top of page
 • Brainz Magazine

8 Tips På Hur Du Kommer Ur Corona-Krisen Som En Vinnare


Skriven av: Hanna Horner

 

Som företagare i dagsläget står vi alla inför alldeles sprillans nya motgångar och svårigheter men också oanade möjligheter. Här, i Kanada, har vi haft några väldigt intensiva veckor då alla har behövt börja jobba hemifrån, affärer är stängda och vi får inte gå ut i onödan. 

Den här krisen tvingar folk till att genomföra den förändring som jag har försökt motivera till länge.
Det är ju så det är. De som inte hittar drivet till förbättringar i sina målsättningar och drömmar - gör det när de MÅSTE och har nått botten.  Du, som svensk, har ännu så länge mer tid på dig än kanadensarna.  Hade din business överlevt en sån här situation? (De pratar om att skolorna inte kommer öppna förrän till hösten. Premiärministern hotar med att om vi inte stannar inne självmant så kommer de tvinga oss. “Go home and stay home.” Allt är stängt överallt. I Ontario har de lockdowns. I British Columbia kan man få böter om man är utomhus och närmare än 2m från andra människor.


Vi kan redan se vilka som kommer klara av de här nya utmaningarna. Restauranger som levererar eller ändrar sin meny till att sälja ”laga till hemma-kit” har mycket att göra. Gym som snabbt skaffat onlineprogram klarar sig. Butiker med shoppable IG-stories och vassa e-mejls säljer som smör i solsken. Blomsterbutiker med online marknadsföring har fortfarande kunder.


Faktum är att e-commerce i Italien gick upp 90% under mars 2020 (jämfört med mars 2019).


 • De som lagt tid på att bygga upp RELATIONER med sina följare i sociala medier har nu TROGNA vänner (online) som VILL hjälpa till.

 • De som har online tjänster och produkter är fortfarande in business.

 • De som byggt upp sin expertis online är EFTERSÖKTA som föredragshållare (webinars, summits, kurser mm) och fullbokade.

Det här skiftet (mot e-learning och en ekonomi baserad på information) var redan på gång. Du har hört mig prata om att detta kommer omsätta $325 biljoner inom bara några år. Det är fortfarande sant. Om det inte blir ännu mer - och ännu snabbar.


MEN. Kanadensarna är nu i elden. De har panik. De har inget annat val än att lägga sin business online. Inte alla som är i en paniksituation klarar av att hålla huvudet kallt, och agera med kraft istället för att RE-agera i affekt.  Min CALL TO ACTION för dig, så att du kan bygga en grund som är så stadig att inget virus i hela världen kan fälla dig, lyder som följer:


 1. Skaffa dig en ordentlig morgonrutin Som ger dig minst tre snabba WINS över dina påhittade inre begränsningar/Gremlins. Det här gör dig starkare mentalt och mer produktiv under resten av dagen.

 2. Planera varje dag väldigt väl, med tydliga deadlines så att din inre perfektionist inte har en chans att ta över ratten. Dessutom kommer du aldrig behöva stanna upp och fundera över vad du ska göra - och som du vet - an object in motion stays in motion. Stannar du däremot upp och tvekar över vad du ska ta itu med härnäst.

 3. Skaffa dig en accountability partner. Du kommer öka dina förutsättningar för att hålla dig till din plan och agera på bästa sätt med så mycket som 85% om du har avtalat tid för möte med din accountability partner.

 4. Lägg mycket tid (80% är ingen underdrift) på att skaffa dig RÄTT mindset. Det ger dig tillräckligt mycket tid (20%) för göra allt du faktiskt behöver göra. (I det här med mindset räknat jag ALLA high performance metoder som finns.)

 5. Bygg relationer även online. Skaffa dig en ”online tribe”.

 6. Slösa inte tid på att DIY. Delegera. Köp trafik. Satsa och (åter)investera i att bygga upp ditt företag.

 7. Se om ditt hus och se till så att du omger dig med människor som ingår i ditt framgångsteam

 8. Är bredd på att det inte är bekvämt att växa. Ge dig själv alla de rätta förutsättningarna för att DU och ditt företag ska utvecklas i rätt riktning. Krymp eller väx - only change is constant.


Hanna Horner arbetar med drivna och ambitiösa entreprenörer som snabbt vill nå sina mål.

Besök Hannas hemsida och boka tid med henne idag!

댓글


NYHETSBREV

 • linkedin-brainz
 • facebook-brainz
 • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page