top of page
  • Brainz Magazine

Trälister För Tak Och Golv

Är det så att du vill sätta taklist eller golvlist? Det fungerar nästan på samma sätt. Det eftersom dessa lister måste sågas på ett visst sätt och sättas upp på ungefär samma sätt. Skarvar kan döljas på likande sätt. Lister kan du även sätta runt fönster, då kallas det för foder. Om du ska sätta lister i ett rum så är det bra att börja med taklist, sedan foder och sedan golvlist eller sockel. Du kan välja mellan allmogelist eller släta lister. Om du är osäker på detta med att sätta upp lister hemma, så finns det en massa bra instruktioner på nätet som även har bilder så väl som det finns bra videos att kika på.
Om du är ute efter att hitta bra lister att köpa, så finns det ett brett sortiment av det hos bland annat Jemfix. De har allt du kan tänka dig inom lister för golv, tak och mycket mer.


Sätta list, saker att tänka på

Innan du ska sätta list är det ju bra att välja ut vad det är för lister du ska ha. Fundera på form, modell och om de ska vara omålade så att du får måla själv eller om de ska vara fabriksmålade. Lister som ska sättas upp i ett rum, de måste få vänja sig vid rummets temperatur. Så lägg in listerna ett dygn före i samma rum där de ska vara.


Det gäller även att ha rätt verktyg för att kapa lister och sedan sätta upp dem. För att du ska få bra och exakta snitt på listerna, använd dig av en geringssåg. När du ska sätta upp listerna sedan är det bra att använda dyckert och en hammare. Du bör även se till att ha mätverktyg så att du kan mäta bra och rätt. Sedan är det bara att sätta igång med att få upp dem.


Comentários


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page