top of page
  • Brainz Magazine

5 Affärsvanor Som Gör Dig Ostoppbar

Att starta ett nytt företag är en ganska stor anpassning. Det kan bli lite överväldigande och förbruka all din tid och energi om du låter det! Att utveckla användbara vanor kan hjälpa dig att anpassa dig, trivas och lyckas.


Du kanske upptäcker att vissa vanor kommer till dig mer naturligt än andra - det här är normalt! Här är några tips som gör det lättare för dig att finjustera de vanor som inte går så bra, så att du kan skapa en ostoppbar rutin av produktivitet och framsteg.Fokusera på det som är viktigt

Utan tvekan kommer din att göra-lista att bli lång. Det kan kännas oändligt ibland eftersom det bokstavligen alltid finns något att göra. Det är därför det är väldigt viktigt att lära sig hur man prioriterar. Jag är sjuksköterska, så jag likställer detta med att rädda liv. Identifiera det viktigaste och gör det först. Gå sedan vidare till nästa, i brådskande ordning.


Sätt upp ett dagligt schema

Smart tidshantering är helt avgörande. Undvik kaoset genom att ha ett schema och ställa in en timer för dina uppgifter. Försök sedan hålla dig till planen. Detta kommer att hjälpa dig att undvika distraktioner och överväldigande, och det hjälper dig också att skapa och behålla gränser och vara mer avsiktlig med din tid.


Kvalitet över kvantitet

Du kanske tror att ju fler kunder du har, desto bättre har du det, men i verkligheten leder det till en hel del utbrändhet om du sprider dig för tunn. Jag påminner alltid mina kunder (och mig själv också!) att det är bättre att ha färre, högre betalande kunder, skalbara erbjudanden och strömmar av passiv inkomst än det är att ha massor av kunder till lägre prisnivåer som kräver din tid. Att ha en handfull kunder på hög nivå gör att du kan ge dem det fokus de förtjänar så att du kan leverera utmärkta resultat, vilket i slutändan lindrar mycket stress!


Prioritera self-care

Att driva ett framgångsrikt företag är fysiskt och mentalt krävande. Det är därför det är så viktigt att ta tid att ladda, få energi och fylla på med saker som träning, hälsosam kost och vila. Hur självklart det än låter är det inte alltid lätt att göra självvård till en vana när du känner att du har så mycket att göra! Kom bara ihåg att ditt företag inte kommer att växa om du inte är på ditt bästa. Prioritera din hälsa och ditt välmående.


Delegera

Om du är lite av ett kontrollfreak är den här oftast den svåraste. Ditt företag blir ditt barn, och det är svårt att släppa kontrollen och låta andra hjälpa till, för vem känner din verksamhet bättre än du, eller hur?! Även om du kanske går på gränsen för superhjältestatus, är du fortfarande bara en dödlig. Du kan inte vara expert på alla saker, och även om du är det, har du fortfarande bara 24 timmar på dygnet. Att anlita hjälp kommer att rädda ditt förstånd om du gör det på rätt sätt. Förtydliga din plan och identifiera pusselbitarna du behöver hjälp med, anställ sedan en expert! Det kan vara en bokhållare, en grafisk designer, en virtuell assistent, en webbutvecklare eller en coach.


Att börja en ny vana är inte lätt. Faktum är att det krävs mycket fokus och uthållighet i början, men det är värt ansträngningen. Med tiden kommer dina nya vanor att bli mer automatiska, vilket innebär att det kräver mindre ansträngning för att uppnå samma resultat. Detta frigör mer av din tid och energi i det långa loppet, vilket kan göra underverk för ditt liv och din verksamhet!


Den här veckan väljer du en av vanorna som beskrivs ovan och:


Bestäm dig att göra det varje dag under de kommande 2 veckorna. Efter det borde det bli lite lättare.


När det blir mer rutin, upprepa samma process med nästa vana.


Luta dig tillbaka och utvärdera. Du bör observera en förbättrad balans mellan arbete och privatliv. Om du inte gör det, fundera över hur du kan förenkla och skapa rutiner ytterligare, försök sedan igen!

 

Ursprungsartikel skriven på engelska av: Amber Barry, Senior Level. Läs den här!

Comments


NYHETSBREV

  • linkedin-brainz
  • facebook-brainz
  • instagram-04

MER ARTIKLAR 

KANALER

bottom of page