top of page
  • Brainz Magazine

4 Sätt Att Kommunicera Din Vision Med Empati I Fokus

Många organisationer går nu över mot autentiskt och stödjande ledarskap från det traditionella chefsledarskapet. För att vara en innovatör, visionär och formgivare måste du leda ditt team med en hög grad av passion för resultat. För att uppnå samma sak måste du ha empati mot dina team medlemmar, förstå dem och ständigt motivera dem. Genom att göra det kan du kommunicera din vision tydligare och anpassa deras vision till din. Med det i åtanke, här är fem sätt att kommunicera vision med en empati i fokus.



1. Observera mer

Var uppmärksam på var och en av dina medarbetare genom deras vanor. Är de distraherade, kämpar eller klarar de av något? Utvecklar de nya och produktiva vanor? Om inte, vad är det då som håller dem tillbaka? Läs deras ansiktsuttryck och kroppsspråk. Observera deras reaktioner på kritik och positiv feedback. Du kan till och med prata med kollegor och ta reda på det direkt istället för att vara dömande eller göra antaganden. När du väl känner dina anställda blir det lättare för dig att hjälpa dem så att de förblir fokuserade på ditt företags mål.


2. Lyssna mer

Istället för att prata, lyssna mer effektivt om ditt team. Lägg märke till deras ton, tonhöjd, val av ord och fraser och de ämnen de pratar mest om. Gör anteckningar om dessa och jämför dem nästa gång du kommunicerar med dem. Om din kollega låter stressad eller om du märker att något är fel, kan du ställa frågor till dem för att bekräfta eller förstå innan du dyker in i dina idéer och planer.


3. Ställ frågor till teamet

Istället för att ställa allmänna frågor om möten och projekt, ställ några personliga frågor. Till exempel, istället för att fråga något defensivt och snabbt som "Varför var du inte uppmärksam?". Du kan gå med ”Finns det något jag kan hjälpa dig med? Jag märkte något under vårt samtal”. Detta förhållningssätt är bättre än det opersonliga förhållningssättet och ingjuter tillit och omsorg. Din lagkamrat kanske delar med sig av vad de håller på med, och det kan ta belastningen ur dem och senare göra dem mer produktiva.


4. Var tillgänglig

Ha lite utrymme för en dialog i ditt team där dina lagkamrater kan få kontakt med dig och snacka. Välkomna bidrag aktivt och främja empatiska interaktioner. Du kan börja med en särskild videokonferens "fråga mig vad som helst", där ditt team kan fråga dig och uttrycka sina problem när en kris inträffar. Det främjar transparens, bygger förtroende och håller alla i ditt team informerade och involverade så att de känner sig som ett team.

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Omu Obilor, Executive Contributor. Läs den här!

NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page