top of page
  • Brainz Magazine

Exklusiv Intervju Med Emma Persson, Om Hennes Liv, CoachCompanion Och "Propellermodellen®"

Emma är en motiverad och engagerad entreprenör och Master Certified Coach. Hon älskar människor, kultur, mångfald och inkludering. Emma tror på den oändliga mänskliga kapaciteten. Hennes specialitet är att skapa utbildningsprogram och läromedel inom coaching och ledarskap. Hon älskar en bra balans mellan teamarbete och individuellt arbete. Emmas coaching kan hjälpa dig att nå din personliga framgång.

Vill du börja med att berätta lite om dig själv? Vem är Emma bakom karriären och framgången?

Det jag ofta får som feedback är att jag uppfattas som en passionerad och kreativ person. Jag håller med om den feedbacken eftersom jag älskar människor och människans förmåga att utvecklas och växa. Jag tror att alla människor kan bli de personer som de vill vara. Jag vill också tillägga att jag alltid vill lära mig nya sätt att bibehålla harmoni i kroppen och själen. Med andra ord, jag har ett holistiskt förhållningssätt till människor.

Jag tror att det vi gör ska representera vilka vi är. Egentligen inte bara vad vi gör, utan också hur vi gör det. Jag ser till att jag växer och utvecklas varje dag. Vad jag också lärt mig om mig själv är att jag är en inkluderande, hängiven, lojal, uthållig, personlig och snabbtänkt person. Jag älskar även att göra de mest utmanande uppgifterna först på morgonen. Prokrastinering är inget för mig.

"På min agenda finns det bara en positiv attityd och en daglig dos humor."

Berätta om ditt företag CoachCompanion! Vilka är CoachCompanion och vilken typ av tjänster erbjuder företaget?


CoachCompanion, som fyllde 18 år i december 2022, är ett utbildningsföretag som tillhandahåller coachning och ledarskapsutbildningar över hela världen. Vi är ackrediterade av International Coaching Federation, ICF, vilket står för kvalitet och hållbarhet inom coachingbranschen, och vi utrustar människor med de senaste verktygen på marknaden. Bland våra deltagare finns chefer, ledare, företagare, föräldrar, myndighets och statlig anställda och människor mitt i ett karriärbyte. Vi hjälper människor som vill lära sig mer, antingen för sig själva och sin omgivning, eller för samhället. Vi på CoachCompanion är proffs i alla åldrar och med olika bakgrunder. Vi delar en vision och det är att vi förändrar världen. Och ja, tillsammans med våra deltagare förändrar vi världen, en person i taget. Våra deltagare förbereder sig för att bli ICF certifierade coacher vilket kommer att påverka människor i deras organisationer och privatliv. En annan stor grupp av våra deltagare som vi tillhandahåller utbildningstjänster för är människor som vill förbättra sitt ledarskap. Populära utbildningar inom detta område är Team Coaching och Det Coachande Leaderskapet, kallat Propellermodellen®.

CoachCompanion jobbar mycket med "Propellermodellen®", kan du utveckla och berätta vad detta innebär?


Propellermodellen® är en ledarskapsmodell som är lätt att förstå och tillämpa. Du kan applicera den direkt efter ett par dagars utbildning. Ofta är det både utmanande och förvirrande att fatta tuffa beslut, leda och inspirera, och samtidigt vara en medmänniska som är helt närvarande i organisationen. Det krävs olika tillvägagångssätt för att växla mellan olika roller. För det mesta utelämnas några av bladen som representeras i vår Propeller vilket ger negativa konsekvenser, antingen för organisationen och det ekonomiska resultatet, de anställda och deras välbefinnande eller ledaren själv. Propellermodellen® ser till att alla tre blad, som representerar olika områden, uppmärksammas. Denna metod kommer att gynna organisationen, de anställda och chefen. Detta gör det lätt att välja Propellermodellen®. Du skulle troligen inte ta en tur i en helikopter vars ena blad är sönder eller saknas helt. Vår ledarskapsmodell, Propellermodellen®, tillämpas framgångsrikt även på personligt ledarskap. Tyvärr låter en del människor andra människor fatta beslut åt dem, vilket går att koppla till blad ett. Detta kan i sin tur leda till att de går vilse på grund av att inspirationen kommer utifrån, vilket går att koppla till blad två. Slutligen kan det leda till att människor inte lyssnar på sina egna behov och signaler från kroppen, alltså blad tre. Detta är ett extremt exempel men tydliggör i grova drag bladens betydelse i Propellermodellen®. För mer information är du välkommen att kontakta oss på CoachCompanion.


Psykisk ohälsa och bristande välbefinnande är det största hotet mot det moderna samhället. Läs mer hos WHO (World Health Organization) https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/mental-health-at-work.Hur ska vi balansera privat- och arbetsliv för att uppnå ökad effektivitet och välmående på bästa sätt?


