top of page
  • Brainz Magazine

Letar Du Efter Rätt Belysning? Varför Inte Spotlight Lampa!

Allt fler lampor och ljuskällor, som glödlampor och halogenlampor håller på att fasas ut samtidigt som LED-belysning blir allt mer populär. Med LED minskar du din energiförbrukning samt njuter av ljuskällor som varar väldigt länge och är helt flimmerfria. Om du dessutom satsar på spotlight lampa så får du en enkel och effektiv lösning. Vi berättar mer!


Enkelt att installera


Det praktiska med spotlight lampa är att de är lätta att installera. Ljuskällor med två stift i botten och du behöver bara trycka in dem i armaturen och sedan skruva fast dem. Spottar med E14- eller E27-fäste är lätta att skruva in i armaturen. Det du måste tänka på är om ljuskällan drivs av 12 eller 230 V. Om ljuskällan drivs med 12 V måste du använda en transformator som omvandlar nätströmmen till 12 V. Detta säkerställer att strålkastaren fungerar korrekt.


Vilka fördelar finns med spotlight lampa?


En fördel med LED-lampor är att det är ett väldigt energieffektivt alternativ jämfört med till exempel vanliga glödlampor. Detta gör det till ett alternativ som är bra både för miljön och energikostnaderna. Då LED-spotlights ofta är riktningsbara kan du även välja mer exakt vart du vill rikta ditt ljus. De dimbara modellerna kan du använda för att skapa den rätta stämningen du vill ha i rummet. LED-spotlights finns dessutom för både inomhus och utomhusbruk.


Olika modeller


LED-spotlights kommer i flera olika modeller och utföranden. Det finns både modeller med en enda lampa och andra modeller med plats för flera lampor. LED-spotlights kan till exempel byggas in i tak och bjälkar, men kan även fästas utanpå taket. Det finns både roterbara och dimbara modeller. LED spotlights finns i många olika färgtemperaturer. Beroende på användningsområdet kan du välja rätt ljusfärg. Extra varmvitt, kallvita, varmvitt, dagsljusvit är några olika färger som du kan välja emellan.

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page