top of page
  • Brainz Magazine

Fyra Steg För Att Skapa En Affärsidé - Och Bli En Problemlösare!

Du kanske fått höra att allt du behöver är en bra idé? Men hur blir du en problemlösare - och hur kommer du på en affärsidé? Vi listade upp fyra viktiga saker att tänka på när du skapar din affärsidé och även vad som kan vara en bra idé att testa innan du registrerar ditt företag.Det finns massor av bra idéer som drivs ut på marknaden varje år. Tyvärr når inte ens en tredjedel av dem framgång. Varför? De flesta människor och företag har dessa saker gemensamt; De har alla utmaningar / problem och önskningar. Det finns många olika aspekter som påverkar huruvida ett företag lyckas eller inte. Det första du bör fokusera på är att ha en tydlig och definierad målgrupp, ett tydligt och definierat problem eller önskan - och en tydlig och definierad lösning. När du har din plan redo måste du först fråga dig själv - kommer jag att trivas med det här? När du verkligen brinner för din idé / produkt / företag kommer oddsen vara till din fördel, att du faktiskt lyckas med din affärsidé.

Att vara lösningsorienterad är en vana - Leta efter möjligheter överallt och bli en problemlösare!

De flesta tror att du måste födas som en problemlösare. Det stämmer inte.

"Problemlösning" är något du kan öva på, och du kan öva på det dagligen. Det du behöver göra är att ändra dina vanor och hur du vanligtvis ser på saker och ting.

Alla människor stöter på problem eller utmaningar varje dag - stora som små. Vad de flesta inte gör är att stanna upp och tänker; "Hur kan jag lösa det här problemet?" eller "vilka möjligheter har vi framför oss?". För att bli en problemlösare, prova att tänka så i minst 30 dagar för att göra det till en vana.

Stanna upp och ta en paus varje gång du blir irriterad, varje gång du kommer på dig själv med att klaga på något eller ser nackdelen med något - ställa dig själv dessa två frågor och se hur din hjärna svarar på det. Du kommer att blir förvånad över hur många nya idéer du får, och hur nya möjligheter öppnar sig. Det är så uppfinningar och företag föds.


Fyra saker som kan hjälpa dig att bilda en affärsidé:


Vad är det du brinner för?

Många vet inte vad de brinner för, eller ens vet vad man är bra på. "vad är du bra på?" är en svår fråga.

De flesta av oss blir blyga enbart för att frågan har ställts. Försök istället att fråga dig själv; Vilka saker älskar jag att lära mig? Vad brukar jag Googla? Vad spenderar jag vanligtvis pengar på? Inom vilka områden brukar mina vänner fråga mig om råd?

Dessa frågeställningar kan hjälpa dig ta reda på vad du verkligen gillar att göra, lära dig och prata om. Allt som oftast är svaret på vad du är bra på precis under din näsa - du vet bara inte hur bra du är.

För det mesta vet vi inte hur bra vi är på vissa saker eftersom vi inte känner igen allt vi lär oss. Tänk på det här sättet; Om du tillbringar större delen av din tid till att fördjupa dig inom mindset (du går på seminarier, du läser bloggar, du forskar, du googlar, du lyssnar på podcast) - och din vän tillbringar lika mycket tid och intresse för att lära sig om bilar. Vem vänder man sig till om man har frågor om bilar, och vem frågar man om man vill lära sig om mindset? Bli expert inom ditt område / intresse! "Many of us know things that we assume everyone else already know - and most of us have no clue how good we are at something."

Identifiera en målmarknad

För att räkna ut inom vilken målmarknad / bransch du passar bäst för bör du fundera kring vilken typ av människor du vill arbeta med. Är det; kvinnor, män, vuxna, barn, föräldrar, en affärsgrupp, tandläkare, entreprenörer, osv...? Vilken grupp känner du dig mest kopplad till?


What problems or desires do they have? Do they have problem finding clients? Do they have problem losing weight? Do they desire better technology knowledge? Is their car always dirty and they don’t have time to take it to the car wash?


Vilka problem eller önskemål har de?

Har de problem att hitta klienter? Har de problem att gå ner i vikt? Vill de ha bättre kunskap inom teknik? Är bilen alltid smutsig och har de tid att ta den till biltvätten? Kan du bidra med att effektivisera processen? Hitta Lösningar på deras problem.

Kämpar din målmarknad med att hitta nya kunder? Klienten kommer att vara mer attraktiv på sin marknad med rätt marknadsföring via sociala medier som exempelvis; skapa facebookannonser för att locka potentiella kunder.

En annan målgrupp kan vara bilägare som inte har tid att ta sina bilar till en biltvätt. Lösningen kan vara att hitta en mobil biltvätt-tjänst som passar deras behov. Leta efter problem och erbjud en lösning!


Övning - Fyll i tomrummen

Jag hjälper _______ att________ genom att________

Jag hjälper (personer eller grupper du gillar att arbeta med):

Exempel: Tandläkare, föräldrar, tonåringar, män, äldre, människor med viktproblem, människor med rökberoende, företagare etc.


Att:

Exempel: få kunder, få sina barn att sova hela natten, bättre dateringsliv, sluta röka, gå ner i vikt, bli säkra på scenen, lära sig mer om teknik, få bättre tidsstyrning etc.


Genom att):

Exempel: Bygga en marknadsföringstratt, erbjuda dem coachning, implementera bättre rutiner, ställa in sin IT-programvara korrekt, etc. Sist men inte minst...

Sälj innan du startar

De flesta tror att man inte kan börja arbeta med sitt företag innan man registrerat bolaget. Det är en vanlig missuppfattning. Det är inte nödvändigt att fokusera på pappersarbete och registreringsprocessen innan du ens vet hur din marknad kommer att svara på din idé.


Prova att sälja din idé. Jaga potentiella kunder till ditt företag och upprätta en kundbas. När du väl lyckats sälja till din första kund och har bevis för att konceptet fungerar - skicka in pappersarbetet och skicka din första faktura! På det här sättet kan du testa din affärsidé och marknadens behov innan du ens startar verksamheten.


Detta gör det mycket enklare för dig själv och är ett smart sätt i starten av din idé - plus att du sparar massor av tid!


Stort lycka till!

Comentários


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page