Älska det du gör är mitt omedelbara råd. Hitta ditt eget, specifika och unika sätt för “hur” du vill leva. Enligt mig, är det att tjäna andra människor som är det mest givande sättet att arbeta på. Många tror att de arbetar med IT, försäljning, utbildning, ledning, redovisning, m.m. - när de flesta av oss faktiskt arbetar med människor. Man är sällan helt ensam och isolerad. Gör dina relationer till din prioritet och se själv vad resultatet blir. Om du inte älskar det du gör, antigen bli kär i ditt arbete eller leta efter ett annat jobb. Om du inte hittar det, anställ dig själv! Att starta ett företag och bli din egen chef är alltid ett alternativ. Du kommer fortfarande att behöva prioritera relationer eftersom du kommer att arbeta med människor. En bra fråga att ställa sig själv är “vad brinner jag för” och ”vad skulle jag vilja göra även om jag inte får betalt”. Bli expert på det du älskar och folk kommer att betala dig för dina tjänster!


Du kommer att få veta mer om hur du hittar ditt syfte, genom att gå vår coachutbildning, Master Certifierings Program för Coacher och Ledare. Det är en enorm skillnad mellan en karriär och ett kall. I din karriär kommer du att behöva klättra, men för att uppfylla ditt kall du behöver vara dig själv. Om du inte är en professionell bergsklättrare, gör dig själv en tjänst och hitta ditt kall.


Jag älskar citatet som jag tror tillhör Mark Twain: “De två viktigaste dagarna i ditt liv är dagen du föddes och dagen du får reda på varför”.

Välkommen till ditt sanna jag!


Hur kommer man i kontakt med dig om man är intresserad av dina tjänster och CoachCompanion?


Våra kunder, som går våra utbildningar, är människor som bryr sig om sig själva och sin omgivning: sitt team, sina medarbetare, sin organisation, sitt företag, samhället och sin familj. Vi välkomnar både privatpersoner och företag.


Idag är våra kunder flera globala företag som bokar utbildningar för sina chefer och medarbetare. Om ett företag har speciella önskemål så älskar vi att lyssna först och sedan erbjuda den bästa möjliga lösningen för deras syften. Våra utbildningar och kurser erbjuds idag på engelska och svenska. Vi verkar globalt via Zoom-plattformen, hos kunden eller hos oss. Valet är upp till kunden och våra kursdeltagare. De verktyg vi lär ut är universella och enligt våra kursdeltagare, livsförändrande. Se det för att tro det!


Vad motiverar dig i ditt arbete? Vad får dig att vilja utvecklas och växa ännu mer?


Människor! Att se glöden i ögonen på människor när de börjar se resultaten av sin utbildning. När människorna förbättrar sina liv, läker sina relationer, påverkar samhället och blir en bättre kollega, chef, förälder, dotter, son, granne och människa. Hur? Helt enkelt genom att använda de universella verktyg som vi lär ut. Jag söker alltid inspiration och utrymme för förbättringar. Ett bättre sätt att lära, arbeta och vara.

Till sist, vilka är dina framtidsplaner och drömmar?


CoachCompanions plan är att nå ännu fler människor i världen. Idag arbetar vi i olika tidszoner och med människor på alla kontinenter. Vi vill se i våra utbildningar ännu fler människor. Våra kursdeltagare träffas, utbyter idéer, lär sig och utvecklas samtidigt som de går vår utbildning i en icke-dömande och tryggt miljö. Vi människor verkar olika men vi vill alla ha och behöver kärlek, respekt, fred, stabilitet och en bättre framtid för oss själva och de kommande generationerna. Att fortsätta förändra världen är vår stora plan. Planen för de kommande månaderna är att ge ut den nya upplagan av boken Propellermodellen®, som är planerad till juni 2023.


Boken går att förbeställa genom att mejla mig på emma.persson@coachcompanion.se


Jag är en mästare på manifestation. Min dröm är att arbeta på distans från olika delar av världen, som Storbritannien, USA, Australien och Japan. Jag verkar spela med säkra kort genom att välja engelsktalande länder i första hand, förutom Japan. Om jag bara kunde förstå Hiragana eller Katakana, eller är det båda? Med det fantastiska teamet på CoachCompanion och allt vi lärt oss och delat under de senaste 18 åren, kunde jag enkelt uppgradera detta till ett mål istället för en dröm.


Drömmen är att påverka människor att verkligen älska och respektera sig själva och sätta sina egna behov först, och sedan älska och respektera andra människor. Sök efter nya upplevelser och möten med människor. Acceptans av nuet, vilka vi innerst inne är och en icke-dömande värld är så nära men så långt borta. Det skulle kräva att många människor ifrågasätter sina värderingar och kan anamma ett nytt tankesätt. Jag vill verkligen påverka människor i syftet att förbättra deras självkänsla och bli av med sina begränsande övertygelser. Som namnet säger är det bara en övertygelse, inte en sanning. När jag ser på naturen, det finns en årstid för allt. Naturen har aldrig bråttom och tajmingen är alltid perfekt.

Det låter som att jag är på väg att bli en slags andlig lärare, coolt!


För mer info, följ Emma på Instagram och besök hennes hemsida!

 Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page