top of page
  • Brainz Magazine

Undvik Utbrändhet I Ditt Företag Med Dessa 10 Tips

Utbrändhet är ett hett ämne nu för tiden. Det verkar som om vi alla är överväldigade eller överbelastade och önskar istället att vi var överlyckliga. Du vet vad de säger:

"Att bränna ljuset i båda ändar kommer att lämna dig med ingenting annat än vekar!"


Om du vill ha mer än ett gäng brända själar i ditt företag, fortsätt läsa. Vi har inte bara inkluderat en kort översikt över vad utbrändhet är, vem den påverkar och varför, utan också 10 tips för att undvika utbrändhet och istället nå en lycklig produktivitet.Vad är utbrändhet?

Utbrändhet är en form av utmattning som orsakas av att man ständigt känner sig översvämmad och överansträngd utan att något slut i sikte. Utbrändhet är ofta resultatet av överdriven och långvarig känslomässig, fysisk och mental stress. Jag jämför det med att känna mig som en torkad, urvriden tvättlapp eller en tom bensintank. Det finns bara inget kvar som hjälper dig att hålla dig motiverad, fokuserad eller frisk.


Utbrändhet smyger sig på när du är överväldigad, känslomässigt utmattad och oförmögen att hålla jämna steg med livets oupphörliga krav. Världshälsoorganisationen hänvisar nu till utbrändhet som "ett syndrom som är ett resultat av kronisk stress på arbetsplatsen som inte har lyckats hantera."


Vem blir utbränd?

Det kan påverka vem som helst, i vilket yrke som helst, men entreprenörer, coacher, konsulter och andra småföretagare löper en högre risk. Låt oss inse att som företagsägare förlitar sig allt och alla i ditt företag på dig så det är lätt att bli överväldigad av alla uppgifter och åtgärder som krävs för att fungera smidigt och effektivt.


Varför uppstår utbrändhet?

I grund och botten orsakas utbrändhet av ditt förhållande till jobbet. Tyvärr älskar vårt samhälle den jävla mentaliteten som gör att du tror att du måste jobba konstant om du vill ha framgång. Vi har glamoriserat överarbete som om det vore ett hedersmärke.


Giftig produktivitet är också en genomgripande del av utbrändhet. Du tänker att du måste vara upptagen varje ögonblick på dagen ... att ta pauser, semester eller lediga dagar är big no no! Men om du verkligen vill övervinna utbrändhet i ditt liv så är det dags för ett helt nytt tillvägagångssätt.


Undvik utbrändhet i livet och på företaget och nå en positiv produktivitet

Det bästa sättet att undvika utbrändhet ditt företag är att ändra ditt tänkesätt och din relation till arbetet. Följande tips hjälper dig att se dina uppgifter och handlingar på ett hälsosammare sätt.


1. Omfamna Growth Mindset

Growth mindset uppmuntrar dig att tro på dig själv, ta risker, lära dig och tillämpa ny information och se misslyckande som en möjlighet att fortsätta växa. Att se dig själv som en person som ständigt utvecklas snarare än någon som har fastnat kommer hjälpa dig att bli mer framgångsrik när du provar nya tillvägagångssätt.


2. Hitta din glädjezon

Tänk på allt du gör i och för din affärsverksamhet varje dag. Vad brinner du för mest? Vad ger dig den högsta inkomsten och känslan av prestation? Denna söta plats är din glädjezon


3. Arbeta i din glädjezon mer än annat

När du väl har listat ut din glädjezon, försök att fokusera på dessa uppgifter och handlingar så mycket du kan. Avsiktligt spendera tid här och.


4. Överlåt till någon annan

Mycket av sakerna utanför din glädjezon kan delegeras. Att skapa en plan tar tid, men när du väl inventerar allt du gör är det enklare att lämna över saker till en assistent, frilansare eller direktanställd.


5. Designa om saker så du får mer glädje:

Även när du känner till din glädjezon kommer det fortfarande att finnas uppgifter och handlingar som kräver din uppmärksamhet men som inte har mycket glädje för dig. Hur förbereder du ditt sinne och din arbetsyta för att ta dig an denna uppgift? Belönar du dig själv när den här uppgiften är klar?


6. Dokumentera

Detta är i princip att skriva ner alla nödvändiga steg för att utföra en viss uppgift eller procedur i ditt företag. Dokumentation är inte bara avgörande om du vill skala din verksamhet, den är också nödvändig om du vill ta ett steg bort och låta andra ta mer ansvar. Dokumentation ger tydlighet.


7. Digitalisera där du kan

När processen är tydligt dokumenterade är det lättare att lägga till automatisering och skapa mer flöde och effektivitet. Till exempel, om du inte har en tydlig process för kundservice, kan du inte automatisera en e-postserie som sparar tid och pengar.


8. Omvärdera ditt tankesätt kring arbete och upptagen

Den här idén att man måste vara upptagen varje stund på dagen. Det är okej att sakta ner på att alltid vara upptagen och lägga till vila i schemat. Avslappning. Tid med vänner och familj. Läsa böcker. Att ta promenader. Att vara överlycklig snarare än överväldigad.


Sätt gränser

Det här kan vara riktigt svårt men är avgörande om du vill skydda ditt företag mot utbrändhet. Ge dig själv tillåtelse att skydda din tid och energi. När du tar dig tid för egenvård, håll dig till det - svarar inte på e-post eller ta emot samtal. Det är vad gränser är till för. De låter dig göra det som är bäst för dig.


Använd glädje för att fatta beslut

Det hjälper dig att fatta välgrundade beslut och skydda dina gränser. Om det inte är glädje, varför göra det då? Om det inte är kul varför engagera sig då? Ofta gör du saker för att du "borde" snarare än för att det ger dig glädje eller är i linje med dina mål. Nästa gång du står inför ett beslut, fråga dig själv: "Kommer jag att bli överväldigad eller överlycklig av att göra det här?"


Jag är övertygad om att du kan implementera alla dessa steg och strategier på egen hand.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Janifer Wheeler, Executive Contributor. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page