt.


7. Visualisera dina drömmar

Ta minst 30 minuter varje morgon för att få kontakt med din vision eller dröm.

Visualisera din ideala framtid. Titta på dina mål varje dag. Skriv ner dem. Tänk på dem.

Bli besatt av din dröm istället för vad som händer i nyheterna och sociala medier. Gör lite brainstorming. Visualisera hur du vill att ditt perfekta liv ska se ut. Skapa en visionboard. Skriv ner några åtgärder som du kan vidta. Vidta åtgärder på några få steg varje dag.


8. Tillbringa tid med glada människor

Tillbringa tid med människor och vänner som är positiva. Du kanske inte kan spendera tid med dem personligen men Zoom, Skype och FaceTime är alltid ett alternativ. Om du har någon nära dig som är väldigt negativ, kanske du vill göra dem medvetna om detta. Du behöver inte skylla på dem, du kan helt enkelt göra dem medvetna om faktum. Idag lyfter du luren och får kontakt med någon som du inte har pratat med på ett tag.


9. Tacksamhet

Var tacksam för det du har och vem du har i ditt liv just nu. Om du ser dig omkring är jag säker på att du kan hitta en hel del saker att vara tacksam för. Starta en tacksamhetsdagbok.


10. Ha en sovrutin

Jag har en morgonrutin och jag har även en sovrutin. Jag brukar spendera lite tid på att lyssna på ett andligt eller stärkande budskap innan jag somnar. Hitta någon som du tycker om att lyssna på och gör det till en vana. Hitta någon med ett budskap som är upplyftande, fyllt av hopp och tro. Gör detta dagligen.


11. Le

Du kommer att bli förvånad över hur mycket ett leende kommer att höja din egen energi. Ge andra ett leende och du kan le när som helst, för att höja din egen vibration. Om du träffar någon som inte har ett leende, ge dem ett av dina. Ett leende kräver ingen ansträngning och det är gratis.


12. Sjung & Dans

Sätt på lite musik och börja sjunga och dansa. Hoppa runt, klappa händerna och ropa ut stärkande affirmationer. Att göra detta kommer att få dig att känna dig fantastisk och det är smittsamt så att andra automatiskt kommer att fånga din energi och energi och förhoppningsvis kommer det att lyfta även deras humör.


 

Vi måste vara medvetna om vad vi konsumerar eftersom en del av det kommer att göra oss trötta, tröga och mindre fokuserade. Det kommer också att sänka vår inspiration, motivation och vårt hopp och vår framtidstro. Fel mat, för mycket alkohol, brist på motion och inte tillräckligt med sömn, kan göra att vi blir baksmälla nästa dag.


Om vi ​​konsumerar mycket nyheter och sociala medier, särskilt under kvällstimmarna, desto svårare blir det för oss att få en god natts sömn och vi kan vakna upp med en baksmälla nästa dag. Och då kommer vi att uppleva en förlust av motivation, inspiration, fokus och det kommer att bromsa oss.


Sluta prata om det som inte fungerar i världen. Sluta prata om alla negativa saker som händer. Sluta sprida negativiteten. Håll dig borta från all dramatik, om möjligt.


Allt som jag har föreslagit är något som vi alla har kontroll över. Nu är det upp till var och en av oss att anstränga oss och börja göra några av dessa strategier.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Karin Glannstam, Executive Contributor. Läs den här!


Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page